Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké slepované s marcipánem

Z lineckého těsta můžeme vytvořit i malá umělecká díla. K lineckému cukroví přilepíme mandlovou hmotu a tu pak můžeme dle své fantazie dozdobit potravinářskými barvivy a čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 264 kJ /
3 648 kcal
Bílkoviny62,78 g
Tuky192,59 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 642 mg
Sodík 172 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy406,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto zpracujeme a dáme na chvíli vychladit. Krok 2: Pak z těsta vykrájíme různé tvary a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Krok 3: Suroviny na mandlovou hmotu zpracujeme dohromady. Mandlovou tresť přidáme rozpuštěnou ve lžičce vody. Směs vyválíme a vykrájíme z ní stejné tvary jako z lineckého těsta. Krok 4: Vychladlé linecké pečivo potřeme bílkem a přilepíme na něj stejný tvar z mandlové hmoty. Krok 5: Můžeme zdobit potravinářskými barvami nebo čokoládou a dále přizdobovat. Krok 6: Zdobení jablíček, hrušek: Na talířek nalijeme lžičku vody a vedle nasypeme trochu potravinářského žlutého a červeného barviva. Špičku prstu namočíme do vody, pak do barvy, případně znovu do barvy a prstem otřeme na jablíčko. Krok 7: Zdobení ježka: potřeme čokoládovou polevou a pak posypeme čokoládovou rýží. Krok 8: Zdobení houbiček: potřeme hlavičku čokoládovou polevou, pak i spodek a namočíme do obarveného zeleného kokosu. Krok 9: Stromečky: potřeme čokoládovou polevou a posypeme stříbrným máčkem.

Zveřejněno 14. 12. 2008

Poznámka autorky Hella

Mandlovou hmotu můžeme také hotovou zakoupit.

Tresť do mandlové hmoty není až tak potřeba, jen zvýrazní mandlovou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké slepované s marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkrB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké slepované s marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkrB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Děkuji za inspiraci, přidávám fotečku mých výtvorů. ;-)

Vypadají úžasně :-) akorát nevím kde bych sehnala tu trest. Tady maj jen ananasovou, rumovou

Posílám bodík.Moc pěkné právě se chystám na linecké a mám marcipánovou hmotu tak zkusím pár kousků taky tak ozdobit. UVIDÍM CO ŘEKNE ZBYTEK RODINY.;-)

:-))Oprava+12:-)ale 14 bude také určitě:-!

:yes:Hello o pastvě pro oči i další jiné pochvaly už tady byly;-)ale nejde to jinak-je to opravdu nádhera+14:yes:

perfektní :yes::-K:yes:+boďan:yes:

:-O:yes: tak tomu říkam nádhera

je to krásný,jeden neví,co je pečivo a co obrázek.:-K

Super nápad něco takového jsem hledala díky:-)

Hello,je to pastva pro oči a určitě i pro chuť.:yes:

Myslím,že jsem řekla pečení pro letošní vánoce dost,ale nemohu odolat a zadělala ještě na tyto linecké:-D:-D:-D.Dávám bodík a ukládám

dobrí

vypada moc krasně ,pravě ho jdu zkoušet:yes:

Hello, krásné cukrovíčko, nevím jak jsem jej mohla přehlídnout.
+:yes::-D:yes:

:-O Vypadá to nádherně, ježečci nemají chybu a ostatní je taky :yes:

Tématické fráze:
linecké cukroví s marcipánem, linecké slepované cukroví, cukroví s marcipánem, zdobení lineckého cukroví, vanocni cukrovi linecke, vánoční cukroví s marcipánem, linecke, slepovane cukroví, zdobení lineckého, cukrovi zdobene marcipanem, linecké pečivo, linecké pečivo recept, linecké cukroví zdobení, mandlová hmota, zdobení lineckého pečiva, jak ozdobit linecke, vanocni cukrovi zdobene marcipanem, zdobení cukroví marcipánem, vánoční pečivo s marcipánem, pečivo s marcipánem

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, mandle strouhané, cukr moučkový, tresť mandlová hořká, bílek, potravinářské barvivo, poleva čokoládová, rýže čokoládová, kokos

Přidat fotografie receptu