Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková buchta (kvásková)

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Náročný

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 236 kJ /
3 163 kcal
Bílkoviny82,88 g
Tuky84,93 g
Vláknina39,19 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 233 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy497,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer si smícháme v míse kvásek, vodu a celozrnnou mouku (150ml a 150g), přikryjeme fólií a necháme přes noc (12hodin) v teple odpočívat. Krok 2: Ráno vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, ke kvásku přidáme všechny suroviny a promícháme těsto tak, abychom neměli žádné hrudky. Krok 3: Nakonec opatrně přidáme i vaječnou pěnu a hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Těsto by mělo formu naplnit jen do poloviny, aby mělo kam vyběhnout. Krok 4: Přikryjeme alobalem a necháme 4hodiny na teplém místě pracovat (někdy je potřeba až 6hod, pokud máte doma chladněji). Krok 5: Pečeme při 175°C podle velikosti formy a výšky těsta. Já použila kulatou formu o průměru 18cm a pekla jsem 50minut. Krok 6: Příště ale raději budu volit větší plech, aby těsto bylo v nižší vrstvě a rychleji se propeklo, jelikož v té malé kulaté už mělo docela dost propečené kraje. Perník můžeme v průběhu pečení přikrýt, aby moc neztmavl. Krok 7: Vyndáme z trouby a opatrně položíme, abychom prudkým pohybem nevyhnali bublinky z těsta. Krok 8: Necháme 30 minut ležet, vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřížce. Nejlepší je forma s oddělitelným dnem. Krok 9: Po upečení buchtu nechávám 15 minut a pak sundám stěny formy a nemusím manévrovat s mřížkou a riskovat nehodu. Krok 10: Jakmile je korpus úplně chladný, rozkrojíme, potřeme marmeládou (nejraději máme jahodovou nebo lesní ovoce), slepíme a dozdobíme čokoládou a kokosem.

Zveřejněno 12. 3. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková buchta (kvásková)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVG2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková buchta (kvásková)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVG2

Komentáře (2)

Ke karobu jsem se zatim jeste nedostala, ptz zatim jeste dojizdim kakaovy prasek ze zdrave vyzivy se snizenym obsahem tuku. Nekdo si to plete s kakaem jako je treba Granko apod do mleka, ale tohle je neco uplne jineho. Na karob se chystam pristi mesic

bomba, tohle mi pujde... a co karob misto kakaa? Vyzkousim, az bude teplo, mame v baraku 80% vlhkosti, vsechny zakusky se mi nacucaji a pak jsou hnusny. Tenhle zdravy recept zasluhuje dalsi bod:yes:

Tématické fráze:
nejlepší perníková buchta, kvásková bábovka, perníková buchta, perníková buchta s kokosem, kvasková, kvásková kokosová buchta, kvaskova buchta s tvarohem, pernikova buchta ze spaldove mouky, karobová buchta, buchta s pracovat s kváskem, bábovka z kvásku, nejlepší kvásková, kvaskova bábovka top recepty, kvaskovy pen, bábovka z kvásku, kvásková buchta ovoce, recept pernik kvasek, celozrnna pernikova buchta, nejlepsi pernikova buchta plneny marmeláda, zdrava pernikova buchta recepty

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka celozrnna pšeničná, mouka špaldová hrubá, fruktóza, mléko obilné, mléko obilné, vejce, povidla švestková, olej, kakao bio, koření do perníku, rozinky, marmeláda, čokoláda hořká, kokos mletý

Přidat fotografie receptu