Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový paprikáš

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie534 kJ /
128 kcal
Bílkoviny3,87 g
Tuky0,99 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pánve si dáme máslo a na něm rychle osmahneme mletou papriku, přidáme cibulku nakrájenou najemno, ale jen chvíli, pak přidáme houby, osolíme a dusíme, podle potřeby doléváme vodou, pak papriky nakrájené na proužky a můžeme přidat oloupaná, nebo sušená rajčata. Krok 2: Když zelenina i houby změknou, přilejeme směs smetany s moukou a ještě chvilku povaříme.

Zveřejněno 7. 2. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Podávala jsem s těstovinami-mám to moc ráda.

Recept mám od p. ing.Miroslava Smotlachy. Tento recept jsem tu nenašla, což se divím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový paprikáš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8WD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový paprikáš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8WD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Tady je obdobný recept
Žampionový paprikáš na top receptech

magdalenka::-D:-D:-D:yes:

Alexiss: a čo ak je niekto šetrný? = šance na onkol. odd. (od 1 kl to bude už hořké?)

magdalenka:Taky jsem to tak pochopila,samo.Ale spálená paprika=hořká omáčka=nepoživatelný guláš končí v popelnici=žádná onkologie. :-!:-!:-D:-D:-D

magdalenka: kdo by se taky na onkologické oddělení dostat chtěl, že :-))

Alexiss: ak ide na olej ako prvá mletá paprika = spálená paprika - spálené potraviny - všeobecne rakovinotvorné...alik sa nechce dostať na onkol. odd.

Houbový guláš (paprikáš) je bezva, nejraději mám z václavek, stejně se musí delší dobu povařit. Dala bych sice vždycky nejdříve cibuli a potom papriku, ale komentář od Alíka mi také není jasný. :-O:-p

Alík: Nevím, co se Vám zrovna na tomto nezdá :-(

Bibinko, tento receptík :yes:, mám ráda tyto pokrmy ;-)+

Alík: a ty v blázinci:-//

+bodík je jasný mňam

vypadá to hezky, recept jsem přestal číst ve chvíli, když se jako první přidala na pánev sušená paprika :-) to mi stačilo a pozdravujute na onkologii :yes:

Asi dobrý,ale jinak,nic moc:-//

jarda Kadic:Jaroušku, já ho taky znala;-), ale ve spolku jsem nebyla a už ani nebudu;-)

Petr:Petře, když se houby udusí, tak nikdy nevypadají jako misshouby, to je jasný a někdy mohou být i nevábné;-)ovšem ta chuť je nenahraditelná:yes:

Pana Smotlachu jsem znal osobně, mám i jeho Houbarskou kuchařku,a jsem členem ČMS, které byl až do své smrti předsedou:yes:

Nezlobte se na mě, ale tohle vypadá jako by to už někdo měl v žaludku:-/

Tématické fráze:
houbový paprikáš, spálená omáčka, houbový gulaš s paprikou, recept na paprikáš, paprikas houbovy, paprikas houbovy, paprikáš z hub, hobovy paprikac, houbový guláš z václavek, houby na paprice s knedliky, spálená cibule v guláši, houbový paprykáš, houbový paprykáš, hořká paprika, houbovi paprikas, paprikáš, houbovy perkelt, hribovy paprikas, houbovým paprikáš, houbový guláš na paprice

Suroviny:
houby, paprika čerstvá červená, rajče, máslo, cibule, mouka hrubá, paprika sušená sladká, sůl

Přidat fotografie receptu