Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 057 kJ / 3 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 252,68 g |
Tuky | 257,69 g |
Vláknina | 47,70 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 748 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 114,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází z oblasti Padangu jižní Sumatry.
Krok 2: Den předem opražíme 2 – 3 minuty na pánvi při střední teplotě směs koření, dokud se nerozvoní. Pak je rozdrtíme nebo rozmixujeme na jemný prášek, který rozdělíme a v jedné polovině obalíme kostky masa které dáme odležet do ledničky.
Krok 3: Rozdrtíme nebo rozmixujeme postupně složky rendangové pasty a mírně naředíme vodou. Druhou polovinu prážku z koření přidáme do pasty a takto připravenou pastu osmažíme několik minut na oleji, přidáme kostky masa a dále smažíme při nižší teplotě 5 – 6 minut za stálého míchání, aby bylo maso rovnoměrně pastou pokryto. Přidáme kokosové mléko, nastrouhané jablko, vodu nebo slepičí bujón, přivedeme k varu a udržujeme při nižší teplotě jednu hodinu nebo až do změknutí hovězího. Během poslední čtvrthodiny mícháme.
Krok 4: V malajských nebo indonéských receptech se směs dusí při co nejmírnější teplotě i přes osm hodin, , nebo proces přeruší a pokračují až další den. Ale jedinečná chuť rendangu vynikne již při době přípravy dle našeho receptu. Omáčka však musí být velmi hustá, téměř pastovitá.
Krok 5: Na závěr opatrně opražíme na suché pánvi kokos – snadno se přepálí, takže jen do světle hněda. Rozmixujeme nebo rozdrtíme na prášek. Po dovaření rendangu vmícháme do směsi a dochutíme dle chuti solí, sambálem, pepřem, a někdy i hnědým cukrem. Rendang podáváme s rýží, případně přidáme krevetové crakery (kroepoek).
Zveřejněno 16. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí rendang
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXLO
Moje poznámka
Hovězí rendang
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXLO
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 13 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 4 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 8 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 9 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 10 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 10 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 11 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí randang,
koření rendang,
hovězí na kokosu,
randang,
recept malajský rendang,
hovězi gulai,
rendag,
směs z hovězího masa co mám ráda recepty,
rendang s cibulí,
hovezi maso orech co mám ráda recepty,
hovězí rendeng,
rengdang,
malajsky rendang,
tamarindová pasta náhražka,
laos powder,
pasta rendang,
randang recepty,
tamarind recepty,
indonézká kuchyně hovězí maso,
hovězí kalio
Suroviny:
olej,
maso hovězí,
mléko kokosové,
kokos strouhaný,
listy limetky,
jablko,
kokos strouhaný,
koření sambal,
zázvor,
kurkuma,
galangal,
tráva citronová,
pasta krevetová,
chilli paprika čerstvá zelená,
chilli paprika sušená,
cibule,
cibule šalotka,
kardamom,
česnek,
koriandr,
fenykl,
koření hřebíček,
ořechy
Komentáře (8)