Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní cikánský guláš

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Roxana

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 706 kJ /
1 364 kcal
Bílkoviny225,76 g
Tuky24,30 g
Vláknina23,58 g
Cholesterol 435 mg
Sodík 541 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy54,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku. Krok 2: Přes noc necháme chutě spojit v lednici. Krok 3: Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou (popř.) kousek sádla, necháme osmažit dozlatova. Krok 4: Maso (nejdříve hovězí), poté vepřové a pokrájené klobásy zprudka opečeme. Krok 5: Přidáme na proužky pokrájené papriky, rajčata (možno i kečup), zbytek česneku a vaříme 10 minut. Krok 6: Přidáme Masox, pokud máme vývar, je do toho výborný, dochutíme solí, pepřem a přikryté dusíme asi 60 minut, až je maso měkké. Krok 7: Zahustíme nastrouhaným chlebem, či tmavou jíškou.

Zveřejněno 10. 2. 2013

Poznámka autorky Roxana

V poslední době když něco nakládám, přidávám olej, dříve to tak populární nebylo, ale opravdu je maso křehčí a měkčí.

Osobně jej dělám pikantnější, přidáním chilli papriček. (i v kořence - na mletí).

Je možné jíst s knedlíkem i pečivem a do guláše někdy přidám trochu majoránky, ale až je uvařeno, aby nezhořkla. Zdobíme petrželkou a cibulkou, jak kdo chce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní cikánský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50kA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní cikánský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50kA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Talířek je ještě z výbavy, ani jsem je nepoužívala, je přes 30 let starý...:-D, díky, mám celou soupravu...

A ještě, velmi správně, tu zvláštní a pikantní chuť tomu hodně dává právě ta papriková klobása! Zkušená kuchařka, jak vidím!
A co se mne týče, - čím ostřejší - tím lepší... a že u nás je umí! Je tu spousta masen.:-)

Guláš bude pikantní taky po té paprikové klobásce,ale musí to být dobrá klobása;-)Mě se líbí ten talířek:-K a brala bych ho i s gulášem,samozřejmě:-K

Roxana:to si piš, že ho vyzkouším:-Ddělám něco podobného, ale přece jenom jsou tam jiné ingredience.....jj, to jsme stáli fronty na ledacos:-D

Bibinka:Díky...však ho zkus, já ho dělám léta, za mých mladých časů jsem ho vyšťourala v kuchařce, na kterou jsem stála ve čtvrtek 1 hodinu frontu u knihkupectví, to už bylo v minulém století:-D:-D:-D

Roxana: Roxano, tento gulášek vypadá podle ingrediencí na velkou dobrotu a máš 7.bod:yes:

krásný gulášek:yes::-D guláše minimálně ze dvou různých druhů masa jsou nejchutnější;-)

Hodně podobně dělám, je to velmi variabilní recept, jen dávám vlastní vývar, jo a guláše nejraději zahušťuju taky chlebem.:-p:yes:

:-pMňam!:-8:yes::yes:

Je to dobrý recept a oproti .p Jiřinky nesouhlasím. Pikantní je rozumně a kdo chce více jistě není na závadu přidat podle svého více té či oné ingrendience. Lepší se držet při zdi. Když se něco přežene zpočátku tak se to nedá někdy již zvrátit. "Dvakrát měř,jednou řež."
Raději např. nedosolit , než přesolit. +bodík 5

Jiřina Kotasová 10. 2. 2013 22:58
Roxana:Promiňte, ale nejsem tady registrovaná, jsem jenom návštěvník zdejších stránek.

Jiřina Kotasová:Račte se přihlásit, můžeme komunikovat.

Jiřina Kotasová 10. 2. 2013 22:20
V surovinách není vůbec nic pikantního.
Z čeho je pak guláš pikantní?
Recept nepřináší nic nového.

Tématické fráze:
cikánsky hovězí guláš, pikantní vepřový guláš, cigansky gulas, cikánský kotlíkový guláš, guláš ze dvou mas, pikantni gulaš, cikánský vepřový guláš, druhy gulase, druhy gulášů, pikantní vepřový guláš recept, guláš ze dvou druhu masa, pikantní hovězí guláš, guláš dvou mas, hovězí pikantní guláš, guláš ze dvou druhů mas, vepřový guláš cikánský, výborný pikantní hovězí guláš, guláš ze tří druhů masa, pikantní guláš recept, cikanske hovezi kousky

Suroviny:
maso hovězí, maso vepřové, klobása papriková, paprika sušená sladká, česnek, cibule, paprika čerstvá zelená, masox hovězí, rajče, slanina, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu