Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavší bagety

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 550 kJ /
2 283 kcal
Bílkoviny65,25 g
Tuky51,60 g
Vláknina24,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,03 g
Sacharidy376,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Preferment i s ostatními surovinami dáme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého zformujeme bagetu. Krok 3: Necháme je nakynout na bagetovém plechu (nebo klasickém plechu s pečícím papírem), nařízneme žiletkou (nožem), potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C / asi 20-30 minut, každá trouba peče jinak).

Zveřejněno 19. 2. 2013

Poznámka autorky cathleen

Tyto tmavší bagetky jsou lehounké, vhodné i na výrobu plněných baget.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavší bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YXKA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavší bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YXKA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

cathleen: děkuji za tip, pražení mě v tu chvíli vůbec nenapadlo, asi jsem byla rozhozená z toho perfermentu (moje poprvé), ale vše probíhalo v pohodě a výsledek takový, že už přijímám objednávky na další várky, tam už to bude i s pražením :-). Z důvodu lenosti zvažuji zadělat dvojnásobnou dávku těsta a část uchovat v lednici na další den - klasická kynutá těsta to zvládnou, doufám, že tohle s perfermentem snad taky...

misula29: nezpronevěřila :-) inovovala. Jsme ráda, že se i tyhle bagetky povedly. Zkuste příště semínko lehce nasucho opražit na pánvi, pečivo bude ještě voňavější. ;-)

Dnes jsem pekla tyto bagetky, receptu jsem se snad jen lehce zpronevěřila použitím nasekaného slunečnicového semínka místo mletého lněného. Pekla jsem 30 minut. Výsledek velmi povedený, bagety jsou skvělé! Děkuji.

nigina, hjindriska: díky:-K:-)

hjindriska 6. 3. 2013 12:03
Tyto bagetky jsou úžasné, naposledy jsem je udělala větší a byla z nich chlebíčková veka a úžasné chlebíčky. Děkuji :-)

Ďakujem za recept:-) Bagety som piekla dnes a sú fantastické :-K :yes:

sus:): ale dodala bych, že je nutné sledovat datum spotřeby, semínko rádo žlukne. Přece je je lepší si ho čerstvě namlít doma

sus:): opravdu? Tak to je fajn informace pro ty, co si chtějí recepty s mletým lněným semínkem vyzkoušet a mlýnek doma nemají.....díky:-)

maris: Maruško, děkuju za záskok:-K

Obecně by se dalo říct, že omládek je kvásek z droždí (jako ten do "babiččiných" buchet), ale s předem daným poměrem mouky a vody;-)

omládek: protože se ptáš asi na základš mého komentáře, tak si dovolím sem dát odkaz:-)
http://www.toprecepty.cz/recept/23489-omladek/

Prosím co je omládek? Děkuji

Krásné bagetky :yes: Už jsou uložené na vyzkoušení. S kváskem jsi mi tenkrát poradila a už s ním nemám žádný problém. Pěkně se mi rozrůstá :-))Teď vyzkouším i preferment :-)

:-p:yes: krása, jako vždy, jen nevím, kdy já to stačím všechno vyzkoušet:-S:-)):-K:-K

Nádhera, bez omládku, který jsem se u tebe naučila už nedám ani ránu;-):-) tak vyzkouším i preferment. Krásné fotky:-K:yes:

marie23:Maru, droždí určitě čerstvé:yes:

Holky droždí čerstvé nebo sušené??

Mleté lněné semínko se prodává v Drogerii DM. :-)

BILKOVAI: neprodává se, melu si ho, koupila jsem si kvůli tomu tříštivý Kávomlýnek Bosch MKM 6003 http://www.kasa.cz/kavomlynek-bosch-mkm-6003-cerny...

Celé semínko projde zažívacím traktem téměř beze změny, a tím, že ho pomelu, z něj tělo může více vstřebat.
A tenhle mlýnek mi, v případě potřeby, pomele i cukr a mák (potřebnou trochu, když doma dojdou mleté) nebo na něm melu - drtím zrno do různých baget nebo rohlíků (ála kornspitz).;-)

Vypadají báječně:yes::yes: Určitě je udělám:yes:+

Kde seženu mleté lněné semínko?:-8

Pečivo je nádherné:-p:yes::-*:-KNejen tady toto nové;-)Vždycky s respektem a krapítkem závisti hledím,protože si na to netroufám:-8až na nějaké drobné vyjímky:-)

cathleen: vyzkouším, zdá se to jednoduché, že bych to možná zvládla i já. Já mám totiž k pečení velký respekt.;-)

maris::-OMaruško, s omládkem peču už....myslím, že déle, než dva roky.:-D Preferment vyzkoušej, pokud můžeš - práci nedá a o hodně zlepšuje chuť pečiva:yes:

Cathleen - krásné bagetky - jak jinak;-):-p:yes:+
Já se z Tebe asi picnu - ještě jsem nezrealizovala omládek a Ty už na nás tady s prefermentem / vůbec jsem netušila, že něco takového existuje /;-(:-)):-))

snecek19: Martino, těch 20°C je spíš málo....preferment by kynul (kvasil) déle, než těch 10-12h. Nemůžete opravdu trošku přitopit, na 22-25°C? I to malé zvýšení teploty bude poznat;-)
A děkuju za pochvalu pečiva:-8

Chtěla bych se zeptat jak teplá má být ta teplá místnost ve které necháváme preferment kynout?Stačí 20 stupňů?Na víc netopíme tak ať vím jestli kvůli tomu přitopit:-D Naprosto jsem se totiž zamilovala do Vašeho pečiva a se mnou i celá rodina:yes::-p

Krásné bagetky,jako vždy a všechno od tebe:yes:Teď si dám pozor na přesné dodržení dávek a surovin,ale určitě tyto bagetky budou i u mě,sice ne tak krásné,nejsem taková odbornice,jen se učím a zkouším,ale o tom je celý život:-D:-K:yes::yes::yes:Musím nejdřív koupit mouky-došly:-D;-)

:yes::yes: lákavé, ostatně jako všechno Tvoje pečivo:yes:;-) nestíhám všechno zkoušet a v práci se mi smějí:-) ale že je zásobuju jim až tak zase moc nevadí:-D:-D:-D

jako vždy parádní bagetky:-K:yes::yes:

Chybí mi mouka, ale ukládám k velmi brzké realizaci :yes::yes::yes:

Ty teda jsou :-O:yes:

Tématické fráze:
výroba baget, domácí tmavá bageta, baget, bageta rustikální kořen, recept na bagetu jak se peče, domácí bageta na chlebíčky, bageta recept, domácí bageta v chlebíčkové formě, recepty na bagety, tmava veka, recept na tmavou bagetu, pšeničný preferment, kde seženu lněné semínko, domácí bagety na chlebíčky, kombageta, domaci bagety z tmave mohky, recept na baget, bageta, bagetky s prefermentem, vyrob si domabagetu

Suroviny:
voda, mouka hladká, droždí, voda, cukr, olej, sůl, semínka lněná, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí

Přidat fotografie receptu