Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zauzené krevety s balsamikovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie758 kJ /
181 kcal
Bílkoviny0,80 g
Tuky2,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy40,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krevety zbavíme krunýře a necháme jen poslední článek s ocáskem, lépe se pak budou držet při máčení v omáčce. Krok 2: Krátce je vyudíme (stačí nechat v kouři cca 5 minut) podle některého postupu uvedeného v poznámce. Krok 3: Na omáčku zahřejeme balsamikový ocet, podlijeme trochou vody
( cca 50 ml) a přidáme gelový bujón. Krok 4: Rozpustíme, zredukujeme na požadovanou hustotu, podle chuti trochu přisladíme a vmícháme máslo. Krok 5: Odstavíme.

Zveřejněno 18. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zauzené krevety s balsamikovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOV9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zauzené krevety s balsamikovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOV9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

1974andrea: Byla jsem brzy vzhůru. :-D:-D

Alexiss:Díky za záskok;-):yes:

Mila z Canady: To ne,gelový bujon není k zahuštění,ale k dochucení.Takový koncentrovaný vývar,prodává se tu v malých kelímcích. Demi-glace. :-))

Mila z Canady 22. 2. 2013 05:15
Akorat nevim, co je ten gelovy bujon. Muzete mi nekdo poradit? Muzu to nahradit corn (kukuricnou), anebo tapioca starch (skrobova moucka) zmixovana ve vode? Diky :-K:-*:-*mhanousek@sympatico.ca

Mila z Canady 22. 2. 2013 05:11
Krevety a vsechny morsky potvorky milujeme, uz jsme tu 43 roku tak jsme si to oblibili. Ale nevedela jsem, ze se da "udit" na panvi na sporaku. Hned to jdu zkusit. :yes::yes::-pmhanousek@sympatico.ca

:yes::yes: to je nádhera:-K

Krevetama bys u nas potesila hlavne deti, moc jim chutnaji..v lete v mori dokonce chytaji male krevetky jen tak rukama, hrozne skacou, potvory..:-D:-D..mne by chutnala hlavne ta omacka..;-)

Andrejka dnes udila o sto šest :-D;-):-p:yes:

Krevety já můžu:-p:yes:

Tak to bych si nechala líbit:-p:-pvypadají velmi svůdně;-):yes:to musí být mňamka:-p;-):yes:

Porada:I ženy mají své dny ... myslím tím u plotny;-):-D Díky:-K

Tie krevety sú naozaj zvodné, presne to Rebuš trafila...:-))

Andreo, Vy máte dneska den, fazolačka po mexicku, zauzený losos a teď ještě krevety. Jeden recept lepší než druhý o foto nemluvě.:yes::yes::yes:;-):-!

krevetky a jiné potvůrky to já můžu :yes::yes::yes:

krsně a svůdně se kroutí, potvůrky růžové;-):-):yes:
hezký recept:-):yes:

Tématické fráze:
jak udit krevety, jak vyudit krevety, jak udit krevety recept, zauzené máslo, krevety recepty, zauzene krevetky, recept na krevety, zauzené těstoviny, zauzené kravety, losos po mexicku, recept krevety losos, jak udělat zálivku na uzení, balsamikova zalivka na salat, uzení lososa a krevet, salát s balsamikovou omáčkou, losos s balzamikovou omackou, recept na balzamikovou omacku, postup na balzamikovou omacku, jak se udí krevety, jak se dela tarantule

Suroviny:
krevety, balsamico, voda, bujón gelový, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu