Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortellini se šalvějovým máslem (tortellini nodo d´ amore)

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 827 kJ /
1 393 kcal
Bílkoviny56,14 g
Tuky44,40 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 91 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,00 g
Sacharidy188,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tortellini uvaříme ve slané vodě a scedíme. Krok 2: V hlubší pánvi rozpustíme máslo, vhodíme celé lístky šalvěje, lehce je orestujeme a přihodíme okapané těstoviny. Krok 3: Promícháme a ihned podáváme posypané parmazánem. Krok 4: Pozor, aby se máslo nepřepálilo moc.

Zveřejněno 21. 2. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Myslela jsem, že tady tento recept už je, je to celosvětově známý pokrm, ale našla jsem tady podobně připravené pouze gnocchi. Velmi jednoduchá příprava a chuť másla se šalvějí a parmazánem je prostě nepřekonatelná:-).

Kdo chce, připraví si tortellini domácí podle některého z receptů. Mně vyhovují koupené čerstvé :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tortellini se šalvějovým máslem (tortellini nodo d´ amore)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7wp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tortellini se šalvějovým máslem (tortellini nodo d´ amore)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7wp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (26)

Ti vysvetlim: To nodo d' amore se vaze k typu testoviny. Jsou delane z hodne tenkeho testa, skoro prusvitneho. To burro e salvia je jen dochuceni onech satecku. K celemu receptu se vaze legenda a kazdy rok(18. cervna), se v onom miste(Ponte Visconteo di Borgetto) dela oslava a pri te prilezitosti se vari ony tortelliny. Maji byt tenke, jako hedvabny kapesnicek jedne ninfy, zamilovane do pozemstana, to jedine, co z te velke lasky zustalo.

Jitkas:Máš to tam mít;-), upraveno

Jitkas: No Jitko, já v jeho receptu slovo nodo nenacházím . Čtu tam Tortellini dell´ Amore.

No ano, ale to se jmenuje Tortellini nodo d' amore, nodo = uzel.

nina: pardon, ricotou samozřejmě..ne mozarelou.

Jitkas: Já si myslím, že právě Emanuel má recept pojmenovaný i dle náplně, kterou je mozzarella a chřest, tudíž jemná...a mám pocit, že také proto, že chřest je plodinou května, tudíž měsíce lásky... hm? Jinak je dobře, že je zde takový recept, určitě je to dobré jídlo.

Jitkas:Jitko, já jsem ten název našla ve spoustě italských kuchařek i na internetu a inspirovala jsem se názvem italského šéfkuchaře Emanuele Ridi;-)
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/tortellini-de..., ten by to měl snad vědět, když je Ital;-)

Tady se jmenuji Tortellini burro e salvia. Tortellini dell' amore slysim opravdu poprve.

akire:Moc mě těší, že jste si vybrala tento recept a že jste si pochutnala;-):-K

Dnes jsem se inspirovala vaším receptem a můžu říct, že jsem udělala dobře. Jedná se o lehké, rychle a hlavně chutné jídlo. Takže děkují za tento skvělý recept :yes: :-)

rebeka:Smetanou určitě nic nezkazíš, se šalvějí se mají rády;-)

1974andrea: té se opravdu daří:yes::yes: úplně nejvíc ze všech bylinek.. ale to víš, já jsem zahradník na...:no::-D:-D
a já děkuji.. příště to zkusím malinko jinak: dám 30% smetanu, v ní rozpustím ten parmazán a omatlám v tom tortellini... uvidíme;-)

rebeka:Takže chutnalo? To jsem moc ráda Nadi a hlavně ať se daří šalvěji;-) Díky za krásné fotky:-K:-*

pochutnali jsme si:-p:yes: díky za rychlý, jednoduchý a velmi chutný recept:-K:-) posílám bodík a foto, jestli neva:-K

dexulka:A hlavně chuť, viď;-) Moc děkuju, že jsi vyzkoušela a nafotila:-K

V jednouchosti je krása,co víc dodat :-K

moc pěkné vše :-p:yes::yes::-K

:-p:yes::yes::-K

Děkuji vám všem za komentíky:-K a kdo budete mít možnost čerstvé šalvěje, budu ráda, když toto jídlo zkusíte.

Ja bych si moc pochutnala..testoviny s parmazanem muzu na jakykoliv zpusob..:yes::yes:

moc hezké:yes::yes::-K

jen co bude bylinka, zkusím, zatím ukládám:yes:

Dělávám si v létě, když mám na záhonku čerstvou šalvěj, je to dobré i s nudlema.:-p:-):yes:+5

Gnochi tak taky dělám, jn až mi vyleze šalvějka, udělám ;-):-p:yes:

zizala:Já tohle jídlo úplně zbožňuju, to se mi snad nikdy nepřejí:-*:-p

Jj, ještě přidávám jednu malou chilli papričku, máme to rádi :-p Dávala jsem recept u "sousedů" :-8 Taky kupuju čerstvé hotové, pak je večeře nebo oběd raz dva. Nejraději máme tortellini plněné ricottou a špenátem nebo čtyřmi sýry :-p:-p

Tématické fráze:
tortellini náplně se spenatem a smetanou, tortellini recept, tortellini recepty, tortellini s mozzarelou recept, těstoviny se šalvějovým máslem, torteliny se šalvějí, sýrová omáčka emanuel ridi, domácí plněné těstoviny emanuel ridi, torteliny s ricotou, torteliny plněné mozzarella recepty, ital v kuchyni tortelini, tortelini se salveji, tortellini plněné špenátem, tortellini s ricottou, recept syrové tortellini šalvěj, tortellini těstoviny máslo, tortelini s cesnekem a maslem, tortellini priloha, chrest emanuel, tortellini plněné špenátem šalvěj

Suroviny:
těstoviny torteliny, máslo, šalvěj čerstvá, parmazán, sůl

Přidat fotografie receptu