Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ghrejbe - maslove cukrovi

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 645 kJ /
3 739 kcal
Bílkoviny47,40 g
Tuky172,00 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy494,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo, vanilkový a mouckouvy cukr utřeme (vyšleháme) do pěny. Po lžících přidáváme prosatou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Z těsta tvarujeme různé tvary. Já použila formičku na střední košíček (těsto vyšlo na 40 ks). Formičku jsem naplnila testem a ještě syrové těsto vyklopila. Do každého kousků jsem zapíchla piniový oříšek. Krok 3: Cukroví přendáme na plech vyložený pečicím papírem a při 100°C (já použila horní a dolní ohřev) 20 minut sušíme. Při pečení by cukroví nemělo změnit barvu. Krok 4: Necháme na plechu vychladnout. Po vychladnutí můžeme pocukrovat. Já už necukruji, je dost sladké. Výborně s čajem či kávou.

Zveřejněno 10. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ghrejbe - maslove cukrovi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJw2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ghrejbe - maslove cukrovi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJw2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Cukroví se mi velice líbí, na Vánoce jsem ho upekla, dělala jsem ho přesně podle receptu, ale nepovedlo se mi. Opravdu barvu nezměnilo, v troubě jsem ho měla velmi velmi dlouho, pořád mělo chuť syrového těsta. Tak jsem trochu zvýšila teplotu, cukroví se začalo roztékat, tak jsem ji zase ubrala ..... no a nakonec jsem nezvítězila. Přestože bylo na pohled hezké, mezi vánočním cukrovím své místo nemělo. Co kdyby někdo natáhl ruku a chtěl ho ochutnat? 8-(:-(( U receptu mám poznámku "JIŽ NIKDY VÍCE".

A vo, vo, vo, vo tom to je... :-D
Všichni tu hýří palci hore:yes: ale nikdo to neupekl :no::no::no:

Ajka:
No, to jsou paradoxy, že :-D
Nevím proč nevěřit autorce, ale spíše věřím vám:-)
Tento rcp vypadá poněkud uvěřitelněji ( kolečka 5mm, 130°C, hotové za cca 30 minut): http://lipkapolna.cz/wp-content/uploads/2015/08/S%...

Děkuji. Ano dobře jste pochopila otázku. ;-)

Kivík: Až po okraj, teda jestli dobře chápu otázku..:-K

Můžu se zeptat, jak moc jste to vymačkávali, do té formičky?

Krásné cukrovíčko:-):yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::-K:-K

zvědavec 10. 2. 2013 18:52
nádherná čistá práce,moc pěkné.

:yes::yes::yes::yes::-p

Tématické fráze:
máslové cukroví, máslové cukroví recept, recepty na maslove cukrovi, vanocni maslove cukrovi, cukrovi.cz, máslové cukrovíčko, máslové oříšková kolečka, cukrovi .cz, hrnickove maslove cukrovy, máslove cukrovi kolecka, maslove cukrovy, cukrovi maslove, maslove cukrovi do formicek, recept na maslove cukroví, maslove cukrovi velikonocni, maslove.cukrovi.cz, vyborne maslove cukrovy, cukroví máslové recept, recepty maslove cukrovi, recept maslové cukroví

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, mouka hladká, cukr vanilkový, prášek do pečiva, mandle

Přidat fotografie receptu