Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoláda - čím ji nahradit v těstě

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 129 kJ /
509 kcal
Bílkoviny7,41 g
Tuky31,80 g
Vláknina8,80 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy43,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Potřebujete-li do těsta čokoládu a doma žádná není, můžete použít sypké kakao s cukrem - to vmíchat do těsta, nejlépe přidat do cukru nebo mouky a máslo zpracovat s ostatním tukem. Krok 2: Chtěla jsem ale zjistit, co vznikne, když vše smíchám (snažila jsem se utřít máslo s cukrem a kakaem, posléze máslo rozpustit) - no, čokoláda to není - vznikla kakaová drobenka. Ale po přidání dalších 20 g rozpuštěného másla a cca 2 lžic vody vznikla hmota, která se již dá tvarovat. Krok 3: Může se přidat do dortové náplně, nebo po přidání sladkých drobečků a kokosu poslouží jako náplň do košíčků nebo na kuličky.

Zveřejněno 13. 2. 2013

Poznámka autorky Nadja

Zdroj: letitý výstřižek ze starých novin

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoláda - čím ji nahradit v těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXp3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoláda - čím ji nahradit v těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXp3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes:Tohle byla nase cokolada, teda tak tekuta se delala, aby byla na polevu. Mamka jinou nedelala, je uzasna, krupe a muzete si prisladit jak chcete

hele tohle znám z dětství, dost často jsem si doma utřela kousek másla cukru a kakaa:-D:-D:-D:-D a víte co, tuhle mě tak honila mlsná a doma nic, tak jsem si do hrníčku to utřela a mňam to jsem si pochutnala;-);-);-);-):-D:-D:-D:-D

majda 2: původní recept byl jen na nahrazení čokolády v těstě.
Další jen moje pokusy, zda ze stejného poměru surovin vznikne čokoláda - nevznikne, je to moc sypké. A máslo jsem rozpouštěla proto, že tekutý tuk pojme více suché složky než jen změklý.
Ale kdybych to dělala na mlsání, tak bych také nerozpouštěla.

Je tam jen malý rozdíl,máslo se nerozpouštělo,jen se nechalo chvíli změknout při pokojové teplotě.Vše jsem dávala podle oka,tak aby šla utřít hmota.:-))

Tak tuhle čokoládu znám,dělávala nám ji za starých časů máma a pak i já mým děckám,když měly na něco chuť a nic nebylo po dosahu.Do hrnku se dalo máslo,kakao a cukr,utřelo se to lžíci a pak se čokoláda nanášela lžíčkou na piškoty.Nestáčila jsem to mazat,hned mi to mizlo pod rukama.Říkali jsme tomu za mého dětství,,BRYNDA".:-D:-):yes:

Tématické fráze:
čím nahradit kakao, čím nahradit kokos, čím nahradit máslo, jak nahradit kakao, čokoláda na vaření jak rozpustit, čím nahradit čokoládu na vaření, cim nahradit kakaove maslo, čím nahradit bílou čokoládu, čokoláda do těsta, cim zamenit cokoladu v peceni, cim nahradit piskoty, čím nahradit kakao?, čím nahradit v těstě cukr, cim.nahradit kakao, puding čím nahradit, cim se da nahradit kakao, s cim rozpustit cokoladu na polevu, cim nahradit kakao v cukrovi, s čím rozpustit čokoládu na vaření, čím nahradit kakao v buchtě

Suroviny:
kakao, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu