Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy s ricottovou náplní

Koblihy jsou vítaným zpestřením našich jídelníčků. I když nepatří zrovna k dietním pokrmům, jsou to stálice v oblíbenosti. Jednou za čas se hodí zakousnout do kyprého smaženého těsta plněného i trošku netradiční ricottovou náplní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucie2211

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 193 kJ /
5 782 kcal
Bílkoviny111,76 g
Tuky344,95 g
Vláknina29,04 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 345 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy511,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na náplň: Přísady smíchejte v misce, zakryjte a odložte do ledničky. Krok 2: V misce nebo hrnku rozetřete droždí se lžící cukru a mouky. Zřeďte čtyřmi lžícemi vlažného mléka. Kašičku dejte na teplé místo asi na čtvrt hodiny kynout, směs začne pěnit. Krok 3: V míse utřete máslo se zbylým cukrem do pěny, postupně zašlehejte jeden po druhém žloutky. Pak vlijte vzešlé droždí, rum, přidejte sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku s mlékem zpracujte na hladké a vláčné těsto. Mísu přikryjte a nechte na teplém místě asi tři čtvrtě hodiny kynout. Krok 4: Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na asi centimetr silnou placku. Sklenkou naznačte kolečka – těsně vedle sebe, aby vám nezbylo moc odkrojků. Krok 5: Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu náplně (nedávejte jí moc, koblihy by při smažení šly ke dnu). Krok 6: Zbylá kolečka dokrojte. Položte na náplň, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou. Okraje budou hladké a pevně spojené. Krok 7: Pak koblihy lehce poprašte moukou a nechte na utěrce ještě asi čtvrt hodiny kynout. Tuk rozehřejte v menším hlubším kastrolu. Vhoďte do něj drobek pečiva; pokud tuk začne prskat, je už dost horký. Krok 8: Opatrně vkládejte koblihy vrchní stranou dolů, smažte je dozlatova (asi pět minut) a vyjímejte drátěnou naběračkou. Nechte na vrstvě ubrousků okapat přebytečný tuk a podávejte pocukrované.

TIP: Koblihy ve tvaru dýně

Zveřejněno 13. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy s ricottovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlJ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy s ricottovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlJ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
šimlová náplň, koblihy s náplní, směs na koblihy, koblihy z rikoty, recepty koblihy pocukrované, těsto na koblihy bez bez náplně, smažení koblihu s naplni, recept na koblyhy z náplní, koblihy s citronovou náplní, koblihové těsto s náplní, ricottovou směs,

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, máslo, žloutek, droždí, rum, mléko, sůl, citron, olej, cukr moučkový, sýr ricotta, rozinky, cukr krupice, kůra citronová

Přidat fotografie receptu