Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře adobo

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 118 kJ /
506 kcal
Bílkoviny23,50 g
Tuky1,36 g
Vláknina20,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11,84 g
Sůl28,00 g
Sacharidy97,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře naporcujeme a vložíme do pomalého hrnce. Přidáme vodu, vinný ocet, sójovou omáčku, cukr, drobně nasekaný česnek a chilli papričky. Krok 2: Pomalíme 3 hod. Krok 3: Kousky kuřete vybereme, dáme do tepla a omáčku dochutíme solí a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 9. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře adobo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVB8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře adobo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVB8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Drobek, Porada: tak vám nevím, zda bude lepší sójovka s octem, nebo tequilla s džusem :-D:-D:-D:-O

:-D

Porada:Hlavně že nám to chutnalo :-D:-D:-D

Porada: Aha, tak to jsem zas nevěděl já.:-O Jeden se halt učí celek život.:-)) A to je dobře.

A Jikotka má filipínskou variantu, tam to tak vaří se sojovkou, octem a jsou ještě varianty bílá adobo,černá a další.:-O

Porada: A tak to zas jo :-))

Drobku, já vím:-8, a hlavně, že nám chutná.:-D

Porada: Já napsal PŮVODEM ze Španělska, já sám to znám z Mexika. Oni tam mluví španělsky a tak je to jméno stejné. ;-)

No jo,ale na Filipínách a v Mexiku také.;-):-p

Drobek:
Správně, tak to se to dělalo a dělá tady ve Španělsku.

Drobek:Děkuji za názor,recept jsem našla někde na netu,jak byl napsán,tak jsem udělala :-*.Nepátrala jsem tak do podrobna,chtěla jsem udělat kuře trochu jinak.Jistě máš pravdu...:-K:-K

Dovolím se podivit tomu adobo. Totiž: Adobo je Klasická marináda původem ze Španělska,(španělsky adobo) původně určená jen ke konzervaci potravin.
uzená paprika
červený – cayanský pepř
česnekový prášek
slunečnicový olej
limetková štáva
sůl
mletý římský kmín - cumin
zelený koriandr, jemně nasekaný
tequilla
pomerančový džus

Sójová omáčka tam ale vůbec nemá co dělat.:-O

A.....do.....bo..ha:-D takže asi omajda navinulá.Ho, to bych mohl:yes::yes::yes: +1

Jikotko, to musela být docela dobrůtka podle ingrediencí;-) Dávám ti 1.bod:yes:

Tématické fráze:
adobo omáčka, omáčka adobo, filipínské kuře, jak se vaří adobo, kuře abodo, kuře v ph, adobo koření, koření adobo, kure po spanelsku v pomalem hrnci, filipínské kuře adobo, recept na filipínské adobo, kuřecí adobo, abodo omáčka, kuře adabo, kuřecí stehna po španělsku na šlehačce, recepty na adopo, kuře se sojou a octem, recept padobo, filipinske kure-recept, adobo hovězí

Suroviny:
kuře, voda, ocet vinný, omáčka sojová, česnek, chilli paprika čerstvá, cukr, pepř mletý, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu