Suroviny pro 4 porce
4-6 porcí
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 917 kJ / 219 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,06 g |
Tuky | 2,74 g |
Vláknina | 26,60 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 5,48 g |
Sůl | 13,28 g |
Sacharidy | 24,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme medovou a sójovou omáčku, sůl, pepř a umícháme kašičku. Na pracovní plochu rozprostřeme fólii, na ni položíme opláchnuté a osušené kuře, které zevnitř i zvenčí potřeme připravenou kašičkou.
Krok 2: Fólii kolem kuřete dobře zabalíme a takto naložené kuře ještě vložíme do sáčku a pořádně utáhneme. Dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Krok 3: Do zapékací mísy dáme nakrájenou zeleninu, vodu a osolíme. Kuře vyjmeme ze sáčku, odstraníme fólii a kuře vložíme prsíčky dospod a na hřbet naneseme zbytek kašičky, která ulpěla na fólii.
Krok 4: Přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme na 3/4 výkon (plynová trouba) 30 minut. Poté teplotu ubereme na poloviční výkon a pečeme 20 minut.
Krok 5: Pak víko odstraníme a dopečeme doměkka. Během dopékání seškrábáváme z okrajů mísy výpečky do šťávy a tou kuře přeléváme.
Krok 6: Po upečení kuře naporcujeme na 4-6 dílů, podle počtu strávníků.
Krok 7: Jako příloha je vhodná rýže nebo různě upravené brambory.
Zveřejněno 12. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře "mňam"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXBO
Moje poznámka
Kuře "mňam"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXBO
Nejnovější recepty
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 3 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 4 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 4 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Brokolicové nočky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v kokosovém mléce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 minutami
Bramboráky
Neregistrovaný před 6 minutami
Úplně obyčejný chléb
Neregistrovaný před 9 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Neregistrovaný před 15 minutami
Šneky z listového těsta
Neregistrovaný před 18 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 21 minutami
Buchtičky se šodó
Neregistrovaný před 24 minutami
Domácí kečup
JanZZ před 24 minutami
Zapečené jitrnice na zelí
Neregistrovaný před 26 minutami
Jemná buchta z remosky
Neregistrovaný před 28 minutami
Tématické fráze:
kuře nalozene v soli,
kuře mňam,
kuře mňam mňam,
kuře naložené ve slané vodě,
kuře naložené přes noc v soli,
jak upec kuře,
upec kure,
kuře ve fólii,
mńam recepty,
naložené kuře ve slané vodě,
mňamka z kuřete,
kuře naložené ve slané vodě přes noc,
kuře přes noc ve slané vodě,
naložení kuřete,
mňam kuře,
omáčka křehké kuře,
kuře naložené v slané vody,
sojova omacka kuře,
pečení mňam recepty,
kuře naložené ve vodě
Suroviny:
kuře,
máslo,
omáčka medová mikádo,
omáčka sojová sladká,
sůl,
pepř mletý,
rajče,
celer,
voda,
sůl
Komentáře (22)