Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražená cizrna na různé způsoby

Křupavá cizrna je skvělou alternativou k brambůrkám. Příprava je snadná, navíc ji můžeme dochutit na mnoho způsobů. Pro milovníky pikantních chutí je skvělá s chilli a limetkou, pro ty, kdo preferují sladší chutě, ji můžeme připravit s medem a skořicí.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 783 kJ /
904 kcal
Bílkoviny2,61 g
Tuky65,71 g
Vláknina8,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy71,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 220 °C. Na plech dáme pečicí papír. Krok 2: Cizrnu smícháme s ingrediencemi podle vybrané varianty, dáme je na plech a vložíme do trouby. U 6. varianty med použijeme až po upečení, ještě teplou cizrnu v něm obalíme. Krok 3: Pečeme 20-25 minut do křupava, v půlce pečení cizrnu promícháme. Krok 4: Můžeme skladovat až 2 týdny v uzavřené nádobě.

TIP: Další oblíbené recepty z cizrny

Zveřejněno 15. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražená cizrna na různé způsoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50ZX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražená cizrna na různé způsoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50ZX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Našla jsem neprv u Aishy, ale tady je mnohem více receptů a variant na ochucení, dalo to určitě mnohem víc práce, proto dávám bodík i sem. :yes: Jinak já jsem použila kari koření, protože to mi k cizrně jde opravdu moc a moc. Dělám ji snad na všechny způsoby, co si člověk představí, a to tak dvakrát do týdne. Opravdu náš favorit a tohle je super nápad, jak ji využít kapku jinak. Díky moc

Už jsem chválila Aishe a tady jsou ještě jiné varianty. Pěkné:yes:

To musim nekdy taky vyzkouset, cizrnu miluju, ale delam z ni vlastne jen salaty se zeleninou.. Vypada to skvele, mit tak na to vareni vic casu.. :)

:yes:

Dnes jsem na tento recept -jako videorecepr narazila na Tradicnirecepty.cz;-)

Tématické fráze:
pražená cizrna, cizrna jako oříšky, cizrna pečená v troubě, pečená cizrna, pražená cizrna recept, cizrna v troubě, pečená cizrna recept, cizrna pražená, opražená cizrna, cizrna do trouby, cizrna po staročesku, cizrna z trouby, cizrna na plech, recept na pečenou cizrnu, pražená cizrna recepty, recepty z cizrny, cizrna v cukru, cizrna recepty, smazena cizrna, cizrna pražena recept

Suroviny:
cizrna, olej olivový, šťáva citronová, kůra citronová, koření kari, sůl, olej, sůl, česnek sušený, chilli, paprika sušená sladká, olej, sůl, chilli, pepř, kůra limetková, olej olivový, kmín mletý, koriandr sušený, chilli, skořice, zázvor mletý, sůl, olej olivový, kmín mletý, chilli, skořice mletá, ořech muškátový, cukr, olej, med

Přidat fotografie receptu