Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar z králíka a nutrie se strouhánkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Nikolek Nikolek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 837 kJ /
678 kcal
Bílkoviny25,16 g
Tuky9,33 g
Vláknina10,15 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 156 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy119,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlavy omyjeme a dáme do vysokého hrnce a zalieme vodou,přidáme koření a sůl. Krok 2: Po 5-ti minutách přidáme i zeleninu v celku. Krok 3: Necháme vařit asi tak hodinu a půl a průběžně sbíráme pěnu z polévky (jinak by byl vývar zakalený) až je maso uvařené,tak vývar scedíme a maso do něj obereme. Krok 4: Zeleninu nakrájíme a přidáme do polévky. Krok 5: Strouhánek uděláme tak,že do mouky si rozklepneme vajíčko,osolíme a přidáme trošku oleje na zjemnění. Vypracujeme tuhé těsto aby se dalo strouhat. Krok 6: Necháme chvíli proschnout aby šlo stouhání lépe a pak přidáme do polévky. Krok 7: Zbytek strouhánku si usušíme a schováme na další polévku :) Krok 8: Pak už jen chvíli hotovou polévku povaříme až strouhánek změkne.

Zveřejněno 9. 3. 2013

Poznámka autorky Nikolek

Nutrií maso je chutí podobné králičímu,ale je jemnější. Bohužel se dá i špatně sehnat. Ale všechno jde, když se chce :)

V polévce mi chybí zelenina,protože jsem ji doma něměla,ale i tak je dobrá. No a potvora se mi zakalila... Snad to nebude vadit. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z králíka a nutrie se strouhánkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMGE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z králíka a nutrie se strouhánkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMGE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Já strouhánka dělám taky. Používám hrubou krupici a nedávám olej jen trochu vegety nebo kuchárku.Běžně se v čechách používá název strouhání do polévky, miluji ho a vyrábím ho tak 3 - 4x do měsíce :yes::-D:yes:

vyvar z hlavy, to je napad! na to jsem nemyslela. Vyvary miluju, prima napad, takze bod

spagetka: Taky jsem nad tím přemýšlela že ji opeču,ale dělalo se mi v troubě maso,tak jsem to nechtěla protahovat :-) jinak příště určitě vyzkouším ;-)

terka: hlava je ale výborná kvůli vývaru!!!!!!! Dyk to maso nemusíš jíst, ale vývar je ohromně chutný.
Ještě pro Nikolek: zkus hlavu opéci a pak udělat vývar, je silnější a voňavější ;-);-):-p:-p

sunny.sofi::-)) :-K

terka: Spousta lidí hlavy vyhazuje. Ale nic na tom není,ono je to jedno,kost jako kost :-) a maso z líček je výborně jemné :-)

:yes: strouhánek je krásný název, s dovolením autorky ho budu také používat:-8:-K:-D

vývary miluju z celého srdce, ale hlavy ... neeeee, to bych asi fakt nepozřela ...

spagetka: Taky tomu říkám drobení,ale kvůli rejpalům že třeba drobení je na buchty jsem dala strouhánek :-D

Já přemýšlela, co myslíš strouhánkem, už vím :-D:-D:-D, u nás se tomu říká drobení, taky to sušíme. Jinak nnutrie jsem dřív měla od kamaráda, choval je, jsou moc dobré, takže představu mám :-p:yes:

Tématické fráze:
polévka z nutrie, nutrie recepty na zelenině, facebook přihlásit se, facebook přihlásit se, hlava z nutrie, maso z nutrie prodej, nutrije, grilovaná nutrie, recepty z masa nutrie, polívka z nutrie, prodej masa z nutrie, recept na nutrii na zelenině, nutrie vaření, jak upravit nutriji, nutrie na zelenině, tuhá nutrie, řízky z nutrie, nutrie polevka, pastika z nutrie, vaření z nutrie

Suroviny:
hlava z nutrie, hlava králičí, ocásek z nutrie, koření nové koření, pepř, cibule, celer, petržel, mrkev, sůl, podravka, voda, mouka hrubá, vejce, sůl, olej

Přidat fotografie receptu