Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na halali

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 825 kJ /
3 543 kcal
Bílkoviny214,13 g
Tuky272,37 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 3,36 g
Sodík 5,10 g
Sůl13,30 g
Sacharidy57,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na velmi malé a krátké nudličky. Krok 2: Slaninu a cibuli si nakrájíme na malé kostičky. Krok 3: V hrnci orestujeme slaninu a přidáme následně cibuli a opečeme do zlatova. Do slanino-cibulového základu přidáme nakrájená játra a zprudka je opečeme. Po opečení podlijeme vývarem a přidáme směs Halali. Krok 4: Dusíme pomalu do měkka v nezakrytém hrnci, čímž se zredukuje jak vývar, tak i částečně kyselost vložené zeleninové směsi Halali. Jakmile jsou játra na skus příjemně měkká, tak přidáme smetanu, ve které jsme předtím rozmíchali 1 lžičku hladké mouky pro zahuštění. Krok 5: Dobře promícháme a necháme provařit na mírném ohni, za častého míchání, asi 10 minut. Dle vlastní chuti můžeme přisladit. Jedinečnou přílohou je houskový knedlík.

Zveřejněno 3. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na halali

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXw3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na halali

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXw3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (39)

Výborný,děkuji :yes:

dnes k obědu, vynikající

Játra jsem dala drůbeží. Zajímavý, rychlý a dobrý recept:-p:yes:. Posílám boďana:yes:

Colombovi:
Definuj prosím "malá sklenice" Halali.
Halali už mi vysvětlili i jsem si vyrobila,
jen netuším, čemu říkáš malá sklenice.
Piš recepty srozumitelně, ne každý je brněnské borec:-p

Otíku ahoj,tak jsem dnes opět dělala tvůj recept;-)jako důkaz dávám další foto;-)

Otto, moc děkuju za výborný recept na játra. Omáčku jsem vařila už ve středu, to se jí většina snědla a na mě v lednici čekala a "zrála" moje dnešní porce, chutě se krásně prolnuly a rozležely a já si moc pošmákla.. Fotka asi nic moc, ono to vypadá jako zdrcnuté, ale opravdu nebylo, asi to udělalo ohřívání v mikrovlnce :-S Nicméně, to je můj problém a tobě letí :yes:

Dnes jsem uvařila a je to mňamka:-p Určitě zařadím do oblíbených jídel;-) Játra máme rádi a pravda je,že mě tato kombinace nenapadla.Moc dobré:-8Za mě:yes:

Masha:;-);-);-):yes:

ludmilaikov:Dnes jsem vyzkoušela a mužu vřěle doporučit. Děkuji za novou inspiraci:-):yes:. Recept určitě zaradím do rodineho jidelníčku

Haló Čehúni, čo sa vadíte:-) to my na Slovensku sme sto rokov za opicami:-(( Dokonca ani v medzinárodných hypermarketoch nemáme Éčka, ktoré u vás pozná každý:-D:-D:-D
Ještě jednou dík za Rp. na Halali www.toprecepty.cz/recept/2516-halali---zelenina--na--svickovou-omacku/ :yes::yes::yes:

náhodou je to dobrý recept a paní Haně-neregistrované dávám:no::-//, ale receptu, jakože i autorovi:yes::-p, jen tak bokem, paní Haničko-vyzkoušejte a když tak přidejte svůj recept;-)

:no: :no: :no: Trapas! Nic jiného než trapas. Autor receptu dělá neustále chytrolína. Velice často má jízlivé poznámky k receptům od méně známých autorů. :-(Nebo od lidiček co nepatří mezi stálice. :-S Kdyby tento recept zde uveřejnil někdo jiný, tak není žáden ohlas. A když, tak výsměch, pohrdání, že stálice z polotovarů nevaří, že vaří jenom z kvalitních surovin a chudák manžel, který omáčku z Halali jí. Colombo65 (Otto Plášek), jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Colombo65:;-)budu tento recept šířit u nás v pod KRKONOŠÍ:-)):-)):-))

savlinka:
... super jsem rád, že chutnalo;-)
Jen jsem udiven, že někdo nezná směs Halali:-O:-O:-O tak jsem přidal popisku s fotkou ze stránek Hamé:-D:-D:-D

OTÍKU tvůj výborný recept mě nedal spát:-8:-)):-))a dnes jsem uvařila;-)Je to opravdu výborné:yes::yes::yes:přidávám fotečku pokud nevadí:-8určitě to u nás nebylo naposledy;-)

Dneska jsem uvařila a je to velice dobré:yes::yes:

Iljusa: Paráda, díky:-)

Iljusa: Občas. Častěji ovoce.:-)

Alexiss: Čer+ Cigán: Zapečený těstovinový mazec:-)

ludmilaikov: Já se zeptám, když máte tak velkou zahradu, zeleninu zavařujete?

ludmilaikov::-)) To chce klid, já když kouknu a vidím halali, čertovská......tak dál ani nečtu :-) Kdo chce ať si tak vaří,mně to nevadí, dobrých receptů je dost.

Alexiss: Bydlím v Bratislavě.Penny Market, u nás není a ačkoliv mi je 57, za minulého režimu (čtvrť století?)jsem polotovary taky nekupovala, protože mám velkou zahradu, kde je téměř vše. Pravda, kromě omáček z myslivce nebo z čerta. Romů je na okolí dostatek.:-)

ludmilaikov: Právě u "Halali" se tak nějak předpokládá, že jej každý zná, protože bylo v prodeji již za "minulého režimu". ;-)

ludmilaikov: Nevím přesně kde bydlíte, ale zajdete-li do každého Penny Marketu, v nabídce je Halali, hledejte u sterilovaných pokrmů (okurky, zelí ...) a cigánská omáčka též, hledejte u těstovin a kečupů - dokonce byla minulý týden v akci :-)
Otto - receptík :yes:

Takže "dík":-(( Minule Čertovská? a Cigánská omáčka, které jsou údajně ve všech marketech, což není pravda. U nás ani jedna. Teď jakési Halali-čert ví oč jde..:-(( Když už používate nějaké polotovary, pište oč jde nebo náhrady;-(

.....: Taky jsem nenašla, jaký recept máte, prosím, na mysli? Snad jen ta "Tyrolská" se trošku podobají... :-?:-?

Už jsem dělala drůbeží játra se svíčkovou a nebylo to vůbec špatné.Zvláštní,ale dobré.Toto bude podobné.

.....: Jistě, že se tu měří každému jiným metrem:-D;-):-D
Ale tohle je fajn recept a myslím, že podobný tu není.... ;-)

Vyhledávač vám nefunguje nebo se tu měří každému jiným metrem?

Tématické fráze:
vepřová játra, vepřová játra recepty, vepřová játra na zelenině, vepřová játra recept, štýrská vepřová játra, veprove na halali, sterilovaná zelenina halali, halali malá sklenice, vepřové po štýrsku, kuřecí játra na halali, veprove jatra recepty, vepřové maso na halali, jatrova omáčka s halali, vepřové maso po štýrsku, jak připravit vepřová játra na cibulce, játrová omáčka z vepřových jater, jatra po styrsku, vepřová játra po štýrsku, recepty z vepřových jater, játra na hallali

Suroviny:
játra vepřová, slanina, cibule, smetana, vývar masový, halali, mouka hladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu