Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Námořnické maso

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Nikolek Nikolek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 564 kJ /
1 808 kcal
Bílkoviny137,55 g
Tuky18,30 g
Vláknina50,09 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 366 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy254,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prvně uděláme omáčku. V hrnci na oleji zpěníme na drobno nakrájenou velkou cibuli (150 g). Potom přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a necháme chvíli restovat, než pustí šťávu. Podlijeme troškou vína. Asi tak 1 dl. Povaříme, dolijeme vodou (3/4 l) a podle potřeby zaprášíme polohrubou moukou ( 1,5 lžíce ). Aby byla středně řídká a prolila se mezi brambory. Krok 2: Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, asi 1 cm silné, naskládáme do vymazaného pekáče. Jednu vrstvu naspod a po stranách, osolíme, opepříme. Krok 3: Naskládáme vrstvu cibule (200 g), nakrájené na kolečka a zalijeme půlkou omáčky, ve které bude všechno maso. Krok 4: Rozložíme ostatní brambory a zalijeme zbytkem omáčky. Krok 5: Dáme do trouby a pečeme, dokud brambory nezměknou, cca 1,5 hodiny.

Zveřejněno 8. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Námořnické maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJ0W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Námořnické maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJ0W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

Jitkas:Já děkuji :-8

Tak to tedy koukam, nejenom lepsi, primo krasne. Ted uz je mi vse jasne. Dekuji ti !!

Jitkas: Už je to lepší? :-)

x.XXX.x: Jednou jsem dala vína hodně a nebylo to dobré,proto je ho tam málo. :-)

Já zase znám pod pojmem "Námořnické maso" hovězí na červeném víně, vína se dává dost a dost dobře s k té chuti nedokáži představit brambory :-O

Jana Remkova: Děkuji. No za vyzkoušení se nic nedá :-)

No, nejsem si jistá, ale když námořnické, tak snad červené fazole? Mi se to docela líbí. Dala bych to půl napůl s masem. Půl kg masa, půl kg fazolí;-)

:-):yes:Coleta:

Nikolek:

Kamča:

Omlouvám se velice, přehlédla jsem recepty :-):-8

Coleta: Pro někoho asi ano. :-))

Coleta: Si se asi spletla, komentáře máš u jejího druhého receptu:-8:-K

Nikolek:Pak tedy nějak nechápu, nebyl to kometář vyloženě k receptu, ale pokud s tím nemá problém autorka, tak nechápu, proč mají problém ostatní, tedy zřejmě moderátorky? Napsala jsem svůj názor, a to je na serveru o vaření takový problém??;-)

Coleta: Já nic nemazala.

Můžu se zeptat, proč se smazaly mé komentáře. Poku je smazala autorka receptu, tak ok, ale jinak nějak nechápu....

Dekuji: dobra, az uvaris, dej vedet!

Jitkas: jak to budu vařit tak vám to převážím. Teď to přebírat nebudu.

Kamča: Recept je tu pár minut,takže hodnocení nemá a já jsem amatér.

Nikolek: Nejlepe by vyhovovalo, kdyby jsi napsala gramaz masa, popsala hustotu omacky(tj. kolik mouky a kolik vody),a potom tez velikost tveho pekace. Pak by to bylo perfektni. Ty brambory si jiz domyslim. Dekuji ti predem.

Nikolek: Ono je tak strašně těžké napsat rozměry pekáčku:-?:-D
Došlo ti, že sem chodí i začínající kuchařky a podle tvého návodu se to udělat nedá:-!
Už se vůbec nedivím, proč máš u svých receptů 0 bodů:-8

Kamča: Já to tam dávám od oka. Beru to podle pekáče a většinou každej pozná jak by to mělo být akorát. Můžu tam napsat gramáž,ale budete mít větší pekáč než mám já a bude toho málo... a bude zle. Budete ho mít menší a budete toho mít moc.. zase zle.... a když si to má udělat každej podle toho aby měl akorát.. tak je zase zle!!!!

Absolutně chybí gramáž. Sice psáno kolik cibulí, ale na kolik masa:-?
Toto sem prostě nepatří a když, tak pořádně rozepsat kolik čeho a ne to odfláknout a hodit na net.

Jiří Růžička: A co je za název třeba Katův šleh? Až ochutnáš,tak kritizuj. Vím že toto jídlo je moc dobré,tak mi náladu nerozhodíš. :-D

Jiří Růžička 8. 3. 2013 09:25
Je slátanina a nic námořnického na tom nic není !!
Takovou směsku by ani námořníci nejedli,možná kdyby ztroskotali na pustém ostrově.
Námořníci na starých lodícj jedli jídla z jednoho hrnce.A určitě nic nezapékali.!!

monika: Nevím :-D maminka naučila :-D a název už tak máme zažitý.

Co je na tom námořnického:-?:-O
Mě napadá jen jedno, ale nepíšu:-8:-K:-D

Tématické fráze:
namornicke hovezi maso, vepřové námořnické maso, námořnické vepřové maso, hovězí námořnické maso, námořnické maso-recept, námořnické brambory, námořnické nudličky, namořnicke maso těstoviny, namornickemaso, námořnické hovězí, námořnické fazole, námořnické jídlo, námořické maso, námořnické, námořnické recepty, námořnické mas, námořnocké maso, hovezi maso namornicke, námořnické maso s těstovinami, námořnické maso na víně

Suroviny:
brambory, maso vepřové, cibule, olej, mouka polohrubá, víno červené, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu