Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Adžabsandál

Adžabsandál je tradiční gruzínská pochoutka, která osloví všechny milovníky zeleninových specialit a výrazných chutí. Tento chutný a voňavý pokrm se připravuje z čerstvého lilku, papriky, rajčat, cibule a česneku, vše dochucené aromatickými bylinkami. je to ideální příloha k masu nebo pečivu.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení lilku

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení lilku)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie824 kJ /
197 kcal
Bílkoviny5,88 g
Tuky1,00 g
Vláknina16,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 472 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy36,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na plátky nakrájíme lilek, posolíme a necháme dvě hodiny odstát. Poté slijeme vodu. Krok 2: Na pánvi na rostlinném oleji osmahneme lilek. Na druhé pánvi podusíme doměkka ostatní zeleninu. Následně vše promícháme. Krok 3: Přendáme do pekáčku a na vrch dáme čtyři nakrájená rajčata (můžeme přidat i fetu) a tak půl hodiny pečeme. Krok 4: Promícháme a naplníme arabský chléb.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 10. 2. 2013

Poznámka autora evosheek

Adžabsandál je gruzínské vegeteriánské jídlo, ale českým masožravcům radím: nezapomeňte si adžabsandál připravit ke každé grilovačce. Z mého pohledu jde o opravdu božskou kombinaci masa a pečené zeleniny. Dá se to jíst i studené, lepší je to druhý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Adžabsandál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJBk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Adžabsandál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJBk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Kristýna 20. 9. 2013 16:03
Vyzkoušela jsem a je to úžasné! Mám ráda lilky a tahle úprava je snad nejlepší, jakou jsem zatím jedla... Výborý!:-)

To vypadá hodně dobře.určo vyzkouším:-p

:yes:v sezoně určitě vyzkouším..:-*:-K:-K:-K

Tématické fráze:
vegeterianske recepty, gruzinský adžabsandal, gruzínské jídlo recept, gruzínské recepty, vegeteriánské jídlo recept, vegeterianske jidlo, vegeteriánské brambory, adžika sandal, názvy gruzínské jídla, lilek v omáčce adžika recept, vegeterianské jídla recepty, adžika gruzinska, gruzínská adžika recepty, gruzinská jídla recepty, gruzínské jídlo recepty, gruzinská plněná sekaná, vegeterianske recepty pro, adjabsandal recepr, gruzinske jidlo *sandali, gruzijska pecena zelenina

Suroviny:
lilek, paprika sušená sladká, cibule, česnek, mrkev, rajče, koriandr, ocet vinný, sůl, sýr feta

Přidat fotografie receptu