Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Propletená dobrůtka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Beetty

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 124 kJ /
3 854 kcal
Bílkoviny118,02 g
Tuky166,07 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 956 mg
Sodík 320 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy457,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vykynutého těsta udělat 3 bochánky, z každého 1 placku a na ni náplň. Krok 2: Zatočit jako roládu, pak je dát vedle sebe a stočit do pletence, nechat ¾ hod kynout na plechu. Krok 3: Péct pomazané vejcem na horkovzduch 150°C.

Zveřejněno 11. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Propletená dobrůtka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DED5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Propletená dobrůtka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DED5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

magdalenka:Souhlasím s tebou,recept by se měl v tomto směru opravit,jinak těsto je výborné,dobře se s ním pracuje :yes:

:-8 áha děkuju za obrázek.. koukám, že jsem měla úplně jinou představu, ale je to super.:-K ;-)

Laďka: nechala si sa zviesť zavádzajúcim názvom...:-))
Autorka by názov mohla upraviť...

magdalenka: ajóó, nojóó :-)) žádné PROPLÉTÁNÍ, jenom MOTÁNÍ. Tak to jsem to teda já celé zamotala (nebo pRomotala ?):-K

Laďka: ak dobre čítam, v recepte sú 3 záviny - rolády, položené vedľa seba. Teda žiadne PREPLETENCE.

Pája: mrkni sem, ať máš představu, jak vypadá
http://www.toprecepty.cz/recept/7750-slovensky-pud...

Sušené droždí? S tím bohužel zase nemám zkušenosti já, ale na druhou stranu si říkám, proč by nešlo použít, zkusila bych to :-)

Přestože recept nemá foto, tak musím říci, že mě zaujal...Mám sto chutí se do něj někdy pustit. Pořád se bojím kynutých buchet.. vždycky peču jen štrůdly, bábovky a jiné lité.:-))Tak si říkám, že bych se taky měla trochu "odvázat" a čokoládu miluji :-*. Myslíte, že by šlo použít sušené droždí? Jak říkám, jsem začátečník:-)

Tématické fráze:
propletený závin z listového těsta, štrudl propletený, jak motat jidase, propletena buchta, lité štrudle, kynute propletene, kynuté pletence, jak zatocit pletenec, kynuty závin propleteny, ořechový závin z kynutého těsta stočený do copu, jak motat tringel, kynute.bulky.s.rozinkami.bez.kynuti, propletený štrudl, co udělat z vykynutého těsta, těsto propletené, makový závin stočený, propletani strudlu, jak upléct cop kynutý, recept lité štrudle, proplétání u závinů

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, žloutek, sůl, olej, mléko, cukr, vejce, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu