Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasická fazole po hustu s cibulkou

Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť. Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A vykouzlit se z nich dají opravdu báječné dobroty.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 816 kJ /
673 kcal
Bílkoviny38,10 g
Tuky7,60 g
Vláknina32,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy98,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Krok 2: Po uvaření přidáme k fazolím koření, sůl a prolisovaný česnek. Provaříme. Krok 3: Na trošce másla si uděláme jíšku z másla a mouky a vmícháme do vařených fazolí. Na oleji opražíme nadrobno pokrájenou cibulku dohněda, kterou také vmícháme do fazolí. Krok 4: Podáváme s osmaženou uzeninou.

Zveřejněno 12. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasická fazole po hustu s cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q80k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasická fazole po hustu s cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q80k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Ahoj, pokud budete jíst luštěniny pravidelně (každý týden) střevní mikroflóra se tomu přizpůsobí a "hřmění" ustane :-p.

Ten recept je naprosto normální,vařívaly ho už úplně stejně naše prababičky,vařím i já ve vlastní restauraci a ještě si nikdo nestěžoval:-).Pokud má někdo po konzumaci jakékoliv potíže tak je to buď tím,že použil nekvalitní surovinu(y),nebo nemá v pořádku zažívací trakt a měl by navštívit lékaře.Chtěl bych dodat jen dvě věci:
1.)budete-li vařit fazole s bobkovým listem a novým kořením,jsou pak chutnější a na závěr se také dají dochutit ještě kapkou octa nebo citrónové šťávy a cukru.Zkuste základ připravit na sádle,či kousku vyškvařeného špeku a kousek másla přidat až při dochucování,fazole mají pak ten správný ,,šmrnc".:-)
2.)vaření velice urychlíte,použijete-li fazole v nálevu z konzervy,pak celé vaření trvá cca 20 minut,podle šikovnosti kuchaře.
Hezký den a dobrou chuť

Lenka Studénková 28. 5. 2014 19:50
Výborný recept, vařívám opakovaně. U nás se také říká "po hustu". Nepříjde mi to divné.www.toprecepty.cz

jak napsala srettka :yes::-D, pak je to v pohodě:yes:, nebojte se, rcp dávám:yes:

Já si je také namáčím den předem ale nemusí se, že jo. A řekla bych že tam tak působí i ta osmažená cibule, kterou každý snáší úplně jinak ale obecně řekla bych že nadýmání má člověk asi po každé luštěnině (aspon já teda ano)..

Vlaďka:lepe fazole namocit den predem a nekolikrat behem namaceni vodu slit, aby v sobe nemely tolik prdofínů, pak uz nedelaji takovou paseku;-)

Vlaďka: Taky jste do rána nespali? :-O:-O:-O Že by do těch fazolí začli přidávat kofein a taurin? :-O:-D

Včera jsem to dělala přesně podle tohoto receptu a celá rodina měla stejné problémy, které se níže popisují, asi něco v tom receptu je podle všeho, špatně!:-((

No, asi bych napsala nahusto, ale dělala jsem pár dní zpět něco podobného a nemělo to chybu;-):yes:

Jaruška Veselá z Kladna: Fazole na každého působí jinak. Moje dcera je miluje, ale má podobné problémy.;-)

co to má být zase za "prznění " češtiny, "po hustu" to je děs..uplně se mi dělá husí kůže když to čtu

tak takhle jsem fazole ještě nedělala, jen hrách. Určitě vyzkouším, a napíšu jak chutnalo.

Jaruška Veselá z Kladna 13. 2. 2013 01:17
Měla jsem to včera k večeři a do rána jsem nespala.

Tématické fráze:
fazole po hustu, fazole na husto, fazole na husto recept, fazole na husto recepty, vařené fazole recepty, fazole příprava vaření, jak připravit fazole, jak správně uvařit fazole, fazola po hustu, jak správně vařit fazole, fazole s cibulkou, fazole pohustu, fazole nahusto, hrách po hustu, doba vaření fazolí, recept fazole na husto, fazole po hustu recept, fazole na cibulce, recepty fazole na husto, vařeni fazoli

Suroviny:
fazole bílé, cibule, česnek, jíška, mouka hladká, kabanos, sůl, pepř mletý, majoránka, vývar masový

Přidat fotografie receptu