Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavší bagety

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 550 kJ /
2 283 kcal
Bílkoviny65,25 g
Tuky51,60 g
Vláknina24,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,03 g
Sacharidy376,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Preferment i s ostatními surovinami dáme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého zformujeme bagetu. Krok 3: Necháme je nakynout na bagetovém plechu (nebo klasickém plechu s pečícím papírem), nařízneme žiletkou (nožem), potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C / asi 20-30 minut, každá trouba peče jinak).

Zveřejněno 19. 2. 2013

Poznámka autorky cathleen

Tyto tmavší bagetky jsou lehounké, vhodné i na výrobu plněných baget.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavší bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YXKA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavší bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YXKA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

cathleen: děkuji za tip, pražení mě v tu chvíli vůbec nenapadlo, asi jsem byla rozhozená z toho perfermentu (moje poprvé), ale vše probíhalo v pohodě a výsledek takový, že už přijímám objednávky na další várky, tam už to bude i s pražením :-). Z důvodu lenosti zvažuji zadělat dvojnásobnou dávku těsta a část uchovat v lednici na další den - klasická kynutá těsta to zvládnou, doufám, že tohle s perfermentem snad taky...

misula29: nezpronevěřila :-) inovovala. Jsme ráda, že se i tyhle bagetky povedly. Zkuste příště semínko lehce nasucho opražit na pánvi, pečivo bude ještě voňavější. ;-)

Dnes jsem pekla tyto bagetky, receptu jsem se snad jen lehce zpronevěřila použitím nasekaného slunečnicového semínka místo mletého lněného. Pekla jsem 30 minut. Výsledek velmi povedený, bagety jsou skvělé! Děkuji.

nigina, hjindriska: díky:-K:-)

hjindriska 6. 3. 2013 12:03
Tyto bagetky jsou úžasné, naposledy jsem je udělala větší a byla z nich chlebíčková veka a úžasné chlebíčky. Děkuji :-)

Ďakujem za recept:-) Bagety som piekla dnes a sú fantastické :-K :yes:

sus:): ale dodala bych, že je nutné sledovat datum spotřeby, semínko rádo žlukne. Přece je je lepší si ho čerstvě namlít doma

sus:): opravdu? Tak to je fajn informace pro ty, co si chtějí recepty s mletým lněným semínkem vyzkoušet a mlýnek doma nemají.....díky:-)

maris: Maruško, děkuju za záskok:-K

Obecně by se dalo říct, že omládek je kvásek z droždí (jako ten do "babiččiných" buchet), ale s předem daným poměrem mouky a vody;-)

omládek: protože se ptáš asi na základš mého komentáře, tak si dovolím sem dát odkaz:-)
http://www.toprecepty.cz/recept/23489-omladek/

Prosím co je omládek? Děkuji

Krásné bagetky :yes: Už jsou uložené na vyzkoušení. S kváskem jsi mi tenkrát poradila a už s ním nemám žádný problém. Pěkně se mi rozrůstá :-))Teď vyzkouším i preferment :-)

:-p:yes: krása, jako vždy, jen nevím, kdy já to stačím všechno vyzkoušet:-S:-)):-K:-K

Nádhera, bez omládku, který jsem se u tebe naučila už nedám ani ránu;-):-) tak vyzkouším i preferment. Krásné fotky:-K:yes:

marie23:Maru, droždí určitě čerstvé:yes:

Tématické fráze:
výroba baget, domácí tmavá bageta, baget, bageta rustikální kořen, recept na bagetu jak se peče, domácí bageta na chlebíčky, bageta recept, domácí bageta v chlebíčkové formě, recepty na bagety, tmava veka, recept na tmavou bagetu, pšeničný preferment, kde seženu lněné semínko, domácí bagety na chlebíčky, kombageta, domaci bagety z tmave mohky, recept na baget, bageta, bagetky s prefermentem, vyrob si domabagetu

Suroviny:
voda, mouka hladká, droždí, voda, cukr, olej, sůl, semínka lněná, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí

Přidat fotografie receptu