Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 919 kJ / 5 717 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,25 g |
| Tuky | 392,05 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 2,08 g |
| Sodík | 848 mg |
| Sůl | 3,22 g |
| Sacharidy | 456,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáváme olej a vodu, postupně lehce vmícháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec opatrně sníh z bílků.
Krok 2: Pekla jsem na 180°C ve formě průměr 22 cm, dno vyložené pečícím papírem, boky potřené máslem.
Krok 3: Korpus je 3x prokrojený a natřený pistáciovým krémem.
Krok 4: Na krém uvaříme hustou kaši z mléka a mouky, necháme vychladnout a vešleháme po troškách do vyšlehaného másla s cukrem.
Krok 5: Nakonec vešleháme pistáciovou pastu.
Zveřejněno 16. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Spiderman pro Jiříčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8By
Moje poznámka
Spiderman pro Jiříčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8By
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 1 hodinou
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 2 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 3 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 3 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 4 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
pistáciová pasta recept,
spiderman z marcipanu,
postup z marcipánu a spidermana,
jak obarvit marcipán gelovými barvami,
pistáciová pasta
Suroviny:
vejce,
voda,
olej,
cukr,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
pistáciová pasta,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
marcipán,
potravinářské barvivo gelové
Komentáře (1)