Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávové perníčky

Perníčky se dají připravit i trochu netradičně, s příchutí kávy. Skvěle se hodí k odpolednímu mlsání, takže si je můžete upéct do zásoby a uložit do velké skleněné dózy. Až dostanete chuť na něco sladkého, jen si jich pár vytáhnete.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Montanka Montanka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 421 kJ /
3 208 kcal
Bílkoviny82,15 g
Tuky68,40 g
Vláknina20,95 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 5,32 g
Sůl0,78 g
Sacharidy555,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme přes noc odležet. Krok 2: Z odpočatého těsta vyválíme na lehce pomoučené ploše plát o tloušťce 3-5 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Krok 3: Perníčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 8-10 minut dozlatova. Krok 4: Ihned po vytažení z trouby potřeme vajíčkem a zdobíme dle vlastní fantazie.

TIP: Jak vylévat plochy perníčků polevou?

Zveřejněno 12. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávové perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8YvW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávové perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8YvW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kávový mikulášský, mikulášské kávové

Suroviny:
mouka hladká, med, cukr moučkový, kakao, soda jedlá, koření do perníku, máslo, káva, vejce, vejce

Přidat fotografie receptu