Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíkové"sněhové"placičky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 18 ks placiček

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 440 kJ /
822 kcal
Bílkoviny52,01 g
Tuky27,30 g
Vláknina45,99 g
Cholesterol 471 mg
Sodík 4,91 g
Sůl12,07 g
Sacharidy69,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na menší kostičky a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky a sůl. Krok 2: Než se mléko vsákne do rohlíků, nakrájíme i nadrobno zbytek surovin a z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 3: K rohlíkům přidáme nakrájené klobásky a zeleninu, zasypeme moukou, smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Krok 4: Zasypeme najemno nastrouhaným sýrem, přidáme ušlehaný sníh a již jen lehce znova promícháme. Krok 5: Lžící do rozehřátého oleje tvarujeme menší placičky a smažíme na slabém plameni po obou stranách do zlatavé barvy. Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a poté podáváme s čerstvou zeleninou, nebo různými dresinky.

Zveřejněno 13. 3. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Podávala jsem s řapíkatým dresinkem a bylo to fajn http://www.toprecepty.cz/recept/33010-pikantni-rap...

Sýr se může úplně vynechat.Já jsem měla zbyteček, tak jsem ho tam přistrouhala:-) Tím práškem do pečiva a ušlehaným sněhem byly placičky hezky nadýchané.

Našla jsem 2 rohlíkové receptíky, ale jsou odlišné. Přidávám je tady a zároveň přidávám i svou improvizaci, snad Vás zaujme:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíkové"sněhové"placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JXL2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíkové"sněhové"placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JXL2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Za komentáře i hodnocení všem děkuji:-K


Katka758:Katuš,díky,že jsi oprášila rok starý recept:-)):-KK těm rohlíkům se už pak dají opravdu přidávat suroviny podle stavu lednice,či špajzu:-)Jak mnozí dodávají"vaření podle pejska a kočičky":-DAle proč nezužitkovat potraviny,když se chutěma nepřebíjí:-)

Skvělá věc a výborné řešení co se starými rohlíky;-). Strouhanky mám na 2 roky dopředu a tohle mne vysloveně nadchlo.:-) Rychlá, chutná, suprová večeře, kdy se každý olizuje a navíc se spotřebují věci z lednice.:yes:
Bod samozřejmě přidělen;-)

:yes:

Anna Kocikova: není zač, opravdu jsem improvizovala protože se mi nechtělo do té zimy do obchodu, navíc ten řapikáč u nás nemají ale už jsem si jej dnes dovézla a mám poručeno to v sobotu udělat s ním, tak snad bude chutnat i to. mám dojem že rohlíky na strouhanku už zbývat nebudou :-D

Daduli:Dagmarko,udělala jsi mi velkou radost,že sis vzala můj rcp jako mustr a také jsi krásně zaimprovizovala ze surovin,které jsi zrovna měla:yes:Za foto,pochvalu i hodnocení Ti děkuji:-K:-K

:-8 Super nápad na rychlý obídek. Sice jsem neměla řapíkatý celer ale dala jsem tam pórek a česnek, místo párku šunku a anglickou a doma to chutnalo protože mi zbyl jen jeden bochánek. Posílám bodík a foto. :-* Na zdobení na talíř nebyl čas, brali mi to udělané zrovna od ruky.

Hanka: Řapíkatý celer vydrží docela dlouho v lednici. Je skvělý i do polévky, pomazánek, vlastně se dá využít skoro všude.;-)
Aničko, bezva nápad:-p:yes:

Skvělý nápad, ukládám a zkusím:-p
+ 7:yes:

Hanka:Hanko,samozřejmě,že tam nemusí být ani řapíkatý celer,ani lahůdková cibulka;-)Můžou tam být úplně jiné suroviny,nebo by také stačilo jen vajíčko,prolisovaný česnek a majoránka:-)Určitě by to bylo taky chutné,ale to už by byl zase jiný recept.
Upřímně řečeno,mě osobně by se také nachtělo kupovat celé balení řapíkatého celeru za 35,-kč/ks:-SAle když je v akci za pouhých 15,-kč a navíc máte představu,co s ním;-)no-nekupte to:-)Jinak řapíky můžete spotřebovat do polévky,pod maso na omáčku,obalený v těstíčku,nebo si zde v receptech vyhledat spoustu jiného využití:-)Svazek lahůdkové cibulky je v rozmezí 10-13,-kč a pokud zelenou nať používáte i na dozdobení,či posypání hotového pokrmu,jako já,tak to bude lahodit i oku a bílou část nadrobno nakrájenou v kuchyni využijete zajisté také:yes:

Vajda:kdybych do jídla nepřidala to,co jsem přidala a udělala"Rohlíkové placičky..."které jsem tady dala do podobných,tak by mi v lednici zbyly suroviny,které bych stejně musela přidat do jiného jídla a možná by tak vznikl dlaší"rádoby"nový recept:-DAle jak píše Jitkas-fantazii se meze nekladou a proč se o něco dobrého nepodělit;-)

Za všechny komentáře děkuji;-)a za pochvalu i hodnocení také:-*:-K

Ja som sa tiež naučila používať tento zeler, u nás sa volá "stonkový zeler", je to výborná zelenina, dávam ju aj do polievok, rôznych šalátov, len treba s ním opatrne, lebo je dosť aromatický. U nás je stále v chladničke.:yes:

Recept je:yes::-p a souhlasím s Jitkas, která píše, že jde vždy improvizovat;-), já řapíkatý celer také moc neznala a dnes ho mám neustále po ruce a přidávám si řapíka, kam uznám za vhodné:-D, používání mně naučily zdejší kuchařinky, takže díky:-K

Moc hezký receptík:yes:

Chuť řapíkatého celeru je úžasná, dlouho jsem nad ním váhala, ale teď je v ledničce stále v pohotovosti a kdykoli k dispozici. Aničko, bezva inspirace:-p:-p Jsi šikulka a máš moc hezké foto, ostatně jako vždycky:yes:

Hanka: rapíkatý celer je úžasný a nájdeš tu kopu receptov na jeho využitie. Určite ho spotrebuješ celý, nielen dva rapíky...
Anička, krásne rapíkuješ...:yes::-D

Nic nikde nemusi byt, vzdyt fantazii se meze nekladou. Libi-li se Vam zakladni recept, klidne muzete nahradit necim, co mate. Pak uz to bude ovsem jiny recept, ne z rapikatym celerem, ale treba s brokolici, mrkvi ci co ja vim. Dulezity je napad a pak uz jen zalezi na Vas. A o tom to je, k tomu slouzi web o vareni.

Vajda,Hanka: tak podle mne je mezi obyčejnou cibulí a lahůdkovou cibulkou veliký rozdíl! Zrovna tak se změní chuť, pokud byste vynechaly ten řapíkatý celer, protože je natolik specifický, že v každém jídle hraje docela velkou roli;-)
Aničko, recept se mi líbí, "řapík" jsem se taky letos naučila používat, chutná nám a ty placičky určitě vyzkouším:-p:yes:

Taky mám poslední dobou pocit,že se do nékterých jídel přidá néco
co tam vůbec nemusí být,ba naopak a je z toho nové jídlo;-(

Ten řapíkatý celer tam musí být? ;-) Z řapíkatého celeru jsem ještě nic nevařila. Je mi líto kupovat něco jenom pro 2 řapíky. Co pak se zbytkem? :-S A to stejné je i s lahůdkovou cibulkou. To musí být doopravdy lahůdková?;-) Nemůže být obyčejná cibule? Vaření se zbytečně prodražuje a na chuti to moc poznat není. Některé recepty začínají být přeplácané různými surovinami a kořením.

:yes:jako první ráda dávám bod..:-K:-K:-K

Tématické fráze:
pokrmy z rohliku, snehove placicky, jak vyuzit stare rohliky, sněhove rohličky, využití starších rohlíků, využití staršího pečiva, strouhanka z starých rohlíků, pokrm ze starších rohliku, využití starších rohlíků recepty, večeře ze staršího pečiva, pokrmy ze staršího pečiva, co z rohlíků, jak využít staré rohlíky v kuchyni, rohlikove placicky, jak spotrebovat starsi rohliky, lahůdková cibulka využití, jak využít rohlíky, co se dá udělat z rohlíků, rohlíky ze starého pečiva, pokrm z rohliku

Suroviny:
sýr eidam, mléko, žloutek, klobása, celer, cibulka lahůdková, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, bílek, olej

Přidat fotografie receptu