Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková povidla bez míchání

Připravit perfektní povidla je někdy věda. S naším receptem to ovšem hravě zvládnete. Příprava je sice časově náročná, ale výsledkem jsou dokonalé hustá a lahodná povidla připravená tak akorát na to, abyste s nimi plnili buchty.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beetty

Náročný

Doba přípravy 330 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 300 min 4-6 hodin

330 min (30 min příprava + 300 min tepelná úprava, 4-6 hodin)

Suroviny pro 1 dávka

10-15 skleniček po 200 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 121 kJ /
2 897 kcal
Bílkoviny16,25 g
Tuky5,00 g
Vláknina62,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy665,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté švestky zbavíme pecek a stopek, rozpůlíme, posypeme cukrem, polijeme octem a uložíme na 12 hodin na chladné místo. Krok 2: Švestky nasypeme do hrnce a vaříme na velmi mírném ohni asi 4-5 hodin. Nesmíme však míchat. Krok 3: Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla začínají houstnout, dovaříme je za stálého míchání do zhoustnutí. Můžeme je také přemístit do pekáče a nechat pomalu houstnout v troubě na 140 °C 2-3 hodiny. Krok 4: Horká povidla plníme do čistých skleniček. Než zavíčkujeme, můžeme na povrch kápnout trochu rumu pro lepší konzervaci. Sklenice dobře zavíčkujeme čistými víčky a povidla uložíme do sklepa.

TIP: Jak udělat povidla?

Zveřejněno 12. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková povidla bez míchání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXpn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková povidla bez míchání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXpn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Je potřeba dávat pektogel proti plesnivění?

Pajaja: jo, jo slupky se úplně rozvaří - taky po takové době vaření :-D

tento recept je tu uz tolikrat, ze nikdo neuveri, ze povidla se maji varit bez cukru :) jinak je to proste marmelada

A co se stane s těmi slupkami? Ty se úplně rozvaří? Ráda bych vyzkoušela, ale tohle by mě napřed zajímalo. :-)

Znám,ale v jiném poměru;-)


Proč jsou v "Doporučených" i recepty na povidla pečená, když tato jsou evidentně vařená na malém plameni:-O:-?:-?

Betynko, použij vyhledavač

Tématické fráze:
švestková povidla bez míchání, recept na švestková povidla bez míchání, švestková povidla bez míchání v troubě, švestkové povidla bez míchání, vaření povidel bez míchání, povidla ze švestek bez míchání, vařená povidla, povidla bez míchání, vařená svestková povidla, švestková povidla s octem, povidla bez vaření, švestková povidla vařená v troubě, švestková povidla bez vaření, povidla bez míchání v troubě, švestková povidla vařená, varena povidla bez michani, švestková povidla v troubě, švestkova povydla bez michani, švestková povidla bez míchání a bez cukru, švestková povidla bez míchání bez cukru

Suroviny:
švestky, cukr krystal, ocet

Přidat fotografie receptu