Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní a rychlý makovník

Správný makovník by měl být kyprý a vláčný. Přesně takový je i ten, na který vám nabízíme recept. K odměření všech surovin stačí hrníček, za pár minut je hotovo a po upečení si na nadýchaném moučníku pochutná celá rodina.

Hodnocení receptu je 4,8 (160×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

TerezaRezova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 630 kJ /
8 994 kcal
Bílkoviny177,76 g
Tuky435,77 g
Vláknina79,55 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy1 050,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Smícháme dohromady všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté a důkladně promícháme. Krok 3: Těsto rozetřeme na připravený plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 25 minut při 170 °C. Krok 4: Hotový moučník po vychladnutí nakrájíme na řezy a lehce pocukrujeme.

TIP: Jak zpracovat a uchovat mák?

Zveřejněno 13. 2. 2013

Poznámka autorky TerezaRezova

Je jedno, jaký použijeme cukr do těsta. Marmeládu zvolíme naši oblíbenou.

Makovník je vynikající, není suchý a u nás se po něm vyloženě zaprášilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní a rychlý makovník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXQg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní a rychlý makovník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXQg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (120)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Makovec je již v troubě,vypadá velice dobře,určitě bude chutnat.

Vzdy se povede a jen se po nem zaprasi :))

Super recept. Neskutečně rychlý ychlý a jednoduchý. Dik!

Je výborný já jsem ho upekla a ani můj bratr se na něj neošklíbal protože on se ošklíbá na všechno ale tohohle sem mu mohla dát skoro kolik sem chtěla a jen se po tom zaprášilo...💕❤️‍🔥😋

Rychlý, vláčný a moc dobrý :-K

rychlá, dobrá, dal jsem méně cukru, super

Nejlepší recept na makovec :yes: <3

:yes::yes:<3<3

LUXUS!!!!! 😍

Makovník výbornýýý...také jsem ubrala cukr....mák kupuji v Bille,je dobrý.:yes:

Jednoduchý recept a výsledek byl suprový . Moc jsem si pochutnal

Denda2233: Po otevření sáčku mák ochutnat. Termostabilizovaný mák, hořký nebývá, Dr Ensa.

Ahoj, tak jsem také dělala makovec, ale je hořký. :-//
Co kupujete prosím za mák?
Děkuji. :-K

Makovec je vláčný, chutný a akorát sladký 😋 Poprvé jsem dělala do smaltovaného hlubokého pekáče a byl moc vysoký, podruhé na plech a byl akorát ☺️👍 nejjednodušší buchta a přitom vynikající

:yes:

Výborný <3

Výborný

Veľmi dobrý makovník, zmizol raz-dva.:-)

Výborný, dělala jsem ho z poloviční dávky a místo mléka dala vodu a i tak naprosto božský. Doporučuji <3

Pekl jsem dvakrát, podle komentářů jsem dělal pouze s poloviční dávkou cukru a oleje + místo klasické hladké jsem použil špaldovou mouku. Dal jsem ochutnat i sousedům, všichni chválili. I mně samotnému chutná, není tolik sladký, ale i tak super. :yes:

Píšu a chválím znovu. Delam ho tak 3-4x do mesice. Genialni recept. Muz se ho muze ujist. Jednoduchy, rychly, vlacny... :-K Někdy marmeladu nedavam (kdyz zapomemu :D), jinak jakoukoli, uz jsem pouzila i domaci z kiwi, pouzivam i povidla. Aktualne jsem použila jablecna. Cukr davam jen vanilkovy. Jinak sladim jen Flavodrops apod. S prichuti vanilky, jindy citron, nekdy cookiescream jindy kombinace vicero chuti. Fotky az trochu vystydne. Je z polovicni davky.

Výborný, jen na nás moc sladký, příště poloviční dávku cukru a bude dokonalý.

Ještě musím uvést, že místo prdopeč jsem dala sodu a výborné. Když zbyde, je i 3. den velmi dobrý.

Makovník je výborný, velice jednoduchý na přípravu, pekla jsem déle než je napsáno. Super.

Lepší, vláčnější jsem snad nejedla , dokonce jsem mohla upotřebit marmeládu mandarinky s proseccem, co mi moc nejela :-D:-Q<3

Místo marmelády jsem dala povidla a taky výborné :yes:

Annnn: děkuji :-K

Vůbec nevadí když se do poloviční dávky dá celé vejce

Výborný makovec.
Pekla jsem ho tento týden poprvé,ale rozhodně ne naposledy.

magdalenka: :-O děkuji :-)

Andrea711: vajce rozšľaháš a časť odleješ...

:-):yes::-K

Janina123: o poloviční dávce jsem taky přemýšlela, ale jak jste si poradila s tou 1/2 vejce ? děkuji

Moc nám to chutnalo, příště zas. :-*

Super recept. Makovník je moc dobrý. Příprava je rychlá a jednoduchá, takže přesně pro mě :-) Všem moc chutnal :-) Jenom tím, že jsem ho nepekla na plechu, ale v hlubším pekáčku, tak jsem ho nechala v troubě při 170 stupních 40 - 45 minut a byl opravdu vynikající :-)

Výborný

Já blbka pekla jen 20 minut Pichla do něj a nelepil se ...bohužel ve prostřed ještě nebyl ..jinak moc dobrý, jen ho priste nechat déle pect

Luxusni zalezitost. Muz ho miluje. Delam ho tak 3x 4x do mesice. Velmi ocenuji i rychlost, ze se proste vse nasype do misy a zamicha. A hlavne, jde to snadno, takze i pro ty linejsi bez robota. Ja jinak micham robotem temer vse. :D Zadny snih, zadne treni, nic. Pouzivam uplne klasickou velikost hrnku a na pekacek i na silikonovou formu je testa moc. Uz mi parkrat i utekl. Takze nyni uz davam i do malych formicek(ty samozřejmě vyndavam drive). Viz foto. Pecu tak, jak je potreba, mam starou plynovou troubu a nejsem robot, jsem myslici osoba. Takze cas nevim. A spejle je vyborna kamoska. Pokud pouziju hlubsi, 10cm, formu je jasne, ze mi 20min nestaci. Pokud ho dam na plech s bokem vysokym 2cm, staci minut o dost mene. 200g pytlik maku pouzivam cely. Dle receptu by mi zbylo tak +- pul hrnku, takze nez uchovavat tak male mnozstvi, sypu proste cely pytel. Asi je vic makovy, ale jinak nicemu nevadi. VELMI DEKUJI ZA BAJECNY RECEPT.:-K:-K:-K:-K

Janina123: Odvážná pekařka, ale povedlo se ! To je super!;-)

Veronika.Hrozna: Já dávám citronovou polevu na perník a je to moc dobré, proto jsem jí zkusila i na makovník a byla jsem jenom chválená. Tenká sladkokyselá vrstvička, která udělá skvělou tečku :yes:

Janina123: Mák a citronová poleva, nikdy by nenapadlo, že to pasuje k sobě!:-K

Já jsem navrch dala citronovou polevu a makovník neměl chybu. Pekla jsme půl hodiny z poloviční dávky.

Děkuji za racept, ale pozor, 20 minut rozhodně nestačí. Dle komentářů jsem upravil na půl dávky cukru a půl dávky oleje. I po 35 minutách na 170° bohužel nebyl střed dopečen. Takže je potřeba min 40-45 minut nebo péci na 180°

Opravdu super recept. Do těsta jsem kápla na přání trochu rumu a byl to opravdu skvělý, jemný makovec.

Výborný, výborný a ještě jednou výborný!! :yes::yes::yes:

Dala jsem po přečtení komentářů jenom hrnek cukru a stačilo. Mouky 2 hrnky celozrnné hladké a 1 hrnek kokosové a 2 jemně nastrouhané mrkve. Už mám moučník v oblíbených. Je dobrý, vláčný a dokonce i sytý. Pekla jsem podle potřeby, ne podle hodin. Díky za recept :-)

Včera upečeno,výborný,vláčný. Pekla jsem 40 minut;-).

Je výborný! Nechápu, jak se někomu nemůže povést. Peču pravidelně, někdy jen z poloviční dávky na malý čtvercový plech, a je vždy jako nadýchaná peřinka. Dávám 2 hrnky máku a místo vanilkového cukru vanilkový extrakt, ale vždy výborný a jemný.
ZA MĚ JE TO DRŽÁK. ...a dnes už jsem ho i přepsala k sobě do sešitku s recepty :-)

Dala jsem pouze půlku cukru a i tak je hrozně sladký,místo 20 minut jsem pekla hodinu:no:

Výborný vláčný makovník, chutná celé rodině i spolužákům dětí :-) doporučuji :yes:

Výborný.Jen jsem ubrala cukr.Peču už po několikáté :-) Děkuji

Ahoj. Tak mne se taky nepovedl :-(( .každopádně dala jsem jen půl hrnku cukru a stačilo. Jinak vse jak je psáno. Pekla jsem skoro hodinu. A nevím čím to je ale je jakoby mokry nenadychany. ...udelala jsem i foto ale nevím jak přidat :-(

FISHANDA: to bude kvůli oleji celý hrnek je moc proto se vám nedopekl ...příště dát max půl hrnku :)

Vůbec mi nechutnal. Je přeslazený a na množství tekutin bych přidala 1/2 hrnku mouky. Rozpadal se. Raději než u "luxusních " receptů zůstanu u svých osvědčených tradičních.

:yes:výborný ;-)

Tak jsem jeden zkoušel ráno a druhý plech před chvílí,marodím,takže času cisterna.Oba se povedly,a to jsem ještě nikdy buchtu nepekl.Dal jsem i lžíci medu a drcený badyán.Prostě boží,díky moc!:-K

Vynikající recept. Před chvílí jsem vytáhla z trouby a snad vydrží do zítra. :-):yes: Pekla jsem též 30 minut.

Nejlepsi makovec! Kvuli kojeni jsem si udelala jakousi "zdravejsi" variantu: 1hrnek mouky jsem nahradila hladkou ryzovou moukou, prasku do peciva jen pulku, cukru jen 1hrnek a jeste trtinovy, mleka neco malo pres 1 hrnek, pridala jsem lzicku skorice a vysledek byl proste uzasny :-))) jo a pect urcite 30 minut ;-)

:-K:yes:

Nadlajbi Pekelný 26. 3. 2017 19:42
Právě jsem ho vyndal z trouby po 30min a je to akorát, 20 minut je moc málo.

Vyborny moucnik. Makovec miluji a tento je taak dobry a jednoduchy. Dekuji za recept.

Dajda: k te vasi poznamce o halabala vyfocenem jidle...Ja treba nemam rada naaranzovane fotky a naopak preferuji jidlo vyfocene tak, jak si ho clovek doma skutecne da na talir. Bez serepeticek, ozdubek kolem. To me naopak rusi pri pohledu na vyfocene jidlo.

Tématické fráze:
makovník na plech, makovník, makovec, oblíbený recept na makovník, makovec recept, recept na makovník, makovník recept, luxusní makovec recept, vláčný makovník, luxusni makovec, makovník s jablky, recept na makovec, recept makovník, makovník bez vajec, výborný makovník, recept makovec, makovník bez vejce, makovec recepty, nejlepsi makovnik, vláčný makovec

Suroviny:
mouka hladká, cukr, kypřící prášek, cukr vanilkový, vejce, olej, mléko, mák mletý, marmeláda, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu