Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 465 kJ /
350 kcal
Bílkoviny10,13 g
Tuky1,26 g
Vláknina26,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 277 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy50,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180C a celý česnek zabalíme do alobalu. Maso osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Celer nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše i s masem vložíme do pekáče. Přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme trochu vodou a strčíme přiklopené do trouby. Dáme péci i česnek v alobalu. Krok 2: Je dobré upéct česneku rovnou větší množství a pečený jej uchovat v mrazáku pro další použítí, případně s ním ochutit bramborovou kaši nebo šťouchané brambory. Krok 3: Asi po půl hodině přilijeme k masu pivo a opět přiklopíme. Pokud je česnek již měkký, vyjmeme jej z trouby. Krok 4: Maso pečeme ještě hodinu, poté odkryjeme a dopečeme dohněda. Krok 5: Do výpeku přidáme vymačkaný pečený česnek, kdo chce může vše rozmixovat nebo nechat výpek nezahuštěný, jak kdo rád.

Zveřejněno 14. 3. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZ1M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZ1M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

varilamyskakasicku: Ivčo, díky, ale je to jak koukám úplně jiný recept, tak bys ho mohla dát spíš do podobných. Takhle to vypadá, žes vařila můj recept s úplně jinými surovinami. Díky;-)

Jsou moc dobré, dělala jsem je na pivu, česneku také nedávno. Masíčko bylo mňamka. Přidávám fotečku;-)

Děkuji všem za milé komentáře;-):-K

Vepřové ocásky mám v mrazáku už vím jak je připravím:-Kvypadá to moc pěkně:yes::yes:

Musí to být velmi chutné:-p, je to podle mého gusta včetně pečeného česneku:yes:

hanka:Určitě to půjde a ta chuť bude ještě lepší;-)

Prosím, šlo by to i z uzených ocásků, :-?ty mám v lednici.

No, vepřové ocásky teď měli tady u nás v masně, než jsem se ale vzpamatovala, byly pryč:-S. Paráda, Andreo, to bude skvělé maso. Příště nezaváhám;-)

Anna Kocikova:Aničko, klidně zkus bůček, taky si pochutnáš;-)

Moc pěkné, já bych vynechala pivo, ale to je můj problém;-):-):yes:

Až ty chvostíky seženu,budu větět,co s nima;-)Nádherná bašta:-p:-K

Ocásky jsou dobré masenko a v podání tvém je to dílo:-p:yes:, jen vždy zapomenu na ten česnek, už si to raději píšu na cedulku na linku v kuchyni:-!;-)

Lahůdka už od pohledu:yes::-p:-p

Skvelé suroviny, skvelé jedlo, krásne foto...:yes:

No ocásky jsou z vepřového podle mého nejlepší maso - z těch tvých by šlo ještě i pár řízků:-)). Česnek si taky připravuju podle tebe. Moc hezký recept, jako obvykle krásná fotka:yes:

Tématické fráze:
vepřové ocásky, vepřové ocásky recept, vepřové masité ocásky recepty, vepřový ocásek recept, vepřové maso s pečeným česnekem, recepty maso ocásek, co uvařit z vepřového ocásku, vepřové ocásky v pomalém hrnci, recepty veprove ocasky, vepřový ocásek recepty, veprove na celeru, řízky z ocásků, jak uvařit špis, celer, jak ho uchovat, řízek z vepřových ocásků, recept na vepřový chvostik, vepřový ocásek-foto, vepřové ocásky na česneku, tecept na veprove ocasky, řízky z vepřových ocásků

Suroviny:
ocas vepřový, celer, česnek, cibule, rozmarýn čerstvý, pivo černé, kmín drcený, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu