Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladká pomerančová kůra

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kamili Kamili

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Slupky dáme do studené vody a necháme 5-7dni luhovat. Vodu denně měníme. Krok 2: Po čase je voda stále čistější a slupky měkké a nasáklé vodou. V tu dobu jsou připravené. Krok 3: Připravené slupky scedíme, nakrájíme, zasypeme krystalovým cukrem (měla jsem slupky z pěti pomerančů a dala jsem 250 g cukru) a dáme vařit (vodu to pustí samo). Cukr se rozpustí a vaříme na prudkém ohni dokud se všechna tekutina nevyvaří. Krok 4: Poté přisypeme ještě trochu práškového cukru a dáme vychladnout a ještě vychladnuté trochu posypeme práškovým cukrem a promícháme.

Zveřejněno 10. 2. 2013

Poznámka autorky Kamili

Dají se použít místo kandovaného ovoce, ale můžete je klidně pojídat jen tak :)

Ještě je dobré obalit je v čokoládě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladká pomerančová kůra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2JPW

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladká pomerančová kůra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2JPW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Nevím kde je chyba, ale mně ta kůra strašně zhořkla. Help?

:yes::yes::yes::yes::-D

Tohle zkusím. :-) Je možné takto nakládat i s kůrou z grepu? Nezkoušel jste to někdo :-8

Kamilko. Toto je také náš recept na kůru z pomerančů a štve mně, že mne to nenapadl jako tebe to dát na TOP. U nás velmi populární zobání. Nejraději "ŠPANĚLÁKY" se silnou kůrou. Jinak stejně jako ty. Pak oschnout na pečícím papíru. Akorát , že se u nás nezdrží. Kdo přijde /dcera,švagrová,vnučka/ seberou co je a odnesou domu k televizi. máš pochvalu a +bodík 3

pridavam komentar, ze je to vyborny recept, kuru muzete umyt ve vode s octem, nechat alespon 20 min. a pak splachnout horkou vodou...
kura je vyborma davat do peciva...
dekujeme za recept!:-)

spagetka: špagi, kůru jsme máčeli i dříve - snad pro odstranění hořkosti bílé části slupky. Rebi ji také máčí.

citronát i "pomerančát" jsme běžně dělali doma, jen je fakt, že tenkrát to nebylo tak přechemizované. Možná by autorka měla písnout, že je nutné pořádně vydrbat kůru. Nebo počkej, proto užíváš to louhování ve vodě? To neznám, to je fakt

Citrusy a chemie
Předesílám, že je mi šumák, zda jsou citrusy stříkané či nikoli. Hlavně nesmějí smrdět!:-//
Jsou-li plody ošetřeny insekticidy, tak než se dostanou do prodeje jsou "chemie" takřka prosty:-)
Jsou-li plody ošetřeny leštidly (vosk, parafin), tak cítit chemií nejsou a patrně vám neuškodí:-)
Jsou-li plody ošetřeny fungicidy = pesticidy, tak je můžete drbat jako zavšivenou hlavu a je to plad prtné :-D
Od té, co jsem takřka pokazil pár kilo lineckého těsta citronovou kůrou stříkanou proti plísni (mančaft nic nepoznal a přežili to všichni) , tak to při koupi řeším následovně:
1. Orientuji se především čichem:yes: Někdy už u regálu lze cítit, že plody čímsi "voní" - NEKUPOVAT
2. Pokud plody nejsou cítit, tak jeden vezmu a "přeleštím" ho (zpravidla o vlastní rukáv). Pokud se chemicky rozvoní - NEKUPOVAT
3. Pokud si nevyberu citrony, tak zkusím pomoranče - zpravidla bývají impregnovány spíše leštidly a např. v lineckém jsou oblíbenější než citrony.
4. Kdo nemá možnost použít amalfitánské citrony, tak ať koupí BIO..., nebo citrusovou vůni oželí vůbec (sušenou kůru jsem zkusil 1x a stačilo to:-((
No, já ale za BIO tintili ze zásady nevyhazuji, že :-! 8-(:-D

Tématické fráze:
slazena pomerancova kura, pomerancova kura v cukru, pomerančová kůra v čokoládě recept, pomerančové slupky, slupky z pomeranču, pomerančova kůra využití, jak využít pomerančovou kůru, kandovaná pomerančová kůra recepty, pomerančova kura s cukrem, pomerančová slupka, kandovaná mandarinka, nakládaná pomerančova kůra, jak nakládat pomerančovou kůru, jak naložit pomerančovou kůru, slupky z pomerance, jak naložit pomerančovou kůru do cukru?, pomerančová kůra, slupka od pomerance, slupky od pomerance, pomerancove slupky v cukru

Suroviny:
pomeranče, voda, cukr

Přidat fotografie receptu