Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře à la kachna

Dozlatova vypečená kachna s knedlíkem a zelím je delikatesa, ale také kalorická bomba. Připravte si lehčí a zdravější variantu, která vás mile překvapí. Kuře ala kachna je sice dietnější, ale chuťově výborné.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hana Lounova Hana Lounova

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 110 min

125 min (15 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 223 kJ /
770 kcal
Bílkoviny3,50 g
Tuky84,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna omyjeme, prošpikujeme proužky anglické slaniny a ze všech stran posolíme. Krok 2: Dno pekáče vytřeme sádlem, poklademe kuřecími stehny, opepříme, posypeme kmínem a podlijeme vínem. Krok 3: Pečeme zakryté 60–90 minut na 180 °C dle velikosti kuřete do změknutí. Krok 4: V polovině pečení je třeba stehna otočit. 20 minut před koncem pečení můžeme dopékat odkryté, aby se kůžička opekla. Krok 5: Podáváme s knedlíky a zelím.

TIP: Nejlepší recepty na knedlíky

Zveřejněno 14. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře à la kachna

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2p5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře à la kachna

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2p5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Anna Kocikova: přesně tak dělám podlévam černým pivem , dávam trošičku kachniho sádla a je dobroučké:yes:

mika59: Také podlévám černým pivem:yes:Chutná nám to:-)

Dnes jsem kuře pekla, je pravda, že čím méně surovin a jednodušší je úprava, tím je chutnější..Jen jsem podlévala pivem. Přidala jsem s dovolením fotku.

Vynikající :yes: Děkuji za recept :-K

obcas pozmeneno,ale "basta" - takze tim nemuzu nic skazit :-D

Ivana79:
Přesně podle receptu ! jen vynechala víno, přidala pivo, vynechala slaninu,... ale přesně podle receptu !:no:

:yes: Dělám podobně, jen podlévám pivem.

Ja som robila presne podľa receptu až na to víno,nahradila som ho pivom-taký recept som našla v kuchárke od p.Novotného,ale zase bez tej slaniny...tak som si to skombinovala:-8a je to bašta:-p:yes::yes:Práve mi vypadol foťák,neskôr pridám aj foto porcie;-)

Mirčo - to se mi taky stává - vždycky říkám, ještě chvíli, jen co to vyblejsknu :-D a aky to kolikrát nestihnu ;-(, ale to to je přímo mana :-p:-p:yes::yes:

mirca75 :yes::yes: Dobře, že ti aspoň něco zůstalo k focení, já někdy nestíhám. To je vždycky kecání od přítele, že si to pak musí ohřívat:-!:-D:-)) Jinak, kuřátko já můžu na všechny způsoby:yes:

:-)Dělali jsme včera k obědu a to takto-kuře vyložíme ang.slaninou,naplníme kysaným zelím se třemi kuličkami nového koření,okmínujeme,obložíme jablky vcelku,dáme péci a podléváme pivem,před dopečením naporcujeme a dáme dopéct do měkka ve štávě z kuřete a zelí.Bohužel mám jen tuto fotku,než jsem vyfotila porcičku tak bylo vše snědeno:-)

ja k takemuto kuratu pridavam okrem piva aj jablka

znám jiný recept a to tento. Kuře pěkně posolíme a posypeme celým kmínem a pečeme na sádle a zalijeme asi l|/4 l černého piva .Zkuste a nemá to chybu . Jíme s knedlíkem a zelím .
Během pečení poléváme štávou .

Tématické fráze:
pečené kuře ala kachna, pečene kure jako kachna, kuře na způsob kachny, kuřecí stehna ala kachna, kuře alá kačena, pečené kuře a la kachna, kuře pečené jako kachna, kureci stehno ala kachna, kuře jako kačena, kuře recept, kuře a la kačena, kure na zpusob kaceny, kachna recepty, recept kuře, kuře ala kachna s jablky, a lá, kuře na zelí ala kachna, kuřecí stehna a la kachna, kachna na pivě, kuřecí stehna jako kachna

Suroviny:
stehno kuřecí, slanina anglická, sůl, pepř mletý, kmín mletý, sádlo vepřové, víno bílé

Přidat fotografie receptu