Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí s bylinkovou krustou ve smetanové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 205 kJ /
2 200 kcal
Bílkoviny259,66 g
Tuky99,15 g
Vláknina37,71 g
Cholesterol 767 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,75 g
Sacharidy51,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vsechny suroviny na bylinkovou smes rozmixujeme. Krok 2: Kureci prsa omyjeme, osusime, z obou stran osolime a opeprime a z vrchni strany potreme bylinkovou smesi. Nechame do druheho dne v chladu ulezet (ja jsem si hned do zapekaci nadoby vlozila platky masla, na ne polozila kureci prsa natrena bylinkovou smesi a prikryte soupla do lednice). Krok 3: Druhy den alespon 1 hodinu pred pecenim vyndame z lednice, aby maso ziskalo pokojovou teplotu, podlijeme asi 1 dcl vody a pri 200°C cca 35 minut peceme (prikryte). Pote jeste 35 minut odkryte dopekame. Krok 4: Na masle zpenime drobne nakrajenou cibuli, prihodime na hrube slzicky nastrouhany celer a mrkev a chvilku restujeme. Pote pridame nastrouhanou hrusku, podlijeme vodou, osolime a opeprime a pod poklickou dusime do mekka. Krok 5: Hotove maso vyjmeme z vypeku a prikryte udrzujeme teple. Krok 6: Vypek prilijeme k omacce a rozmixujeme do hladka. Krok 7: Zahustime pernikem a zjemnime smetanou. Krok 8: Nechame lehce prohrat. Dochutime soli, peprem a citronovou stavou.Podavame s ryzi, knedlikem nebo bramborem.

Zveřejněno 10. 2. 2013

Poznámka autorky aisha

inspirace na krustu: www.madlinakuchyne.blog.cz (upraveno)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí s bylinkovou krustou ve smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOLp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí s bylinkovou krustou ve smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOLp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Opět jsi nezklamala,presentace profíka a nejen presentace,musí to chutnat.:yes::yes:

:-K:-) ta omáčka musí být lahodná.. celé je to krásné:-K:-):yes:

Jak vidím název receptu bez diakritiky, tak se úplně bojím podívat, protože vím, že pak dostanu strašnej hlad :-D Úžasná prezentace :yes:

Marti je to krásné;-):yes: A ta omáčka s tou hruškou je zajímavá.

Moc vam, holky, dekuji za chvaliva slova...:-K:-K:-K

Aisho, krásný recept jako vždycky, pěkně naservírovaný a vyfocený-jsi hotový profík a jsem moc ráda, že si si Topíky kdysi našla a jsi tady se zajímavými recepty:-K Máš 4.bod:yes:

To může být dobré:-)

Tak toto vypadá báječně. Celer jsem dlouho nesnášela, ale už mu pomalu přicházím na chuť v podobě hranolek nebo pomletému s kuřecím masem jako karbanátek. V omáčce je ale taková prima směsice chutí, že by tam jeho chuť asi nepřečnívala:-) Chce to opravdu vyzkoušet také. Jinak jako vždy se na tvůj talíř s jídlem krásně kouká a doslova "jí" i očima:-):yes::yes:+

krásná dobrota a omáčka s hruštičkou...:-p:yes: to musí být fajnová mňamina:-p ty, aisho, když takhle vyvařuješ...manžel už se musí kutálet, ne?:-)) protože co jídlo, to dobrota a nedojez pak:-D

Parádní jídlíčko, nadherně naservírované a i ta rýže nemá chybičku:yes::-)

Tématické fráze:
bylinková krusta s kurecim masem, kuřecí prsa s bylinkovou krustou, kureci zavitky ve smetanove omacce, kuřecí prsa s bylinkovou krustou recept, s bylinkovou krustou, kureci s bylinkovou krustou, ryba s bylinkovou krustou, bylinková krusta, kurecí maso s krustou a parmazánem, bylinkova krusta k masu, kureci maso se smetanovou bylinkovou omackou, ryba s bylinkovu krustou, krutí prsa s bylinkovou omackou, bylinkové smetanova náplň, kuřecí maso s bylinkovou omáčkou, kureci v bylinkove kruste, bylinkova krusta na kureci prsa, kure s citronovou krustou, kuřecí prso s bylinkovou krustou, kure s bylinkovou krustou

Suroviny:
prsa kuřecí, petrželka hladkolistá, list celerové natě, česnek, ořechy piniové, pepř, olej olivový, celer, mrkev, hruška, cibule červená, smetana, perník strouhaný, šťáva citronová, máslo, sůl, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu