Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné kokosky bez naležení

Hodnocení receptu je 4,2 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Roxana

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 987 kJ /
1 909 kcal
Bílkoviny22,40 g
Tuky95,62 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 399 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy230,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázni ušleháme sníh z bílků, pomalu přidáme moučkový cukr, kokos a strouhanku, přilijeme víno. Krok 2: Na plech, vyložený pečícím papírem, lžičkou tvarujeme kokosky. Pečeme velmi zvolna (asi 100-130°C) asi 20 minut. Krok 3: Troubu raději hlídat, já peču více plechů najednou, takže je i přendávám, aby ty dole nebyly bledé.

Zveřejněno 10. 2. 2013

Poznámka autorky Roxana

Jsou vyzkoušené, nepřilepují se, jsou hned křehké.

Mně se díky horkovzduchu loni trochu ty nahoře "chytily".

Asi to znáte...přendavat plechy...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné kokosky bez naležení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Jg9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné kokosky bez naležení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Jg9

Marie

Komentáře (26)

Já sem asi zase začnu chodit, nasmála jsme se kurzu češtiny a ne kokoskám, kterých recept zas úporně hledám s tím mým věčným stěhováním posledních let... doufám už naposledy.:no:

Takže žádné výpisky, které jsem potratila, má od všeho teď přímo originály z mládí a tím to končí, dám si je do trezoru, kokosky jsem pro změnu tentokrát nespálila, leč nemohla ty bledule dopéci, až jsem jim dala 200st.:-D:-D:-D

A je to, jsou ve špajzu, ze čtyř dávek! a čekají na "uležení, naležení, či co ještě", ale mezitím podléhají útokům mlsounů.

Vlaďka to vyřešila, nemohu se přestat smát, když to čtu.

A mám zaděláno na to, co se má péci měsíc předem, taky "naležet, uležet a rozležet", jenže to jsem dělala já:-D:-D:-D, tak k jídlu to bude o velikonocích.

Sádlové jsme letos dělala i bez kakaa - poprvé, jinak se udělaly ukázkové, ani roztečené, ani jinak nevzhledné, prostě normální...:-p

:-Dtak jsem natrefila na tyhle kokosky mám v lednici zbylé bílky, tak udělám a nebudu mít problém s uležením nebo "naležením" slupneme je hned:-D:-)) ani nevadí že nejsou vánoce bude ňamka ke kávičce už teď.;-)Díky za inspiraci a bodík je za to tam.:yes::yes:

maiva:Tak jsem znejistěla. Co bodrá češtinářka a autorka mnoha výrazů a slov (už jsem to párkrát schytala), nevymyslela jsem to slovo k potěše vás všech nakonec já ????:-//

Ale co, přeložte si to do svého jazyka, co je tím myšleno přece víte, tak o nic nejde.:-K

Bez naležení ;-) je docela zvláštní výraz. Myslím, že běžně se užívá odležení, uležení /ať se týká cukroví nebo masa/.

No, co se domluvy týče, jde hlavně o to, zda se lidé dorozumět chtějí.
Zvlášť když se jedná o jeden jazyk.

Jinak když se mohou domluvit dva cizinci, co neznají cizí řeci, tak tohle už je asi jen slovíčkaření...:-))

Laďka: no vidíš a u nás se výraz "uležení" používá spíš u gulášů, omáček, syrečků atd.....:-D:-D:-D:-D, kdežto "odležení" u mcukroví, aby změklo, ale to jsou faááákt drobnosti, dyk lidi se pochopěj a domluvěj ;-);-);-);-)

Roxana: Jana Remkova: Anička (neregistrovaný/á):
Taky si myslím, že Roxana myslela "odležení" jak píše Spagetka. Já osobně bych napsala "uležení".

Roxana: určitě jsi použila váš výraz, ale není to nic, co se nedá pochopit.... prostě se leccos musí nechat odležet, u vás naležet, já s pochopením problém nemám :-D:-D:-D;-);-);-)

spagetka:Tak nevím co je správně. Asi půjdu kouknout někam do jazykovědy. Nikde jsem nepsala, že si na kokosky půjdu lehnout, ačkoli bych šla hned a to do postele. Bez kokosek.
Třeba je to krajové, ak se to řekne - je tím myšleno to, že se dají jíst hned, jsou vláčné a ne tvrdé.
Tys to pochopila.:-K
Jinak zpravidla perníčky, zázvorky, kokosky, i ty moje medové koláčky jsou jak kámen a za pár dnů jsou vláčné.:-p
Asi půjdu pátrat - jak se to říká odborně....:-?

Anička: autorka myslela zcela určitě výraz bez "odležení" ;-);-);-)

Jani Remková, mě by taky zajímalo, co je to "bez naležení":-O To si u jiných kokosek mám na to lehnout:-?

Roxana: Rádo se stalo,mně je moje polovička taky ujídá,proto 3 dávky.Doporučuji také nalámat do zmrzlinového poháru. :-8:-p

Alexiss: Děkuji, jsi zlatíčko, manžel je strááášně miluje, a co je s tvarohem, to už vůbec je favoritem ve všem!:-K:-K:-K

Roxana: Jsou tu pod názvem "Kokosové pusinky s tvarohem". Je to úplně stejný recept,doporučuji. :-p

Roxana: Podívám se,kdyžtak napíšu,bez fota.Tuším Apetit prosinec 2006. :-))

petrzelka: Mně se podle mých představ povedla sádlová kolečka jen párkrát za život, jednou jsem ty můry mizerný musela odkrajovat od sebe nožem!:-D:-D:-D

A přístě se neroztekla vůbec:-?

spagetka: Jak já Ti rozumím!:yes:

A když do toho koukáš jak na televizi - nic a nic. Jen uděláš pár kroků a vrátíš se - spálené....:-O

Alexiss: S tvarohem???:-p Júúúú, a je tu receptík? To jsem ještě neslyšela!:yes:

Dělám kokosky s tvarohem,recept z Apetitu asi před 5 lety.Jsou také hned měkké a zůstanou.Vloni ze 3 dávek.Tyto jsou také zajímavé.:-)

Roxano,sádlová kolečka miluju,ale neumím je správně "usušit".Proto si na ně jezdím ke švagrové;-);-)

Roxana: Co se týče nového sporáku souhlasím na 10000 procent:yes::yes::yes::yes:. Mám nový půl roku a furt si nedá říct, naposled mi nevyšly bulky se sýrem:-S. Dnes borůvkovej koláč už jo, neb jsem pochopila, že musím u nového sporáku radikálně snížit teplotu, než jsem byla zvyklá.....Učíme se fur no...

Jo a taky se mi stává, že něco musím už vyndat a něco ještě nechat dojít...to aby stál u trouby.

petrzelka: Když já tam měla 3 plechy...ale máš pravdu, to je to samé jako sádlová kolečka, či nedejbože pusinky!

Ty se suší úplně a sádlová klečka jsou pak placky...:no:

Ono záleží i na sporáku, my po stěhování kupovali nový a málem jsem zešílela, ač to byla stejná značka jako jsem měla předtím, jen nebyl digi, prostě levnější varianta. A peče jak divá, moc....asi ty stupně opravím, abych někoho nezmátla.:-((

Myslím,že je máš pečené na moc stupnů,proto je máš spálené.Kokosky se spíš suší něco málo přes stovku.

Jana Remkova: Jani, asi tak. Já je dělám mezi posledními druhy cukroví, protože někde potřebuji jen žloutky, tak bílky sbírám do sklenice a dám do lednice.

Když děláš kokosky, bývají zpočátku dost tvrdé, někdy je to o zubů vylomení. Naležením je tedy myšleno, nechat někde v chladu naležet nějaký den, i týden.

Tyto mají však výhodu, že je mohu dělat až mám bílky všechny, pár dnů před vánoci a jsou hned "jedlé", bez úhony na zubech.:yes::-))

Tato dávka je dost malá, mívám bílků daleko víc, tudíž i kokosek...

Naležení?? zdeni, co to je??:-O

Tématické fráze:
kokosky s tvarohem, kokosky apetit, kokosky z bílků, kokosové pusinky s tvarohem, kokosky tvrde, kokosky hned k jidlu, tvrde kokosky, kokosové pusinky z bílků, jak péci kokosky, jak se suší kokosky, kokosky z tvarohem, kokosky s citronem, krehke kokosky, kokosky, kokosky bez uležení, kokosky z bílého vína, zdravé kokosky, receptura na kokosky, kokosové medové pusinky, výborné rychlé kokosky z s bilku

Suroviny:
kokos strouhaný, cukr moučkový, bílek, strouhanka, víno bílé

Přidat fotografie receptu