Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí marcipán

Ať už se blíží svátky nebo narozeninová oslava, recept na jednoduchý, doma vyrobený marcipán se jistě bude hodit. Stačí propracovat několik málo surovin a tvárná hmota vonící po rumu je hotová. Přidáte - li nakonec ještě potravinářské barvivo, můžete s dětmi tvořit postavičky nebo zvířátka dle vlastní fantazie.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

effkka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 624 kJ /
2 778 kcal
Bílkoviny37,07 g
Tuky104,53 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 347 mg
Sodík 453 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy401,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Důkladně zamícháte a můžete si z toho buď udělat kuličky, nebo to můžete dát do platíček z adventního kaledáře.

Zveřejněno 17. 12. 2008

Poznámka autorky effkka

A aby se to dětem víc líbilo, stačí, když přidáte potravinářské barvivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí marcipán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yo8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí marcipán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yo8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Zdena Nykodýmová 26. 9. 2016 08:41
Fakt hustý .:-p:-

MARCIPÁN;-(
No, kdyby tento a jemu podobné marcipány znal Maxim Gorkij, tak místo "Člověk – to zní hrdě" napsal "Marcipán - to zní hrdě" :-D

Niky:nejlepší na obarvování marcipánu nebo také fondánu jsou gelové potravinářské barvy, které jsou k dostání v prodejnách s potřebami na pečení. Stačí se podívat na internetu zda ve vašem okolí se takováto prodejna nachází. Cca.jedna barvička stojí 60-80Kč a vydrží strašně dlouho ;) Mohu jen doporučit.

Dobrý den zkoušela jsem tento marcipán,ale když jsem ho udělala pořád z něho teklo máslo,mám tam ještě něco přidat?

je tento marcipán vhodný i na potahování dortů?

Chtěla jsem se zeptat, jak ten marcipán obarvit, aby ty barvy byly tak pěkně syté. Prášek nasypu přímo když dělám marcipán ? Protože když jsem si koupila marcipán a pokoušela se jej obarvit štětečkem (smíchala jsem prášek s vodou, jak je na obalu barev), barva byla taková nijaká.:-)

I když mi tenhle taky moc chutná, sama dělám marcipán z mandlí. je to ale dřina... Výsledek ale stojí taky za to! Je to marcipán, který jsem se naučila na jedněch středověých trzích. Tady jsem to nafotila:

http://www.foodstyle.cz/products/domaci-marcipan/ ;-)

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: Velmi dobré ... :) jste opravdu výborná kuchařka ... :yes:

Mili: no, kdyby náhodou ne, mrkni se na podobné recepty pod fotem. Určitě si něco vybereš;-)

chtěla bych se zeptat jestli se tím dá potáhnout i dort?

David 12 let 6. 4. 2011 12:26
Ornella:to je jedno hlavní je ,že to tak chutnalo :D ne??

David 12 let 6. 4. 2011 12:25
musí být rum?

A asi bych tam ani nedávalo to máslo, nebo jen kousíček, tak max. 1 lžíci. Dle tohoto množství bych řekla, že ta hmota nemůže vůbec držet tvar. Bála bych se, že se při pokojové teplotě rozpustí. Ale nezkoušela jsem, takže je to jen názor, nikoliv zkušenost;-)

Veroniko, sušené mléko sušenou smetanou určitě něnahrazuj.... zkusila jsem to jednou a marcipán se úplně roztekl... bohužel to fakt nejde. Musí být sušené mléko. Pokud nemáš možnost koupit, tak si vyber jiný druh potahovací hmoty, např. marcipán z marshmallow nebo varnu.

ještě se chci zeptat zda by sušené mléko nešlo nahradit sušenou smetanou je tučnější?

ahojky tento recept se mě zdá asi nejlepší co sem četla ale potřebovala bych vědět kolik toho marcipánu zhruba je chci dělatmalé dort panenku a nevím zda mě to stačí z jedné dávky děkuji

Vím, že ten dodaz na skladování je už starý, ale pro případné další zájemce o marcipán tu napíši odpověď: Marcipán dělám také jako simko.jit, tedy 200 g cukru na 200 g suš. mléka (+ další ingredience). Ale ten recept zde uvedený obsahuje více cukru, tedy trvanlivost by měla být ještě lepší. Ukládám ho v lednici, nejraději ho mám tak 2. - 3. den (s čerstvým se mi tak dobře nepracuje) a pokud zbyde, tak se může v lednici nechat klidně i měsíc či dva. Většinou za tu dobu trochu více ztuhne, tak ho pak velice krátce (v řádu sekund) nahřeji v mikrovlnce (na vysoký výkon) a propracuji a může se použít jako čerstvý. Ozdůbky si klidně můžete udělat i 5 - 6 dní dopředu, jen počítejte s tím, že nezabalené budou tvrdnout, tak aby si oslavenec pak nevylomil zuby.... :-D
Simča S.

chtela sem se zeptat jak dlouho se muze skladovat.....(chcu li to dat na dort tak jak dlouho pred spotrebenim si muzu vytvorit ozdubky?) Dekuju moc

a uplně hodně hodně receptíků je tady http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=1441

Ornella: já - když už musím dělat marcipán - tak dělám tento
20 dkg sušeného mléka
20 dkg cukr moučka - oboje prosít
2 kávové lžičky oleje
mandlovou tresť - tak 2 kávové lžičky
vodu dle potřeby - přibližně 50ml

DŮKLADNĚ PROPRACOVAT, jinak ztvrdne. Vodu velmi opatrně, pořád se to zdá husté, a pak je z toho najednou kaše.
Pokud je to řídké, tak přiměřeně přidat cukr a suš. mléko. Půl napůl.
Výsledek musí být hustý jak plastelína, a to je opravdu důležité.

Tak jsem to prave zkusila a nevim, co jsem udelala spatne, ale vznikla mi hmota, ktera se jen z dalky podobala marcipanu, vubec nedrzela tvar, bylo to spis jak testo na litou buchtu.. :(

S přítelem jsme se nudili-tak jsme vyzkoušeli tento recept a mlsali jsme tak dlouho-dokud nic nezbylo:) vážně dobrý recept!!!:-8

super recept.jednoduche a dobre:yes:

chtěla jsem se zeptat,zda někdo dělal marcipán stím že by dsal místo sušeného mléka smetánku??Jak to dopadlo?

super díky za recept a ta beruška pěkná xD:yes:

Ještě jsem zapoměla říci, že to můžete přichutit také kokosem, ořechy, troškou čokolády nebo kakaem, kandovaným ovocem, citrónem apod. Je to vynikající!!!

Dobrý den,

tento recept mám také od své mamky a musím říci, že zatím jsem nenašla žádné jiné těsto na marcipán, které by mi tak chutnalo jak toto. Doporučuji, protože se s ním dá dělat cokoliv.

Dá se ;-)www adresu.použit místo bílků něco jiného

Tak takový recept na marcipán vůbec neznám:-O a to jsem jich přečetla a některé vyzkoušela.Vypadá to moc hezky..vyzkouším :yes:+

Ukladám a vyskúšam,vyzerá to krásne :yes:

Bezva hmota.Dík za recept,dávám bodík a foto.:yes::-p

:-):yes:;-)

nádherný hmyz :-D:yes::yes:;-)

Tématické fráze:
vyroba marcipanu, marcipán ze sušeného mléka, vyroba marcipanu recept, výroba domácího marcipánu, jak udělat marcipán, recept na marcipán, marcipán recept, jak se dělá marcipán recept, jak se dela marcipan, jak vyrobit marcipan, recept na marcipán ze sušeného mléka, recept marcipan ze suseneho mleka, vyroba marcipánu ze sušeneho mleka, marcipán, domaci cukrovi, marcipán z domácí pekárny, marcipan vyroba, recept na vyrobu marcipanu, jak se vyrábí marcipán, marcipán bez dřiny

Suroviny:
cukr moučkový, máslo, mléko sušené, bílek, rum

Přidat fotografie receptu