Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškot se šlehačkovým krémem

Piškot se šlehačkovým krémem a jahodami je klasický dezert, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Jemný piškotový základ doplněný nadýchaným šlehačkovým krémem a čerstvými, šťavnatými jahodami tvoří dokonalou kombinaci, která potěší každého milovníka sladkostí.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ryshla

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 493 kJ /
2 747 kcal
Bílkoviny68,88 g
Tuky123,06 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 598 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy338,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Oddělíme žloutky od bílků. Krok 2: Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček). Krok 3: V další míse si vyšleháme žloutky s olejem do světlé pěny, postupně budeme do pěny ze žloutků přidávat mouku a bílky, opatrně mícháme. Krok 4: Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zrůžovění. Krok 5: Krém: Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a přidáme bílý jogurt, dle chuti můžeme osladit. Krok 6: Vychladlý piškot si rozpůlíme, na jednu půlku natřeme část krému, poklademe jahody nakrájené na malé kousky, jahody opět potřeme krémem a přiklopme druhou půlkou piškotu (celý moučník si můžeme oříznout, aby byl souměrný). Zdobíme dle libosti, já potřela zbylým krémem, ozdobila jahodami a odřezky z piškotu.

Zveřejněno 10. 3. 2013

Poznámka autorky ryshla

Při pečení dortu jsem si upekla navíc jeden plát piškotu, který jsem nevyužila, ale nechtěl se nám jíst jen s marmeládou, tak jsem zaimprovizovala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškot se šlehačkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BExX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškot se šlehačkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BExX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

piškotový korpus je též možno nakrájet na kostky a polít teplým vanilkovým šodó

parádní zbytkáč.. jen co je pravda;-):-):-K:yes:

Péťa: WoW, Petí, máš pravdu, taky dělám chyby jako každý a nemám problém, když si jich někdo všimne a opraví je (i když bych je raději nedělala, ale stane se;-(). Děkuji.:-8:-K:-8

Kamča: Já NAŠTĚSTÍ pána neznám, i přes své vzdělání:-D;-):-D

Chutnalo by mi:yes:

sunny.sofi 14:43.
Dovolím si upozornit, ve slově " omlouvám" chybí písmenko.
:-((

sunny.sofi: Třeba tě ten "zvědavec" zná:-8 To tě nenapadlo:-? Tolik jazyků znáš a vysokoškolské vzdělání máš, hm:-8:-K

ryshla: Teď jsem trochu smutná - proč hned hnidopich, navíc recept nekritizuji, mám ho uložený a moc se mi líbí. Poslala jsem i bodíka, jen jsem upozornila na chybu v nadpisu a sama si ho pro sebe zařadila mezi "dražší" recepty.
Takže se omouvám, už na Vaše recepty nebudu negativně reagovat. A mimochodem - nevím, kde jinde podle nereg. zvědavce prudím, na jiné stránky nechodím a tady se snažím být vždy slušná, což dokazují i níže napsané komentáře.
Takže ještě jednou pardon:-(

úžasný zbytkáč:yes::-D

zvědavec 10. 3. 2013 22:01
ryshla:Myslím sunny..

zvědavec 10. 3. 2013 22:00
Nic si z toho nedělej,prudí i jinde.Mít ji doma,vystěhuju ji.;-)

Moc hezký"zbytkáček";-):-Da i na řezu vypadá velice hezky:-K

A jinak teda ještě k negativním komentářům - když se mi tu nějaký recept nelíbí, tak ho prostě nehodnotím, myslím, že tenhle web byl vytvořen proto, aby si kuchařky navzájem vyměňovali recepty a rady a ne proto, aby je někdo hodnotil. Dle mého názoru, pokud něco uvařím podle uveřejněného receptu a jídlo není dobré, tak pak je možné recept ohodnotit svým názorem, ale častokrát tu čtu jako negativa především štiplevé poznámky o tom, že jídlo je drahé, chybně pojmenované, ze surovin, které nejsou obvyklé a proto nejsou dobré, atp... a i pokud něco uvařím a jídlo mi nechutná, tak to automaticky neznamená, že recept je špatný... Jsem otevřená kritice, ale musí být konstruktivní a k věci:-!

sunny.sofi: chápu, že se Vám třeba recept nemusí líbit, ale jste dosti hnidopich:-((. Vůbec neřešíte, zda může být moučník dobrý nebo ne, ale jen to, že se Vám nelíbí název a uklepnuté písmenko. Na Vás čekají na seznam.cz v komentářích na Novinkách, tam budete mezi svými lidmi.

děkuji za kladná hodnocení, nedoklepnutého písmenka jsem si nevšimla, děkuji za opravení:-K

Tématické fráze:
krem na piskot, pečení piškotu, piskot s kremem, levný piškot s kremem, peceny piskot s kremem, moučník se šlehačkovým krémem, chyby při pečení piškotu, piškot s krémem a jahody, pečený piškot, lehke kremy na piskot, piškotový moučník s krémem, rychlý piškot s krémem a ovocem, piškot z bílků, krém do piškotu, korpus se slehackou a pecenym bananem, recept na lahodné kostky se šlehačkovým krémem, diskuze o slehačkovým krému, co se zbylym kremem a odrezky, piškot se šodo, co se zbylym piskotem

Suroviny:
cukr krupice, mouka hladká, mouka hrubá, vejce, olej, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, jogurt bílý holandia, jahody

Přidat fotografie receptu