Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolajda

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby namáčení fazolí

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 916 kJ /
1 653 kcal
Bílkoviny84,47 g
Tuky43,02 g
Vláknina52,18 g
Cholesterol 66 mg
Sodík 266 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy206,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem namočené fazole vaříme s bobkovým listem, pepřem a rozetřeným česnekem do poloměkka. Krok 2: Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, sůl a dál pozvolna vaříme. Krok 3: Mezitím připravíme jíšku. Do mírně rozehřátého oleje vsypeme mouku, chvíli ji za stálého míchání opražíme, pak odstavíme a vmícháme papriku. Krok 4: Do polévky přilijeme mléko a smetanu a jakmile polévka začne znovu vařit, zahustíme ji připravenou jíškou a polévku ještě necháme pozvolna povařit. Krok 5: Nakonec opatrně dochutíme octem a podáváme.

TIP: Luštěninové polévky - oblíbené recepty

Zveřejněno 18. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpgy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpgy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

cathleen: polievka zemiaková, fazuľová, z fazuľových luskov , hubová- ak sú s mliekom, hovoríme im kyslé (ocot) a dávame kôpor. Ale varíme aj bez mlieka, samozrejme, trochu inak.

magdalenka: :-O kopr si k tomu moc představit neumím, i když mám jeho vůni velice ráda. Ale lehce kyselkavou chuť, to ano :yes::-)

U nás klasika - v zime varím s bobkovým listom, v lete dávam veľa čerstvého kôpru. Ocot až na tanieri, lebo niekto to nemá rád. Rozmaznanec.:-8

Marie Svarcova: je opravdu výborná :-8 a ani nevím, kde jsem recept původně vzala (mám ho napsaný ve svém starém sešitu).

:-)<3:yes::yes: jedna z nejlepších polévek :-K

PŘEJU PĚKNŽ DEN.
Tento recept je zajímavě ,,vyumělkovaný,, , což u nás na vesnickém slováckém stole se nemusí. Zejména brambory, mléko a smetana .Ale proč ne, určitě ji zkusím.
A TO NADÝMÁNÍ SE JEDNODUŠE ŘEŠÍ. JAK?
To vše napíšu v mojem novém receptě pod názvem ,,FAZULOVÁ POLÉVKA Z ŽERAVIC,, . Tradice přípravy této fazulové polévky má kořeny kolem roku 1850, kdy ji vařívali moji pra pra pra přeci a vždy prastařenka říkala , že to má od prastařenky.
JÁ JEJ JEN TROCHU UPRAVIL PODLE SVOJJÍ CHUTĚ A RODINNÉ TRADICNÍ ZVYKLOSTI.
,,TOŠ TAK,,

dnes jsem vařila a je moooc dobrá:yes:

Moc dobrá obměna fazolačky, smetana polévku krásně zjemní.:yes: Přidávám fotečku a chválím plusíkem!:yes:

;-):-p:yes:, zkus přidat trochu libečku. Ale za takovéto polévky jsem strááášně milovaná :-D:-D

Tématické fráze:
česnek a ozón, brambory do fazolacky, recept slovenské fazolačky, dort s motýlkem galerie, fazolacky s uzenym, bobkový list do fazolačky, recept lusteninove polevky

Suroviny:
fazole, pepř celý, bobkový list, česnek, brambory, mléko, smetana na vaření, olej, mouka polohrubá, paprika sušená sladká, sůl, ocet

Přidat fotografie receptu