Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Briošky s mákem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jankohrasko

Středně náročný

Suroviny

Porce: 15 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 278 kJ /
5 803 kcal
Bílkoviny159,92 g
Tuky143,84 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 968 mg
Sodík 706 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy952,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít. Krok 2: Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sůl, vejce, žloutky, Heru a kvásek smíchat, nechat kynout 90 minut. Krok 3: Poté těsto propracuj, udělej bochánky velikosti dlaně, dej na plech potřeným tukem a nech na teplém místě 30 minut kynout. Krok 4: Povrch potři bílky a posypej mákem. Krok 5: Peč v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.

Zveřejněno 9. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Briošky s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Jlj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Briošky s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Jlj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

těsto jsem dělal já -tvary vytvářela má 6letá dcera ale celkem se jí to povedlo a chutnalo to výtečně.

Takový zvláštní tvar, ale proč né;-):yes:

Tématické fráze:
co se zbylým makem, briošky recept, velikonocni briošky, drobenková buchta s meruňkami, brijožky s mákem, čočková mouka recepty, orechova brioche, domácí briošky s makem, briošky s krémem, briošky top recepty, briošky s krémem recept, recept na velikonoční briošky

Suroviny:
droždí, cukr krupice, mléko, mouka hladká, sůl, vejce, žloutek, tuk hera, tuk, bílek, mák

Přidat fotografie receptu