Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chlebík

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daduli

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 384 kJ /
3 677 kcal
Bílkoviny118,95 g
Tuky21,23 g
Vláknina34,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,02 g
Sůl20,00 g
Sacharidy735,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechno řádně promíchát buď ručně a nebo zapojit robota s háky, já začátek nechávám na robotu a až je těsto trochu pospojované tak to dohnětávám ručně. Krok 2: Necháváme v teple kynout asi 1 hodinu, v průběhu kynutí těsto 2x promíchat. Krok 3: Po vykynutí uděláme z těsta bochník, který dáme opět na 20 minut do tepla kynout. Rozehřejeme si troubu na 230 stupňů. Krok 4: Nyní vykynutý bochníček potřeme vodou a dáme péct. Krok 5: Ze začátku pečeme na 230 stupněch zhruba 20 minut, potom stáhneme na 180 stupňu a pečeme ješt 40 minut. Ale tady záleží asi i na tom jakou kdo má troubu. Krok 6: Mezi pečením potíráme chleba vodou, stačí 3 - 4 krát. Krok 7: Upečený chleba potřeme taky vodou a čekáme až nám schládne.

Zveřejněno 16. 3. 2013

Poznámka autorky Daduli

Tento chlebík je ještě po mojí babičce.

!!! Hlavně neudělejte takovou volovinu co já: po vytažení chléb vypadá že je tvrdý, ale chladnutím pěkně změkne a kůrka je křupavá. Já když ho dělala poprve tak jsem to nevěděla a ještě než vychladl tak jsem ho vzteky vyhodila že ho mám tvrdý. !!!

Jak to že se mi neuložili fotky??

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgYR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgYR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

florida: to je pěkné, doufám že tam máte alespoň tepleji než my tady :-p, já ho budu dělat v pondělí ráno na velikonoce.

Daduli:ano,ano,az tady :-8 a musim ric,ze se povedl,je vynikajici,chtela jsem pridat foto,ale me to nechce pustit,zkousela jsem se zaregistrovat,rika mi to,ze e-mail musi byt jedinecny :-(( ,nemam uz cas jdu zadelat na chlebicek :-* :-!

Daduli:ano,ano,az tady :-8 a musim ric,ze se povedl,je vynikajici,chtela jsem pridat foto,ale me to nechce pustit,zkousela jsem se zaregistrovat,rika mi to,ze e-mail musi byt jedinecny :-(( ,nemam uz cas jdu zadelat na chlebicek :-* :-!

florida: tož to je supeeer, chleba z jižní moravy docestoval až na floridu, :-* to potěší musím to říct mamce že chlebík po babičce tak cestuje ;-) těším se na foto

:-K:-K:-K moc dekuji Daduli a jeji babicce za receptik!!!neuveritelne :-O povedlo se!!!i tady v USA!!!konecne :-! moc dobry a jednoduchy,mam foto,ale potrebuji s tim pomoct,doufam,ze se mi to brzy podari:-!jeste jednou moooc dekuji,tento chlebicek bude u nas i 2x tydne:-!:-!neli vic...

jirholu: super vypadá fakt dobře, zkusím změnit taky mouku :-D naštěstí má tchýně slépky tak se ni nevyhodí když se nepovede :-))

Chleba jsem dnes pekla z poloviční dávky. Zadělávala jsem v pekárně na program "Těsto" a pekla v troubě. Mouku jsem dala chlebovou žitnou, chlebovou pšeničnou a hladkou bílou. Chleba je dobrý :-p. Přidávám foto a bodík :yes::yes::yes:

jarda Kadic: to jsem ještě nezkoušela, máš tu někde recept :-O

Olinka5555: Není hloupý, taky jsem to nevěděla a musela jsem pátrat: T 700 - Pšeničná mouka světlá, chlebová, T 1000- Pšeničná mouka hladká tmavá (chlebová), T 1050- Pšeničná mouka chlebová, je hladká, tmavá ;-) ale já používám klasickou hladkou mouku, jednou jsem zkusila i chlebovou mouku a nebylo to ono :-//, ale někdy až tu tmavou mouku seženu tak to zkusím.

Pěkný recept, jednoduchý a určitě dobrý, jen mám dotaz - možná hloupý, ale nevím, co je to černá mouka - prosím o info, posílám bod:yes:děkuji

Daduli:Zítra vytáhnu robota a bude makat,jen s tou jednou rukou je to trochu problém,na chlebik se těším mooooc

Majka8: to nevím, sice pekárnu mám ale tento jsem dělala vždy bez ní, akorát na hnětení jsem se rozdělila s robotem, to nejhorší on s hákem a já pak už jen malinko dohnětla v ruce. :-( Brrr tak ruka v sádře to musí být v tomto počasí děs, tak ať je to jen lepší.

Daduli:Mohla bych všechny ingredience nacpat do pekárny a nechat ji makat?Mám ruku v sádře,takže bych neuhnětla:-//Mám tu po výrobě sýra syrovátku,tu bych mohla použít místo vody:-)

Tak chlebíček se mi povedl dle receptu na 1!!! Můžu doporučit!!! Autorka je má kamarádka a tak sem jej měla dříve ( recept ) než vy tu! ještě musím počkat, až vychladne a pustím se do něj! :-) ;-)

;-) tak už je kus spapaný, i návštěva se cpe suchým chlebem a ani jim nevadí že je v něm přidaný česnek :-D snad zbyde i na zítra

Tématické fráze:
domaci chlebik, majka57, pečeme s robotem-recepty, domaci chleba z mouky t1000, chlebík, tvrdý chleba po vytažení z trouby, domaci chleb florida, chleba mouka t1000 recept, jednoduchy chlebik, recepty z chlebové mouky do pekárny, domaci chleba z robota, psenicne chlebicky domaci, chleba z domácí pekárny recepty 1050, chleba z t1050, trhaci chleb usa, domácí chléb mouka t1000, t1000 chlebová mouka recept domácí pekárna, recept mouka t1000, pšeničná chlebová mouka světlá 20 kg, recept pečeme chleba s cizrnou

Suroviny:
mouka hladká, voda, kvasnice, ocet, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu