Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrné pečivo II

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pipre pipre

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 095 kJ /
3 369 kcal
Bílkoviny76,44 g
Tuky169,25 g
Vláknina22,40 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 4,15 g
Sůl10,35 g
Sacharidy373,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme suroviny v pořadí, jak je v receptu uvedeno. Krok 2: Zapneme program Těsto. Krok 3: Z těsta pak na vále vytvoříme rohlíky, bulky nebo housky, které případně potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme libovolnými semínky. Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, dokud povrch nezačne růžovět. Krok 5: Pak snížíme teplotu na 180°C a dopečeme. Doba pečení je 25 až 30 minit.

Zveřejněno 12. 2. 2013

Poznámka autorky pipre

Celaskon u celozrného těsta zlepšuje jeho kynutí.

Mléko se může nahradit vodou.

Já jsem pekla z poloviční dávky.

Zdroj - Stručná celozrná BIO kuchařka. Upraveno pro slané pečivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrné pečivo II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMnK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrné pečivo II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMnK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

pipre::yes::yes:

senky:Fotku rohlíčků jsem tam přidala z minulého pečení :-)

Receptík se mi líbí:-KPletýnky a hlavně ty rohlíky vypadají senzačně:-p:yes::yes:

Fotka rohlíčků tam včera nebyla;-) krásné:yes::yes: lákájí a moc, ale dnes už to nestihnu:-D

Jani, to se ti moc povedlo!! Ty motanečky i ty rohlíky! Krásné a zdavé;-):yes:

No,Ty jsi pekařka,to je krása:-)):-p;-):yes:

Moc hezke housticky! C vitamin, myslim, ma v receptu na chleba i Tejaja, myslim, nejsem si jista.

Tak já o tom slyšela, vlastně jsem se to dočetla poprvé také:-) Je ale pravda, že těsto krásně nakyne, hlavně v troubě při pečení. Je měkké ještě druhý den. Když jsem dělala housky poprvé, tak se mi ve spojích na konci při tom kynutí rozjely, tentokrát jsem konce pořádně spojila :-) Původně je to recept na buchty, koláče a vánočky, jen je v receptu 60 g cukru a jen půl lžičky soli. Může se pak do sladkého těsta přidat vanilka, vanilkový cukr, citronová kůra, rum, ořechy, madle atd...

:yes::yes: Uložila jsem a vyzkouším;-) s celaskonem:-O ještě jsem neslyšela o takovém použití:-p to budou takové protichřipkové pletynky;-):-))

Tématické fráze:
celozrne pecivo recept, celozrné pečení, celozrné pečivo, recept na celozrné pečivo, recepty z celozrne mouky, pecivo z celozrne mouky, celozrnné pečivo recept, vánočka z celozrné mouky, celozrne housky, recepty na celozrné pečivo, celozrnné pečivo, pečení z celozrné mouky, recept celozrné pečivo, recepty celozrne pecivo, recepty na celozrnné pečivo, celozrne housky recept, buchty z celozrne mouky, celozrné pečivo z domácí pekárny, pečeme celozrné pečivo, domácí celozrné housky

Suroviny:
mléko, žloutek, olej, máslo, mouka celozrnná, droždí čerstvé, cukr, sůl, celaskon

Přidat fotografie receptu