Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené jablko s klikvou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

medmic

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 253 kJ /
300 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky2,08 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy60,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka rozkrojíme napříč v horní třetině a z dolní částí odstraníme ohryzek - jde to velmi dobře nožem, někdo ale preferuje při práci lžičku. Krok 2: Díky tomu nám vznikne jakási nádobka, do které dáme na dno tři rozinky, lžičku klikvové marmelády a lžičku přírodního cukru. Na konec na řez horní části a cukr nakapeme trošku citronové šťávy. Krok 3: Jablko zaklopíme, dáme na plech a pokračujeme stejně se zbylými třemi jablíčky. Krok 4: Plech vložíme do trouby rozpálené na 180°C a upečeme - mělo by to trvat přibližně půl hodinky. Krok 5: Podáváme teplé, mlsouni mohou jídlo ozdobit ještě kopečkem šlehačky s cukrem.

Zveřejněno 12. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené jablko s klikvou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7JrO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené jablko s klikvou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7JrO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

medmic: tenkrat to byla jedna velka slavna Rasija, tak promin, prosim pekne.

Jitkas: protestuji, kysel není ruské jídlo ;-)
jedná se o tradiční litevskou či polskou kuchyni, která se rozšířila ještě do Běloruska a na Ukrajinu.
a jinak je opravdu dobrý. Někdy až budu mít rozmraženou klikvu tak ho udělám a hodím sem recept (je to banálně jednoduché)

Maris pravda, jmenovalo se to "Kysel z klikvy" a nebylo to vubec spatne, ac to bylo z Ruska.

Je fakt, že klikve se dá i místo brusinek používat k masu :) No a podobně jako brusinky jsou hodně zdravé.

maris: hurá, konečně někdo reaguje, já čekala:yes::yes::yes:, no znám dost lidí, co to neznají, takhle jsem to myslela, ale nechtěla jsem urazit, to néééééé. Mně osobně přitom klikve chutnaj víc jak brusinky. Maru a víš že v Jizerkách je klikví víc než brusinek? A jak jsou slaďounkaté :-*:-*:-*:-p:-p:-p

spagetka: jak to myslíš, proč by neznal:-O. Jeden čas, když nebyly brusinky, tak se prodávaly zavařené, mám dojem, že možná byly z Ruska:-)
Pro ty, co by klikvu neznali:-)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Klikva_bahenn%C3%AD

medmic: klikve znááám, neboooj, jsem z jizerek a mám jich doma spoustu :-D:-D:-D:-D, jen není jasné, že to je fakt z klikve - to není nic proti tobě bacháááá, jen se těším, jak se někdo ozve, co je klikev :-D:-D:-D:-D

spagetka: to je to červené uvnitř :)

Tu někdo zná klikve? No to zíráááám. Škoda že z fotek není vidět to pužití klikví.

Tématické fráze:
klikve svatba, co jsou klikve, co jsou klikve wikipedie, klykve, klikve-recepty, pecene jablko, klikvová šťáva, klikva-recepty, klikev, rozkrojené jablko, klikva marmelada, klikva svatba, marmeláda z klikvy, co to jsou klikve, zavařenina s klikve, klikvova marmelada, klikvová marmeláda recept, jablka se zavařeninou a pečená, pečená jablka, kikve

Suroviny:
jablko, zavařenina klikvová, cukr, šťáva citronová, rozinky, šlehačka

Přidat fotografie receptu