Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu

Pravověrní zastánci italské kuchyně by jistě tento dezert pohanili, ale chutný nepečený zákusek ke kávě se bude dozajista hodit. Místo mascarpone použijete pomazánkové máslo, vyhnete se vejcím i alkoholu a přesto si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kalby

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 897 kJ /
2 604 kcal
Bílkoviny58,10 g
Tuky19,70 g
Vláknina5,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy545,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu, pomazánkové máslo a cukr ušleháme do pěny. Krok 2: Formu vyložíme piškoty, pokapeme kávou. Krok 3: Na piškoty navrstvíme polovinu krémové pěny a opět poklademe piškoty a pokapeme kávou, dáme zbytek pěny a uložíme do lednice. Krok 4: Podáváme posypané kakaem a ozdobené šlehačkou.

TIP: Jak na pravé Tiramisu

Zveřejněno 18. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tiramisu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2klz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tiramisu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2klz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Dobrota veliká!:-p:-8 Přepisuji do kuchařky a posílám bodíka:yes:. Díky za recept.:-K

Dělám stejně jen do kávy přidávám rum nemá chybu posílám bodík.:yes:

:yes: posílám fotky ze včerejšího odpoledne,nafotit řez se mi bohužel nepodařilo,tiramisu je vynikající...;-):yes:

Jani,já taky šlehám dohromady, udělá se krásný krém:-)

Rebi, jo? tak zkusím!! Máš mne na svědomí!!:-)):-D

Remčo:-K:-Kušlehá,neboj;-):yes:já dám do šlehače máslo,tekutou šlehačku a máš vidět ten fofr:-D:-Da ta pevnost:-8:yes::-D:-D:-D

Já čtu a čtu snad všechna tiramisu, co tady máme. Už jsem to taky dělala a nejednou, ale zaboha si nevzpomenu, jestli ty šlehačky mám vyšlehat zvlášť a pak přidat pom. másla?:-/ Není to snad ani v jednom receptu řečeno. Nějak se mi nechce věřit, že se mi šlehačka ušlehá dohusta s těmi másly! Víte někdo jak na to?:-O

Právě se mi chladí v ledničce,už se mi sbíhají sliny:-)):yes:

Mám úplně stejný recept tzv. Tiramisu po česku. Piškoty namáčím v oslazené, silné kávě s rumem. Nevím, ale mně krém krásně ztuhne. Jenom dávám míň cukru. V původním receptu bylo 200g cukru, ale krém byl příšerně sladký. Doopravdy moc. Teď dávám 140 g cukru a i tak to bohatě stačí. Posílám bodíka.:yes:

mozno...to ma nenapadlo

Možná je někdo smazal, stejně jako si ty smazala svoje fotky od jiných receptů.

tak tomuto nerozumiem....ja som ocividne komentovala fotku k tomuto receptu pred mesiacom a pol....a dnes pridala sidera dve nove fotky k receptu, ktory ich nemal....kde sa podeli tie co tu boli predtym??????

mne sa nikdy tiramisu takto pekne neodreze....strasne sa mi paci ked krem drzi hrany

Thle tady dělávám. Je to výborné :yes:

Tématické fráze:
tiramisu, tiramisu recept, recept na tiramisu, tyramisu, recept tiramisu, tiramisu se šlehačkou, teramisu, top recepty tiramisu, tiramisa, recept tiramisu top recepty, teramisa, babicovy dobroty tiramisu, tiramisu recepty, recepty tiramisu, tyramisa, tiramisu recept se šlehačkou, rozdíl mezi šlehačkou a smetanou, rozdíl mezi smetanou a šlehačkou, babicovy dobroty recepty tiramisu, tiramusu

Suroviny:
piškoty, cukr moučkový, smetana ke šlehání, pomazánkové máslo, káva, kakao

Přidat fotografie receptu