Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiony " Wellington"

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 001 kJ /
478 kcal
Bílkoviny30,77 g
Tuky37,59 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 366 mg
Sodík 2,10 g
Sůl5,21 g
Sacharidy4,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Krok 2: Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme. Krok 3: Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme. Krok 4: Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit. Krok 5: Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru. Krok 6: Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme. Krok 7: Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem. Krok 8: Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečeme dozlatova.

Zveřejněno 28. 2. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřísáhlý masožravec si tuhle vegetariánskou dobroutu dá s velkou chutí. :-)

Samozřejmě druhům náplní se meze nekladou.

Apetit 10/2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony " Wellington"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVxp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony " Wellington"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVxp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Jaká jiná náplň by mohla být? Děkuji.

Kdybych mela moznost, tak dam vice, nez jeden bod.:yes::yes::yes: Urcite vyzkousim....:-8

No vyzkoušíme a sníme super :)) rychlé a chutné to hje skvělá kombinace :))) :-Ddíky a ukládám .))

:yes::-p

už ten název vypadá dobře
:-p

No tak to bych si s chutí dala, je to moc super receptík Andrejko, ostatně jako vždy od Tebe. Krásně nafoceno prostě jednička s hvězdičkou:-K. + 28 bodík posílám moc ráda :yes::yes::yes::-K:-p

Lucasinka:Lucinko díky, máš to moc hezké;-):yes:

Tak jsem si dovolila pridat dve fotecky. Brzy zopakujeme :-K

:yes:Tak to je něco...

Dnes jsem delala a musim rict, ze je to vyborne. Jen jsem zapomela na tymian a podavala jsem se salatem z rukoly, hraskovych lusku a limetky. Uzasny lehky obed - mohu jen doporucit ;-)

Pěkný receptík, dnes jsem plnila houby, ale toto je prima vychytávka;-):-p:yes:

mysulka:Leni díky;-):-K

:-p:yes: nádhera:-K

Moc vám všem děkuji za milé komentáře:-K, jsem moc ráda, že se recept líbí a určitě někdo vyzkoušejte, je to dobrota;-)

sevcikova 1. 3. 2013 06:36
Děvčata, vy mě máte na svědomí :yes: :-p

Tak to je luxus...a to jsem myslela, že už nejde nic vymyslet :-))...přidávám se k Alexiss.....bodík bez vyzkoušení :yes:...zkouška bude ještě tento týden :-p

Jen se zakousnout..pekny receptik jako vzdy..:yes::yes:

Andy,já se z tebe zblázním:-O,co fotka,to pastva pro oči.Supr:yes::-K

Krásná kombinace chutí :-p:yes:

andrea: stejne nas strasi, jak brzy nasi stravou budou ruzni strevlici, larvy ci kobylky. Proti nim, cervik z hribku, bude naramna dobrota.

Je to zase pecka. Zítra vyzkouším, "Portobella made in Kaufland" máme. Foto je zase a opět tak nádherné.:yes::yes::yes::-K:-K

Vladimíra:Žampiony ano, ale na hřiby můžeme vyrazit, až porostou;-)

Vladimíra 28. 2. 2013 17:30
1974andrea:

U Vás nedostať šampiňóny celý rok v obchode?

Tak to musí být opravdu mňamka,hned bych si dala:-p;-):yes:

Bibinka:Bibi, já to tam píšu, že nejlepší jsou Portobello, to jsou ty hnědé velké;-)

1974andrea:Andrejko, taky dělám plněný a všelijak, ale takto v tom listovém těstě je to prima vychytávka. Mohly by se použít i ty hnědé žampiony, ty jsou větší;-)
Zjišťuju, že v tom Apetitu jsou bezva recepty:yes: a tobě dávám 9.bod:yes:

Jitkas:No jo, ale to až porostou;-) Ale jak zjistit pak, jestli není prolezlej červíkama, když musí být klobouk celý:-/ A nebo rovnou s proteinama:-D

Máš moc hezky popsaný a nafocený postup ;-):yes:. Moc bychom si pochutnali :-p:-p:yes:

bravo, Andrej:yes::yes: hned, co koupím óbr šampiňóón:-D:-D:yes:

Musi to byt opravdova chutovka. Kdyz si to predtavim s hlavickou praveho hribku, toz nemam slov.

magdalenka:Mangold je pod zbytkem sněhu, tak jsem dala špenát, jinak by tam byl:-D

a suroviny na koláč máš úžasně využité, seš dobrá:yes::yes::yes::-D

To nemá chybu :yes:...a z mojich obľúbených surovín - huby, špenát, syr...(mangold)

Moc se mi líbí,přidávám výjimečně bodík i bez vyzkoušení! :yes::-))+2

Úplně se vidím,jak se do této zapečené šťavnaté dobroty zakousávám,jůůů mňam:-p:yes::yes:Andri,parádní receptík:-K

Tématické fráze:
žampion, hnědé žampiony recepty, hnědé žampiony, žampiony nejlepší recept, žampion hnědý, hnědé žampiony recept, velinktn, co jsou hnědé žampiony, panenka wellington se špenátem, žampiony hnědé, hnědý žampion, panenka velinktn, velké žampiony, vepřová panenka velington, žampion hnědý recept, veprova panenka velinktn, nejlepší recepty z žampionů, žampiony welington, žampiony recepty, zampiony recept

Suroviny:
žampióny, špenát baby, sýr niva, cibule šalotka, česnek, tymián čerstvý, těsto listové, vejce, sůl, olej

Přidat fotografie receptu