Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

„Pečený“ Segedínský guláš

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beetty

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 360 kJ /
564 kcal
Bílkoviny105,00 g
Tuky16,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nakrájíme na kostičky vepřové maso, syrovou cibuli na větší kousky (na měsíčky), vyklopíme celou sklenici zelí, opepříme, osolíme a obarvíme mletou paprikou.

Důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby. Krok 2: Nejdříve pečeme na 250°C asi ½ hodiny, poté ubereme teplotu na 200°C a dopečeme asi 1 hodinu. Krok 3: Guláš přendáme do jiného hrnce a na plotně zaděláme zakysanou smetanou.

Lze také použít ¼ l mléka + hladká mouka.

Jako přílohu podáváme houskový, ale klidně i bramborový knedlík….

Tento guláš je opravdu výtečný !!!!

Zveřejněno 8. 2. 2013

Poznámka autora Beetty

U nás omáčky moc nevaříme, ale tento "segedín" tak ten děláme rádi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Pečený“ Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBnP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Pečený“ Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBnP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

No nevím nevím, takto by to asi nebylo nic moc, dělám podobně, ale dávám víc cibule, kysané zelí, bobkový list, celý pepř a nové koření, bez vývaru půl hodky na 200 st. v troubě a poté s vývarem na 160 st. hodku a půl až dvě. Poté zahustím zakysankou, případně dochutím, pokud je nutné a hotovo... Peču v nerez hrnci, takže nic nemusím přelívat a mám méně nádobí. Mouku nedávám vůbec, není to potřeba...

Berta: Tvoj príspevok bol zmazaný kvôli neslušnému vyjadrovaniu. ;-)

Sweeney Todd 31. 1. 2014 14:44
prej segedín, jen chybí bobkový list, nové koření celé, kysané zelí a smetana. Sice bez práce, ale jakýsi blaf "ala segedín"

Žel bohu...není tam omáčka...když jsem dělala pečený guláš, přidával se tam litr vody, tady nebyl psán, tak jsem důvěřovala a já z toho jen zelí s masem a cibulí :-( Soudruzi z NDR někdě udělali chybu :-(;-(

Porada:no hlavně že jen od stolu...:-O

Zajimavy napad. Jen se spis priklanim ke kysanemu zeli, nez sladkokyselemu. Ale to je v podstate jedno, kazdy podle chuti.

Jitka J.:přesně tak Jitko, také ho mám z Loskutáka - to je přesně on a děláme ho ze sterilovaného zelí a je výborný, když se někomu nelíbí i když ještě neochutnal, jeho problém. Tobě děkuji za podporu.:-8

Mám podobný recpt od známé,která je výtečná kuchařka a guláš je výborný a téměř bez práce:-K:yes:

Já ho dělám podobně (podle Ivana Vodochodského, který ho předváděl v Loskutákovi)a všem u nás moc chutná. Dávám tam svoje kysané zelí a víc koření. Recept je super, protože si toho segedínu fakt nemusíte 1,5 h. všimnout.

K mému příspěvku v 14.11.43 - několik předchozích komentářů, na které jsem reagovala, bylo smazáno.:-O
Pak schází objektivita a kontinuita diskuze:no:

jarda Kadic: Jardo, vydrž:yes:, nemáme to lehké, že:-?:-))

Jana Pá: Největší sranda je to, že na internetu byla pod mým nickem od 10.00 do 14.00 moje neteř:-((

Beetty, mně to náhodou přijde jako fajn nápad na gulášek, ze sterilovaného (domácího) jsem ho už zkoušela, tak proč ne z trouby? Posílám bodík a nechápu, proč je tu tolik zbytečné zloby.;-):-K:yes:

No,nevím.Segedín dělám v troubě,ale nedřív pořádný cibulový základ,pak maso,papriku atd.Zelí zásadně kysané,nejméně tolik,co masa.Půlku hned,půlku nakonec před smetanou.Je to dobrota,zůstanu u své technologie. ;-):-p:-))

Hodinu a půl péci kostky vepřového, zelí, paprikou na tuhle teplotu? :-O:-O:-O

Tématické fráze:
segedínský guláš dle pohlreicha, segedínský guláš v troubě, segedin pečený v troubě, zapečený segedinský guláš, segedínský guláš z trouby, segedínský guláš z vepřového masa v troubě, segedin v troubě, segedínský guláš do trouby, segedínský guláš recept v troubě, segedínský guláš podle vodochodského, segedín z trouby, segedínský guláš podle polreicha, ivan vodochodský segedínský guláš, segedínský guláš vodochodský, segedín podle vodochodského, segedínský guláš, segedínský guláš dle vodochodskeho, zapečený segedín, ivan vodochodský recepty, pečený segedýnský guláš

Suroviny:
maso vepřové, zelí sladkokyselé, cibule, sůl, pepř, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu