Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

roy71

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 552 kJ /
2 283 kcal
Bílkoviny67,15 g
Tuky34,94 g
Vláknina27,62 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 6,49 g
Sůl16,20 g
Sacharidy411,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravím kvásek přidám všechny suroviny promíchám (propracovat) a nechám vykynout asi 3hodiny. Krok 2: Vložím do připraveného římského hrnce kde mám vložený pečící papír pro snadné vyklopení, nechám ještě 30 minut vykynout a dám do trouby. Krok 3: Zapnu, peču na 170°C cca 45 minut. Římský hrnec klasicky namočit, peče se přiklopený. Na konci dopéct bez poklopu kdo chce ...

Zveřejněno 9. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chléb v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50mv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chléb v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50mv

Marie

Komentáře (11)

chlebík máš nádherný:yes::-D v římském hrnci jsem ještě nezkoušela;-)

Chuchu: děkuji za info - už jsem o tomto způsobu tady četla, rcp tady na topkách je, ale nezkoušela jsem.

Nadja: Římský hrnec není potřeba, stačí smaltovaný s rovnými stěnami a pokličkou - nevymazávat a nahřát přiklopený 30 minut v troubě při 200oC a pak vložit těsto a přiklopené péct 30 minut a bez pokličky asi 15-20 minut podle toho jak má být tmavý. Vyklopí se dobře.

JezulkaS:Římský hrnec klasicky nanočit pečese přiklope na konci dopéct bez poklopu kdo chce ...

tejaja:1/3 kostky droždí (kostka42g, 1/3=14g)

Nadja:omlouvám se promíchat- propracovat

Chlebík je moc hezký, krásně vypečený.
:-? V postupu mne zarazilo, že "všechny suroviny promíchám" - těsto není třeba vypracovat, opravdu stačí jen promíchat suroviny?:-?
Římský hrnec nemám, ani jsem ho u nikoho neviděla, jen jsem o něm četla ať tady nebo na netu.

Mám maličký dotaz - ten římák mám klasicky připravit tj.namočit do vody? A pak se ten chleba peče bez víka a nebo s víkem římáku?

irena: 1 kocka = 42 g, takže 1/3 kocky = 14 g;-) Keďže gramáž droždia ( kociek ) je už desaťročia rovnaká, tých 42 g, tak sa bežne nepoužíva gramáž, ale píše sa kocke a častiach kocky ;-)

kolik dkg je 1/3 kostky? :-O:-O:-O

:yes::yes::yes:jen nemám římský hrnec:-(

Tématické fráze:
římský hrnec recepty, domácí chleba pečený v hrnci, chleba v hrnci, kolik je 1/3, pečení chleba v římském hrnci, domácí chléb pečený v hrnci, babicovy dobroty 9.3.2013, domácí chléb recept, domácí chleba, kostka droždí gramáž, domácí chleba pečení v hrnci, hrnec na domácí chléb, recept na chleba, recept na domácí chleba, jak péct chleba v římském hrnci, chleb v rimskem hrnci, mail vika.sk loc:cz, chleba v římském hrnci, recepty pro řimsky hrnec, chleba pečený v římském hrnci

Suroviny:
mléko, voda, olej, ocet, cukr, sůl, mouka hladká, mouka žitná, droždí, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu