Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňské knedlíky

Vyzkoušejte jako přílohu k obědu připravit tyto rychlé a snadné houskové knedlíky. Nakrájené housky zalijte mlékem s vejci, zasypte hrubou moukou a 8 minut vařte. Tyto knedlíky se výborně hodí k omáčkám i guláši.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 22 min Doba tepelné úpravy: 8 min

30 min (22 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 404 kJ /
814 kcal
Bílkoviny39,86 g
Tuky20,27 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 302 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy115,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vlijeme mléko, přidáme vejce a rozšleháme. Krok 2: Housky nakrájíme a zalijeme mlékem s vejci. Pokapeme olejem a necháme chvíli stát. Krok 3: Potom do směsi přidáme mouku a prohněteme. Krok 4: Rukama navlhčenýma ve studené vodě vytvoříme asi 10 kulatých knedlíků. Krok 5: Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 8 minut.

TIP: Co podávat k houskovému knedlíku

Zveřejněno 24. 2. 2013

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: časopis Albert

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňské knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMq6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňské knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMq6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Franibald: Jsem ráda, že knedlíky chutnaly. Někdy dělám válečky a dávám je do sáčku, podle příležitosti.

Moc dobré byli a budu je vařit i nadále. Jen mi více chutnají uvařené ve folii,nebo v hrnkách. Když jsou uvařené ve vodě,tak jsou dost oslizlé.

Výborné a rychlé knedlíky. Nejmíň práce a vždycky se povedou

Brutus: určitě, mám vyzkoušeno obojí. ;-)

Brutus: pročítala jsem recepty na podobné knedlíky,většinou se používá hrubá mouka,ale v některých i polohrubá,tak si myslím,že by to šlo.;-)

Ahoj..jsem v itálii a mám sebou jen polohrubou mouku. Můžu ji použít místo hrubé?

Ja to robim trochu komplikovanejsie, ale vysledok stoji za to...10 starych rozkov abo zemli (cast moze byt graham abo semiackove)...3-4 vajcia...smotana (na varenie, slahackova)..sol..cierne korenie...muskatovy orech..petr.vnat...hruba muka..soda bikarbona...maslo (kravske)...por...postup: na masle opeciem na kocky nakrajane pecivo z nakrajanyn porom, vajcia oddelim a zltky pacnem k zmesi a podla potreby zalievam smotanou...nechavam odpocivat aby sa to same nasiaklo..osolim, okoreni.,pridam muskat a vnat a .asi 15-20dk muky zmiesam z cca pol kl sody bikarbony a zapracujem. Z bielkov vyslahany sneh postupne vmiesam a tou zmesou plnim tenke sakle na tlacenku. Nechavam 3-4cm volu bo narastu...urobim par dierok ihlou a varim z kazdej strany 10 min...uvarene este popicham dam na plech a trochu zatazim...vychladnute vyberiem zo sackov a nakrajam8-(

Jarmila Makraiova 11. 2. 2016 20:00
Musim pochválit, u tohoto knedlíku skutecně nepotřebujete ani droždí ani prášek. Jen - a to je důležité - mléko raději mirně vlahé a s kouskem másla. V každém připadě petrželka neni pouze na aranžo, ale především musí
nasekana prijit do těstika. Jen detail-před nasekánim spařit a potŕit olejem. I do vody pár kapek oleje. Každé z
Vás se povedou!!!

Znam tyto knedliky ,jedla jsem je ve Vidni jsou super a rychle ja tam davam petrzel nebo libecek neco zeleneho .

:yes:

klistak: do těchto knedlíků se žádné kypřidlo nepřidává.Jsou hutnější,ale to je jejich charakteristika.

Mam dotaz? Tam se nedava ani drozdi ani p.d.p? A nebude z toho potom opravdu spis srazeny nok? Ze to nema z ceho nakynout? Tam se opravdu nic nedava?

Já je taky vařím podobně,navíc do nich dávám petrželkovou nať a vařím podlouhlé v takovém mikrotenovém rukávku;-) Jestli jsou to ještě“Vídeňské“,to nevím:-*

Irule: Díky, včera jsem je dělala také :-K:-K:-K

:yes::yes::yes: děkuji moc za recept, jsou jednoduché a výborné :-p, foto jako důkaz :-));-)

Evi, tohle jsou moje nejoblíbenější knedlíky!! Díky moc za recpt :-) Dnes je dělám ke králíkovi :-)

Evi, díky za skvělý recept na rychlé a jednoduché, přitom naprosto vynikající knedlíky;-):-p:yes::yes:
Akorát jsem rohlíky nakrájela příliš nadrobno, takže ta mozaika na řezu není nic moc, nicméně chuti to neubralo.. jiné už dělat nebudu, fakt super:yes::-K

Knedlíky mě zaujaly,těsto jsem Evi udělala podle Tebe,ale zbytek v hrníčcích v mikrotenu:-):-)My nemáme rádi,když jsou knedlíky takové"oblemcané":-8:-))Bodík už šel minule,tak dnes jen foto.Jestli nebude vyhovovat,pro postup vaření,klidně smázni;-):-)

Uvařeny na zítra:yes::yes: jednoduché, rychlé a přesto, že první pokus, celkem OK;-):-) Dovolím si foto, klidně smaž:-p;-)

toto je vídeňský knedlík?? není to nok?? aneb proletáři všech zemí, vyliže si...tramtadadáá:-D
knedlíčky jsou fajn, cosi podobné jsem nedávno dělala a bylo to mňam i pro mé mlsné kozénky dcérenky;-):yes:

Já vařila podobné pod názvem Bavorské ale za dnešní děkuji,připomněly se mi a udělám je.Vymyslím co k nim.:-p

:yes::yes: Zkusím v neděli ke kanci se zelím;-)

VER: Je zde spoustu dobrých receptů na hrníčkové knedlíky, já vařila tyhle http://www.toprecepty.cz/recept/6354-hrnkove-knedl....
A ty co jsou na této stránce se vaří bez hrníčku, pouze ve vodě :-K:-K:-K:

savlinka:Dobré jsou, hodně starý a známý recept!:-K

sUNNY. SOFI PROSIM TE JAK DLOUHO TY KNEDLIČKY VAROŠ V TOM HRNKU, CHTELA BYCH JE SKUSIT , DIKY:yes::yes::yes:

Tak se mi zdá, že jsem se s podobným receptem setkala cca před 40ti lety pod názvem Židovské knedle a známá je podávala k pečené huse....:-S

jistě dobré, děkuji za inspiraci, jistě vyzkouším:-)

Krásné:-):-K:yes:

:-p

Knedlíky vypadají moc pěkně :-p;-):yes:

Tyhle určitě vyzkouším:yes:

Evi, tohle jsou vídeňské? No neblázni, koukám, že mamka má týž recept - ale bacha od tetičky z Vídně:-D:-D:-D, jenže ještě tam přidávala libeček, saturejku a petrželku. Jak je svět malý, každopádně, mňááám a dík za připomínku :-K:-K:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

Knedlíčky krásné, určitě i dobré:yes:
Jen malá poznámečka - také mám ráda hrnkové knedlíky - do hrníčků dávám mikrotenové sáčky, po uvaření vyndám i se sáčky, pokud se knedlík nesní, jde v pytlíku lednice;-)
Hrneček jen opláchnu, žádná práce;-)

:yes::yes::yes:...určitě také dobré a rychlé:yes:

Tématické fráze:
vídensky knedlik, videnské knedlíky, recept na videnske knedliky, vídenský knedlík recept, knedlíky videnske, vídeňské noky, vídenský nok, recept na vídeňský knedlík, vidensky knedliky, vídeňský bramborový knedlík, vidensky knedlik top recepty, videnske knedliky recept, vídenské knedlíčky, vídenský knedlíček, vidensky knedliky recept, videnskeknedliky, recepty na vídeňský knedlík, recept videňske knedliky, recepty vídenskě knedlíky, vídeňské bramborové knedlíky

Suroviny:
houska, mléko, vejce, olej, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu