Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna na divoko

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

SKADINKA

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 936 kJ /
1 180 kcal
Bílkoviny9,74 g
Tuky96,74 g
Vláknina12,48 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 1,63 g
Sůl4,00 g
Sacharidy62,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá kuřecí stehna lehce pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme je v chladu na chvíli odležet. Krok 2: Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špek a vše necháme vyškvařit. Krok 3: Uleželé maso vložíme do rozpáleného cibulovo-špekového základu a zprudka opečeme. Krok 4: Poté zalijeme vývarem, přidáme šťávu z jednoho citronu, ochutíme špetkou divokého mletého koření, vložíme bobkové listy a nové koření a dusíme doměkka. Krok 5: Asi čtvrt hodiny před dokončením přidáme na tenké plátky nakrájený citron i s dobře omytou kůrou, kterou před podáváním spolu s kořením odstraníme. Krok 6: Nakonec podle chuti osladíme malým množstvím cukru. Krok 7: Šťávu zahustíme dvěma lžícemi solamylu rozdělaného ve vodě a necháme dobře povařit. Jako přílohu ke kuřeti podáváme knedlíky nebo raději houskové noky, které si připravíme jednoduše z kupované směsi na houskové knedlíky.

Zveřejněno 17. 2. 2013

Poznámka autorky SKADINKA

originální recept je králičí stehna na divoko, ale jaksi u nás doma nikdo králika nejí, tak jsem to pozměnila :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBGm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBGm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Jaroslave, přesně jak říkáš.... Pro mne je vaření relaxem a radostí a říkám, že dobré jídlo , pití a kvalitní sex, to je to jeidiné skutečně důležité na tomto světě;-) Jinak receptík super, ale já jsem nakonec maso vyjmul a než dodělal omáčku tak na pekáčku dopekl aby byla zlatavá kůžička, bo tak to máme rádi- hlavně moje kočička<3

Četl jsem pozorně ten recept, ale takto teda ne, lidi už nevědí co by do té huby dali, ks, osolím okmínuji a šup do trouby, nebo vykostím osolím a pak trojbal a řízečky jedna báseň, všiměte si té jednoduchosti, a vo tom to je přátelé.:-//:no:

Jiří : To máte tak, někdo se rád nají kvalitně a uvaří si voňavé a lákavé jídlo. No a ti druzí, ke kterým zjevně patříte i vy, jenom držkují a uráží. Ta první skupina nemůže za to, že nemáte fantazii a žerete jenom černobílé jídlo!:-D

Zuzka90:moc děkuju

Dneska jsem dělala , výborné :) jen jsem nedala tolik citronu . Přidala jsem fotku :-)

Vařila jsem, jen mi toho citronu připadlo hodně, hlavně před koncem přidání i s kůrou, omáčka byla pak příliš kyselá a musela jsem hodně sladit, ale jinak kuře bylo moc dobré.

divoké koření je od vitany jmenuje se to DIVOČINA

Jejda, já se přehlídla, četla jsem divoké nové koření:-) :-) Děkuji za upozornění a recept na vlastní koření

Coleta: počkej, ale autorka píše o mletém divokém koření;-);-), směs divokého koření znáš? Dá se běžně koupit, ale můžeš si ho i vyrobit -
zkopíruju ti to z webu, nechce se mi to hledat :-8:-8
Směs rozdrceného koření používaná na nakládání masa při přípravě pokrmů nadivoko.
10 ks kuliček černého pepře
5 ks kuliček nového koření
2-3 ks kuličky jalovce
1 ks bobkového listu
zázvor dle chuti
1. V hmoždíři rozdrtíme jalovec, nové koření, celý pepř
2. Přidáme rozdrobený bobkový list, zázvor a důkladně promícháme
3. Směs dále aplikujeme dle příslušných receptur (většinou se tímto kořením potře maso v celku, které se nechá v chladnu důkladně uležet).

To další koření tam zřejmě autorka dává navíc, určo se ozve ;-);-)

Prosím Vás, jak vypadá divoké nové koření? Klasické nové koření znám, ale divoké nové koření jsem nikde ještě neviděla. Nemůžete to vyfotit, ať vím, co mám koupit? Děkuji

Eliza: nemáš za co :-) u nas kralika nejime a je to fajne i s kuřetem klidně tu zkus i s tím a děkuju za obrázky

SKADINKA: Děkuji za moc dobrý recept. Použila jsem původního králíka a poslala obrázky a bod.:yes::-)

ja vím ale bhohužel nemam

Schází foto.

Tématické fráze:
kuřecí stehna recept, kureci stehna, recepty na kuřecí stehna, recept na kuřecí stehna, králičí stehna na divoko, recepty z kuřecích stehen, kuřeci stehna recepty, recepty kureci stehna, krůtí stehna na divoko, kuřecí stehno, kuřecí stehna nadivoko, kureci na divoko, krůtí stehno na divoko, recept kuřecí stehna, kuřecí stehno recepty, králičí stehno na divoko, pečené kuřecí stehna na divoko, pečené kuřecí stehno na divoko, kuřecí stehno recept, pečené krůtí stehno na divoko

Suroviny:
stehno kuřecí, citron, sůl, pepř, máslo, cibule, špek, vývar, koření, bobkový list, koření nové koření, solamyl, cukr krupice

Přidat fotografie receptu