Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rychlé máslo

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

keksik

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Smetany si nalijeme do robotu a necháme mixovat dokud se smetana nesrazí. Krok 2: Po sražení smetany se vytvoří hustá hmota, z té pak přes sítko protlačíme vodu a dáme zabalenou v pečicím papíru na 1 hod do lednice.

Zveřejněno 12. 2. 2013

Poznámka autorky keksik

Když bude šlehání trvat déle nebojte se!! :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rychlé máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Kok

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rychlé máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Kok

Komentáře (12)

:yes::yes::yes:

:yes:

senky: to bude asi náhoda :-)) poradila ho kamarádka ... :-D
Jamie je moc šikovný!!

Montanka: ;-) při přípravě šlehačky se musí dávat pozor na přešlehání, jinak se srazí a oddělí se tuk.

Děvčata, vždyť víme, o čem je řeč. :-p Když jsem byla trochu větší, abych mohla máslo stloukat, tak jsem vždy při práci musela povídat nebo zpívat, abych nemlsala. Vždycky jsem nadzvedávala víko soudku, abych se "podívala", jestli se už máslo tvoří, ale vždycky jsem prstem setřela smetanu a olizovala. Mňááám. To byla dobrota. Ale také pořádná dřina - ruce od točení klikou bolely, zvláště, když už se začínaly tvořit hrudky másla, tak to šlo ztěžka. Ale stálo to za to. Za odměnu jsem směla olízat celé víko, kde ulpělo podmáslí s kuličkami másla.:-p:-p:-p

Nadja: stojí za vyzkoušení;-) u nás doma je většina věcí k okamžité spotřebě:-D:-D:-D

Nadja::-p a já jsem babičce ujídala lžičkou a máslo mám ráda do teď a poznám, když je dobré - zkrátka jako to od babičky :-):yes:

Nadja: já se taky hlásím do klubu vzpomínek :-*:-*:-*:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

tak tohle se mi stávalo, když jsem šlehala šlehačku :D tak bych to mohla zkusit cíleně :D

Nadja: máme úplně stejné vzpomínky:-))

senky: jj, včera dělal Jamie. Ale je to máslo jen k okamžité spotřebě.
:-p Domácí máslo, které muselo nějakou dobu vydržet, se dělalo šleháním kyselé smetany a ta "voda", kterou Jamie vyléval bylo vynikající podmáslí, které velice rychle vždy zmizelo. Z másla se udělala hrouda, která se promývala čistou vodou, dokud se všechno podmáslí z másla neodstranilo.
U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
Pokud bylo másla více, než rodina spotřebovala, tak se máslo přepustilo a schovalo se na později, kdy kráva tolik nedojila.

Zdrojem je Jamie Oliver:-?:-?:-)) Včera zrovna toto máslo dělal, ale postup byl trošičku propracovanější;-):-))

Tématické fráze:
jamie oliver - domácí máslo, jamie oliver domácí máslo, domácí máslo, domácí máslo ze smetany, jamie oliver máslo, domácí máslo jamie oliver, jak stloukat máslo, robot na maslo, domaci maslo jamie, recept domaci maslo, máslo rychle, máslo v robotu, jamie a máslo, rychlé máslo, rychlé domácí recepty, domácí máslo z kyselé smetany, maslo ze smetany jamie oliver, máslo z kyselé smetany, máslo oliver, jamie oliver maslo domaci

Suroviny:
smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu