Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 117 kJ / 5 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,67 g |
Tuky | 295,48 g |
Vláknina | 8,30 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 727 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 570,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme sníh z bílků. V jiné míse ušlehám žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Až hmota nabude, přidám olej a horkou vodu. Stále šlehám, ale opatrně, občas stříká jak je hmota řídká. Pak přidám mouku s práškem do pečiva. Nakonec jen lehce vmíchám sníh z bílků.
Krok 2: Naliji do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Peču zhruba 45 minut 175-180°C. Ale zkouším špejlí. Když těsto nelepí, je hotovo. Nechám vychladnout.
Krok 3: Krém: Uvařím hustý pudink. Odstavím z plotny a ihned na něj dám potravinářskou folii, aby se mi nahoře neudělal škraloup. Mezitím si vyšlehám změklé máslo. Šlehám třeba 5 minut, pak pomalu přidávám vychladlý pudink. Pořád šlehám.
Krok 4: Nejdříve na pomalejší stupeň pak pomalu přidávám. Opatrně,aby se krém nesrazil. Musí být krásně vyšlehaný.
Krok 5: Vychladlý korpus z vrchu seřízneme do roviny a pak 3x prořízneme. Odspoda mažeme marmeládu, krém, marmeládu a nakonec celý korpus pomažeme z vrchu a kolem dokola krémem. Dáme do lednice třeba na hodinu ztuhnout. Namazaný korpus potáhneme podle fantazie potahovou hmotou.
Zveřejněno 14. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýn-ka pro manžela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r74L
Moje poznámka
Valentýn-ka pro manžela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r74L
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 7 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 7 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 7 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanový základ na pizzu
Neregistrovaný před 19 minutami
Burgery s domácí bbq omáčkou a brioškami
Neregistrovaný před 22 minutami
Bábovka do hrnečku - hotová za 2,5 minuty
Neregistrovaný před 30 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Neregistrovaný před 37 minutami
Vánoční cukroví
Neregistrovaný před 37 minutami
Bešamelové sýrové krokety
Neregistrovaný před 43 minutami
Domácí "Lipánek" vanilkový nebo kakaový
Neregistrovaný před 47 minutami
Krakonošova směs
Neregistrovaný před 48 minutami
Pečené jehněčí maso
sipova před 49 minutami
Vepřové plátky pečené s marinádou
mariko před 58 minutami
Tématické fráze:
recepty na valentýna,
valentýn recepty,
valentyn pro manzela,
valentyn dorty,
valentýn,
recept valentýn,
co manželovi na valentýn,
co manželovi k valentýnovi,
co pro manžela k valentynu,
manželovi k valentýnu,
co manželovi na je valentina,
pro manžela k valentýnu,
krém do dotu s s pudinkem,
recepty valentýn,
vyroba valentyna,
lehký dort na valentýna,
valentýn recept,
výroba dortu k valentýnu,
dorty na valentýna,
dort pro manzela
Suroviny:
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
olej,
voda,
prášek do pečiva,
mouka hladká,
máslo,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
marmeláda,
hmota potahovací,
potravinářské barvivo
Komentáře (15)