Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neubývačka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu nahrubo nastrouháme a opražíme na másle. Přisypeme rýži, zamícháme a po chvíli mírně zalijeme vývarem a 10 minut dusíme. Krok 2: Dolijeme vývarem na potřebný objem a sotva polévka vzkypí, přidáme ždibek másla a zelenou nať. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Polévka je chutnější na druhý den.

Zveřejněno 16. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neubývačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOVX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neubývačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOVX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Uvařila jsem bez masoxu a magi aby vynikla chuť zeleninky a bylo to skutečně výtečné <3

BronislavaP: ¨recept je starý, prastarý :-) místo maggi dnes dávám libeček (když už) a masox používám při vaření vyjímečně. Tady není víceméně potřeba.

alus.s: :-) to mě moc těší. Dnes už Maggi nepoužívám (přestalo nám chutnat) a masox jen výjimečně. Taky bych spíš dala zeleninový bujón nebo v létě vývar z košťálů atp. Improvizovat se dá hodně. ;-)

pochutnali jsme si :-p přidala jsem trošku pórku, zeleninový bujon. je to rychlovka :yes: :yes: :yes:

Věrka R. 14. 1. 2012 09:44
Bezva recept, taky mám ráda tyhle rychlovky a nikdy mě nezklamou a nakonec je mám vždy trochu jiné, záleží na zelenině a různých přídavcích.

Ukládám,neboť dobrých polévek není nikdy dost:-p;-)

polévky s rýží mám také moc ráda, za 1. Hážu rýži i do kuřecího nebo hovězího vývaru, když se mi nechtějí vařit těstoviny zvlášť

:-D:-DProtože ta rýže vařením a pak "ležením" v polévce dost nabyde, polévky je hodně a jí se několik dnů....:-p
Ale my polévky můžem kdykoliv, ráno, v poledne, večer, tak nám to nevadí.:yes:Zahřeje, zasytí a moc se z ní nepřibere (pokud není na spoustě tuku a zahuštěná moukou, žejo)

Cathleen - bez komentáře :-D:-D:yes:

To je dobrý nápad!!!Ta rýže se pak v polévce uvaří nebo už je vařená?

:-D:-D Cathleen - proč neubývačka ? Něco jako Hrnečku vař ?:-O:-))

Tématické fráze:
česnečka z vývaru, mirca79 co mám ráda recepty, česnekačka se sýrem, polévka neubývačka, vařením kaše nabyde, vařením nabyde kase, zasytí nepřibere, recept kapustnice, morkové knedlíčky

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, máslo, rýže, vývar, sůl, pepř, zelená nať

Přidat fotografie receptu