Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová pohanka

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 492 kJ /
1 791 kcal
Bílkoviny65,08 g
Tuky10,06 g
Vláknina81,06 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy323,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku propláchneme, zalijeme 1.5-násobkem vody, osolíme a přidáme sušené bylinky dle chuti (kdo chce, může přidat i kostku zeleninového bujonu, já se mu ale raději vyhýbám). Krok 2: Přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a ihned stáhneme z plotýnky, zabalíme do peřiny a necháme 20 minut dojít. Krok 3: Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme, pokrájíme na čtvrtměsíčky a orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme žampiony, kmín a houbové koření, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Krok 4: Do hotové žampionové směsi vmícháme připravenou pohanku, podle potřeby dochutíme a můžeme servírovat.

Zveřejněno 1. 3. 2013

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová pohanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AO03

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová pohanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AO03

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Miluji pohanku na všechny možné způsoby i samotnou, uvařenou ve slané vodě, také se může máčet přes noc, a pak jen přejít var. Stačí kousek másla a je to dort. Nebo dobrý olivový olej a strouhaný sýr. Jako přílohu k masu a zelenině, zkrátka je to výborná věc. Recept také. Po žampionech bych se utloukla.:yes::-D:-K

:-p:yes::-K

:-p mňam:-K

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:Hezký recept,:-O:-8,pohanku dávám nejraději do polévky,pořád jí nemůžu přijít na chuť,ale v polévce nám chutná moc :-p

:-p:yes:

Dobrý recept. Dělala jsem s hlívou, ale i s žampióny to bude dobré:yes:+4

Pohanku mam take rada, pritom jsem ji uz tak strasne dlouho nedelala, a to jsem na ni v obchode vahave koukala..priste ji koupim a vyzkousim..:yes::yes:

petram: chutná fantasticky :-p mně na ní vyhovuje i to, že je oproti žampionům hodně pevnější (taky se proto musí déle dusit).

cathleen: Určitě :-) I když já na hlívu zatím jen sbírám odvahu, ještě jsem ji nezkoušela...

Krásný recept:yes: Na pohance ujíždím:-D, určitě by šlo i s jinou houbou, třeba hlívou, viď?;-)

Tématické fráze:
pohanka se žampiony, pohanka s žampiony, pohanka s hlívou, žampiony pohanka recept, pohanka se žampiony recepty, zampionova polevka s pohankou, pohanka zampiony recept, zapečená pohanka se žampiony, recept pohanka, pohanka recepty, zampiony s pohankou, pohanka že žampiony, pohanka zampiony, pohanka recepty se žampiony a brokolicí, pohanka se zampiny, recept na pohanku, pohanka top recepty, recepty se žampiony a pohankou, recepty pohanka, pohankova polevka se zampiony

Suroviny:
žampióny, cibule, česnek, kmín celý, koření houbová variace, olej, sůl, pepř, pohanka, libeček sušený, petrželka sušená, nať celerová, bujón zeleninový

Přidat fotografie receptu