Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové šátečky od Ivety

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

iveta 3 iveta 3

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 159 kJ /
1 950 kcal
Bílkoviny60,68 g
Tuky12,96 g
Vláknina20,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 389 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy387,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev nastrouhám a všechny suroviny zadělám v těsto, nelepí se.
Nechám do druhého dne v lednici, ale stačí i 1 hodina. Krok 2: Na vále vyválím placku, rádýlkem vykrájím čtverce, doprostřed dám džem a udělám šáteček. Krok 3: Okraje přitisknu k sobě. Krok 4: Nakonec potřu rozšlehaným vajíčkem a dám do trouby. Krok 5: Po upečení hned horké obaluji v práškovém cukru.

Zveřejněno 9. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové šátečky od Ivety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Xz8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové šátečky od Ivety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Xz8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Lucie:Logicky to patří k plnění šátečků (je napsáno za džemem).

Lucie: Já teď hledal v našich receptech a tam ho dáváme jako náplň,ale nevim,do těsta by se mohl dát taky,ale jaké množství:-?:-O:-8:-8:-8 Děláme je na vánoce a většinou zmizí mezi prvními,spolu s cukrovim s pudinkovým práškem a vanilkovymi rohlíčky:-D

Tak kam tedy s tím tvarohem? Škoda takhle napsaného receptu. Nezkušená nejsem, ale tady opravdu nevím, kam s ním. Šel by recept doplnit, aby byl srozumitelný?

Lucie: Je to nápln

Zobrazit starší odpověď

Iness: Já mám recept na mrkvové šátečky, kde se do těsta vůbec nedává tvaroh, takže to logické vůbec není!!! Těsto se skladádá z indgeriencí: hera, nastr.mrkev, mouka a trochu pr.do pečiva. Přesné množství ingrediencí z hlavy nevím. Jelikož autorka dala džem a tvaroh na konec receptu, vypovídá to spíše, že se jedná o náplně.;-)

Mňa by naozaj zaujímalo, koľko tvarohu a či ozaj do cesta sa dáva...dík.

Magdalenka: Souhlasím, že recept by měl být napsaný srozumitelněji, ale to neznamená, že se na ni musí všichni sesypat jako vosy na bonbon a poučovat jak strašně blbě to napsala...Myslím, že tvůj dotaz byl dostačující...

Iness: OK, pohoda. Recept ja považujem za odfláknutý a ja moderátorkám nezávidím tú prácu s úpravami.

magdalenka: Magdi, to nebylo mířeno na tebe. ty jsi jen položila otázku. Nic víc;-).

Iness: Ja nehľadám muchy. Ale - tvaroh je na poslednom mieste medzi surovinami, až za džemom. Takže ma napadlo, že je to alternatívna náplň! Ja mrkvové pečivo nerobím, tak som si aj podobné prezerala a preto som sa pýtala. Z receptu to nie je jasné, autorka by sa mala vyjadriť a vysvetliť.

Iness: Máš pravdu:yes:, recept znám. Ale takto psané recepty pro začátečníka nebo neznalého nepovažuji za tzv. mouchy:-// Zkušené, dobré autorky podávají mnohdy tak přepečlivý postup, že i ten kdo poprvé stoupne ke sporáku udělá. To mám na mysli,;-)

Když dovnitř šátečku dává džem, tak tvaroh logicky patří do těsta:-!:-// Kdo chce, najde všude nějakou mouchu:-((

maiva: asi tak...

Jana Pá: ta vaše rada je opravdu dechberoucí :-((:-D
Mě taky není jasné, zda tvaroh patří do těsta, nebo jako náplň, nebo se na něj mám koukat :-O

x.XXX.x: Moje maminka delala mrkvove satecky, a tvaroh davala do testa s mrkvi a plnila je povidly. Bohuzel, kdyz jsem mela zajem o recept, tak uz ho nemohla predat pro vaznou nemoc (nepamatovala si uz). Vim, ze po upeceni byly tvrde, musely se nechat asi tyden odlezet. To potom bylo cukrovi, ktere jsem mela nejradeji. Sypala je praskovym cukrem. Asi dvakrat jsem je zkousela udelat, ale bohuzel nikdy to nevyslo....

ten tvaroh přece šoupnu dovnitř, že:-?, :yes::-D

magdalenka: Magdalenko :-D to jsou ty recepty rychle psané:no: Poradí si ten, kdo tohle zná. Osobně považuji za vhodné uvedení přibližné teploty při pečení moučníků, taky se nějak v poslední době vytrácí.
Můžeme doufat, že autorka potřebné doplní.

Tématické fráze:
mrkvové pečivo, mrkvové šátečky s tvarohem, mrkvové šátečky, mrkvové rohlíčky, mrkvové pečivo recepty, mrkvová náplň, mrkvové rohlíčky s tvarohem, mrkvove satecky s marmeladou, mrkvové rohlíčky recept, rohlicky z mrkvoveho testa, výborné mrkvové šátečky, recept na mrkvové pečivo, pecivo z mrkve, pečivo s mrkví, recept mrkvové rohlíčky, recept na mrkvové těsto, mrkvové pečení, mrrkvove pecivo, recept na mrkvove rohlicky, mrkvové rohlíčky recepty

Suroviny:
tuk hera, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mrkev, marmeláda, vejce

Přidat fotografie receptu