Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldovo-celozrnný knedlík

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 103 kJ /
2 176 kcal
Bílkoviny75,85 g
Tuky30,80 g
Vláknina48,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 809 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy374,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si kvásek: 200 ml vlažné vody, 1 kávová lžička medu, 20 g droždí. Do mísy si dáme obě mouky, sůl, olej, 150 ml vlažné vody a vzešlý kvásek. Krok 2: Vypracujeme těsto, že je řádně vypracované poznáme tak, že se nelepí na vařečku ani mísu. Poprášíme moukou a necháme v teple vykynout. Krok 3: Z vykynutého těsta si připravíme šišky a vaříme 20-25 minut na páře. Po uvaření ihned knedlík propícháme nebo přepůlíme, aby se nám nesrazil.

Zveřejněno 15. 2. 2013

Poznámka autorky suslajda

Voda v receptu je orientační záleží na mouce. Knedlíky se dají vařit i ve vodě, ale já kynuté vařím jedině na páře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldovo-celozrnný knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WBJo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldovo-celozrnný knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WBJo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vařila jsem dnes prvně z celozrnné mouky a musím říct, VYNIKAJÍCÍ.
Děkuji za skvělý recept, ukládám do pravidelné kucharky:-*

spagetka:děkuji za vysvětlení byla jsem mimo net:-K

spagetka:děkuju za info, alespoň vím, že jsem ho nezmastila :-)). Každopádně nám chutnal :).

Jitka: jitko, celozrnka i špaldovka dělá normmálně jakékoli pečivo hutnějším, nebude měkčí, nadýchanější nějakým delším kynutím, je to dáno strukturou použité mouky;-);-)

Dnes jsem zkoušela, chuťově byl velmi dobrý, ale přišel mi dost hutný. Nemám s vařením knedlí zkušenosti, chybí mi tu informace, jak dlouho nechat tento knedlík vykynout? :-) Nechala jsem hodinu podle jiného receptu, ale nevím, jestli to pro tento typ nebylo třeba málo?

Děkuji za recept, byl opravdu dobrý :-) budu dělat častěji :yes:

malaneta:Děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že chtnal:-K

tenhle knedlík si určitě kladný bod zaslouží, hledala jsem nějakou zdravější variantu a tenhle je moc dobrý. Jako celozrnnou mouku jsem použila žitnou a i když byla hruběji namletá, výsledek dopadl dobře. Chuťově s omáčkou není cítit nějaký velký rozdíl, možná víc "saje" omáčku :):yes:

Hani, výborné, já špaldovku miluju, kvůli tomu svému diabetikovi už ani jinou nepoužívám. Dělala jsem jen ze špaldovky, ale zkusím malinko i té celozrnky :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
zdravé knedlíky ze špaldové mouky, knedlíky ze špaldové mouky, celozrnný knedlík, knedlík ze špaldové mouky, kynuté knedlíky ze špaldové mouky, kynutý knedlík ze špaldové mouky, celozrný knedlík, špaldový houskový knedlík, celozrnný knedlík recept, recept na celozrnný knedlík, celozrnne knedliky, špaldový kynutý knedlík, knedle ze špaldové mouky, celozrne knedliky, špaldové kynuté knedlíky, spaldove houskove knedliky, knedlíky z celozrnné mouky, recept na celozrnné knedlíky, knedlíky z špaldové mouky, celozrnný kynutý knedlík

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, mouka celozrnná, droždí, med, olej, voda, sůl

Přidat fotografie receptu